Видео: Несрећни Шапе славио на дебију у Копа Либертадорес!

Најјаче јужноамеричко континентално клупско такмичење кренуло је у ноћи између уторка и среде са мечевима по групама.

Фудбал 08.03.2017 | 13:00
Видео: Несрећни Шапе славио на дебију у Копа Либертадорес!
Најтрагичнији клуб у новијој историји фудбала, Шапекоенсе наставља издизање буквално из пепела. Бразилски тим је синоћ на дебију у тамошњем најјачем и најцењенијем континенталном такмичењу, Копа либертадоресу славио са 2:1 на гостовању венецуеланској Зулији.

Клуб који је минулог новембра буквално избрисан са лица земље након авионске несреће у којој је погинуо 71 путник, од чега 19 фудбалера, овим тријумфом је засео на првом место Групе 7. Голове за популарни Шапе, са којим су допутовали преживели играчи Нето и Рошел, постигли су Реиналдо и Луиз Антонио, док је за домаћи тим прецизан био Аранго.

Поред овог, синоћ су одиграна још још три сусрета. Атлетико Параненсе и Универзидад де Католика су одиграли нерешено 2:2, Чилеански Депортес Икике је на свом терену изгубио од Парагвајског Гуаранија минималним резултатом, док је мало познати боливијски Вилстерман преслишао велики Пењарол са 5:2 захваљујући пре свега надморској висини града Кочабамба који се налази на преко 2.500 м.



Вечерас од 23.30 играју Годој Круз - Атлетико Минеиро и Спорт Бојс - Либертад. Од 01.45  игра се један од дербија Јужне Америке, Фламенго - Сан Лоренцо, као и меч Атлетико Тукуман - Палмеирас. Биће то добра прилика за евентуално вађење ако нисте добро типовали за мечеве Лиге шампиона.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар