Video: Nesrećni Šape slavio na debiju u Kopa Libertadores!

Najjače južnoameričko kontinentalno klupsko takmičenje krenulo je u noći između utorka i srede sa mečevima po grupama.

Fudbal 08.03.2017 | 13:00
Video: Nesrećni Šape slavio na debiju u Kopa Libertadores!
Najtragičniji klub u novijoj istoriji fudbala, Šapekoense nastavlja izdizanje bukvalno iz pepela. Brazilski tim je sinoć na debiju u tamošnjem najjačem i najcenjenijem kontinentalnom takmičenju, Kopa libertadoresu slavio sa 2:1 na gostovanju venecuelanskoj Zuliji.

Klub koji je minulog novembra bukvalno izbrisan sa lica zemlje nakon avionske nesreće u kojoj je poginuo 71 putnik, od čega 19 fudbalera, ovim trijumfom je zaseo na prvom mesto Grupe 7. Golove za popularni Šape, sa kojim su doputovali preživeli igrači Neto i Rošel, postigli su Reinaldo i Luiz Antonio, dok je za domaći tim precizan bio Arango.

Pored ovog, sinoć su odigrana još još tri susreta. Atletiko Paranense i Univerzidad de Katolika su odigrali nerešeno 2:2, Čileanski Deportes Ikike je na svom terenu izgubio od Paragvajskog Guaranija minimalnim rezultatom, dok je malo poznati bolivijski Vilsterman preslišao veliki Penjarol sa 5:2 zahvaljujući pre svega nadmorskoj visini grada Kočabamba koji se nalazi na preko 2.500 m.



Večeras od 23.30 igraju Godoj Kruz - Atletiko Mineiro i Sport Bojs - Libertad. Od 01.45  igra se jedan od derbija Južne Amerike, Flamengo - San Lorenco, kao i meč Atletiko Tukuman - Palmeiras. Biće to dobra prilika za eventualno vađenje ako niste dobro tipovali za mečeve Lige šampiona.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar