Слободан Шарановић убијен пред кућом

Слободан Шарановић (78), осумњичени за убиство Николе Бојовића (39) убијен је синоћ око 22 сата у Будви, саопштила је полиција.  Према првим информацијама, на Шарановића је пуцано из кола у покрету у будванском насељу Дубовица. На њега су непознати нападачи пуцали из аутомобила у покрету, након чега је Шарановић остао на месту мртав.
 

Регион 12.03.2017 | 09:38
Слободан Шарановић убијен пред кућом
Непосредно након што су се чули рафали из аутомата из куће је истрчала Шарановићева супруга, која је током дана из Београда дошла у Будву, преносе подгоричке "Вијести".

Полиција је након убиства блокирала цео кварт, а екипе за увиђаје и криминалистичку технику су на лицу месту.

МУП Црне Горе потврдио је Шарановић убијен око 22 сата, у насељу Дубовица у Будви, употребом ватреног оружја, од стране непознатог лица на чијој се идентификацији ради.

Како наводе, службеници Управе полиције МУП - Центра безбедности Будва, у садејству са службеницима Сектора криминалистичке полиције и у координацији са државним тужиоцем у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, предузимају интензивне активности на расветљавању убиства.

Подгоричке "Вијести" пишу да су надзорне камере снимиле нападаче.

Шарановић, власник фирми у Црној Гори, Србији и Аустрији, крајем прошле године пријавио је тужилаштву и полицији да је њему непознати младић планирао да га убије, али је у последњем моменту одустао од те намере. Шарановић је тада инспекторима будванске полиције испричао да му је на улици пришао младић и уперио пиштољ у њега и рекао да има задатак да га убије, али да је одустао од тога, преноси црногорски "ЦДМ".

Шарановић је 8. децембра прошле године пуштен из притвора у Спужу где је провео скоро три године због сумње да је са Ратком Кољеншићем из Даниловграда организовао убиство Николе Бојовића, брата Луке Бојовића, наводног вође Земунског клана, у центру Београда 29. априла 2013. године.

Од тренутка хапшења Шарановић је негирао кривицу. Недавно је током рочишта на којем се разматрала касније враћена оптужница казао да "ако икада буде у могућности да ће се 'одужити' свима који су му сместили да одговара пред судом".

У оптужници пише да су планирана убиства и Владимира Јовановића и Филипа Кораћа, за које су оптужени сматрали да су припадници Бојовићеве организоване криминалне групе, а коју су сматрали одговорном за убиство Бранислава Шарановића -  Слободановог брата, који је усмрћен у Београду 2009. године. Истрага о убиству Бојовића води се и у Србији и у Црној Гори, а Шарановић је главноосумњичени у оба случаја.

Према тврдњама, Шарановић је организовао убиство Бојовића, како би се осветио његовом брату Луки Бојовићу. Иако је за три године више пута тражено да се Шарановић изручи Београду, то је одбијено јер је веће Вишег суда у Подгорици оценило да није било услова за његово, као и изручење Кољеншића јер је убиство организовано у Црној Гори.



Виши суд у Подгорици је у децембру 2013. донео одлуку да се Шарановић и Кољеншић изруче Србији, али након жалбе адвоката осумњичених, Апелациони суд је у јануару 2014. године вратио на поновно одлучивање. Тада је Виши суд променио одлуку и одбио захтев за изручење.

Слободан Шарановић је био власник више предузећа у Србији, Црној Гори и Аустрији. Преко српских компанија "Лутријафилник" и "40 камење", поседовао је девет мењачница и неколико коцкарница. Власник је и фирме "Филник", са седиштем у Бечу, укључене у коцкарски бизнис. У Црној Гори, су његовом власништву биле и компаније "Слобшар&Цок" из Будве и "Qуерцус" из Подгорице, угашене 2008. године.

Недуго након убиства брата, Слободан је у излог своје мењачнице у Београду поставио плакат са братовљевом сликом и поруком да ће вредно наградити сваког ко му помогне да открије налогодавце убиства.

Као Бојовићев убица оптужен је Саша Цветановић, звани Питбул, који је за овај посао наводно добио од 15.000 до 20.000 евра. Цветановић је ухапшен у Толошима и сада суди му се у Београду.

Пре десетак дана у Специјалном суду у Београду почело је суђење групи оптуженој за организацију убиства Бојовића, али и Милоша Видаковића у Будви. Оптужени Милош Делибашић, један од организатора групе уз Слободана Шарановића, вређао је свог пријатеља Милоша Војиновића који је детаљно признао кривицу и рекао да је лично убио Видаковића.

За убиство и организацију убиства Бојовића и Видаковића, Шарановићу и Кољеншићу у Београду се судило у одсуству, док су се на оптуженичкој клупи нашли Делибашић, Војиновић, Цветановић, Славиша Новаковић и Горан Бојанић.

МУП: Интензивно се ради на расветљавању убиства у Будви

Након што је подгорички портал "Вијести" објавио да је у Будви убијен Слободан Шарановић, осумњичен за убиство Николе Бојовића, огласио се и МУП Црне Горе саопштивши да надлежни предузимају интензивне активности на расветљавању убиства.

У саопштењу црногорског МУП-а, достављеном Тањугу, наводи се да службеници Управе полиције МУП - Центра безбедности Будва, у садејству са службеницима Сектора криминалистичке полиције и у координацији са државним тужиоцем у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, предузимају интензивне активности на расветљавању убиства С.Ш. (79) из Будве.

У саопштењу се наводи да је С.Ш. убијен јуче око 22 сата, у насељу Дубовица у Будви, употребом ватреног оружја, од стране непознатог лица на чијој се идентификацији ради.

У току је увидјај и предузимају се све неопходне мере и радње на проналаску извршиоца и решавању овог кривичног дела, наводи МУП.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Много,

12.03.2017 09:50

Опасна држава,за сигурност ;ми одлазимо куци "овде се незна ко кога. стално некаква пускарања .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник

12.03.2017 17:55

Црногорцици, ста то радите, јесте ли нормални?

ОДГОВОРИТЕ