Де Лаурентис сада оплео по медијима!

То су робови клубова са севера, Јувентус их држи у џепу! “Ако погледате шта се дешава на осталим стадионима, не видите да се Италијани буне када нам певају да нас ’Везув спере и однесе својом лавом’. Ја никада тако нешто не бих пожелео људима у Торину", навео је газда Наполија после елиминације од Реала у осмини финала Лиге шампиона.

Фудбал 08.03.2017 | 15:30
Де Лаурентис сада оплео по медијима!
Наполи је елиминисан у осмини финала Лиге шампиона, Реал Мадрид иде даље. А Аурелио де Лаурентис, први човек Наполија, наставља по старом. После пораза у првом мечу у Мадриду осуо је паљбу по играчима свог тима и тренеру Маурисију Сарију, а након вечерашњег новог неуспеха у дуелу са краљевским клубом мета су му били медији за које је казао да “мрзе Наполи“.

“Доживели смо пораз идентичним резултатом као у Мадриду, али сада не постоји та врста разочарања. У првом полувремену смо дали све од себе, а Реал је Реал. Навијачи су стварно били сјајни, гости су могли да се диве целокупном амбијенту, а добро смо их дочекали и са нашим кулинарским специјалитетима који су најбољи на свету“, рекао је Де Лаурентис за Медијасет.

Први човек Наполија истакао је да су навијачи показали емоције и да се ради о људима који већ деценијама пате заједно са својим фудбалским клубом.

“Али то никада није било спорно. Као ни чињеница да сам ја увек о тренеру Сарију говорио као о правом фудбалском аскети и великом стручњаку. А после првог меча сам сматрао да екипа није деловала довољно мотивисано за тако важан окршај. Међутим, италијански медији су у ствари робови ових клубова са севера и сви редом ме мрзе, па им је једини циљ био да направе фрку и није их занимало шта сам стварно хтео да кажем. И изгледа да им је успело јер смо пар дана касније изгубили од Аталанте. Али, онда смо се вратили победом над Ромом. А Јувентус, Милан и Интер су увек у свом џепу држали људе из Газете дело Спорт, тако да ова новина активно мрзи Наполи.“

Није се, међутим, Де Лаурентис ту зауставио, већ је подсетио и на то какав третман Наполи има на стадионима широм Италије.

“Ако погледате шта се дешава на осталим стадионима, не видите да се Италијани буне када нам певају да нас ’Везув спере и однесе својом лавом’. Ја никада тако нешто не бих пожелео људима у Торину. Желим да њихови навијачи одрасту и буду културни, на оном нивоу на којем су рецимо Наполитанци били вечерас“, закључио је он. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар