De Laurentis sada opleo po medijima!

To su robovi klubova sa severa, Juventus ih drži u džepu! “Ako pogledate šta se dešava na ostalim stadionima, ne vidite da se Italijani bune kada nam pevaju da nas ’Vezuv spere i odnese svojom lavom’. Ja nikada tako nešto ne bih poželeo ljudima u Torinu", naveo je gazda Napolija posle eliminacije od Reala u osmini finala Lige šampiona.

Fudbal 08.03.2017 | 15:30
De Laurentis sada opleo po medijima!
Napoli je eliminisan u osmini finala Lige šampiona, Real Madrid ide dalje. A Aurelio de Laurentis, prvi čovek Napolija, nastavlja po starom. Posle poraza u prvom meču u Madridu osuo je paljbu po igračima svog tima i treneru Maurisiju Sariju, a nakon večerašnjeg novog neuspeha u duelu sa kraljevskim klubom meta su mu bili mediji za koje je kazao da “mrze Napoli“.

“Doživeli smo poraz identičnim rezultatom kao u Madridu, ali sada ne postoji ta vrsta razočaranja. U prvom poluvremenu smo dali sve od sebe, a Real je Real. Navijači su stvarno bili sjajni, gosti su mogli da se dive celokupnom ambijentu, a dobro smo ih dočekali i sa našim kulinarskim specijalitetima koji su najbolji na svetu“, rekao je De Laurentis za Medijaset.

Prvi čovek Napolija istakao je da su navijači pokazali emocije i da se radi o ljudima koji već decenijama pate zajedno sa svojim fudbalskim klubom.

“Ali to nikada nije bilo sporno. Kao ni činjenica da sam ja uvek o treneru Sariju govorio kao o pravom fudbalskom asketi i velikom stručnjaku. A posle prvog meča sam smatrao da ekipa nije delovala dovoljno motivisano za tako važan okršaj. Međutim, italijanski mediji su u stvari robovi ovih klubova sa severa i svi redom me mrze, pa im je jedini cilj bio da naprave frku i nije ih zanimalo šta sam stvarno hteo da kažem. I izgleda da im je uspelo jer smo par dana kasnije izgubili od Atalante. Ali, onda smo se vratili pobedom nad Romom. A Juventus, Milan i Inter su uvek u svom džepu držali ljude iz Gazete delo Sport, tako da ova novina aktivno mrzi Napoli.“

Nije se, međutim, De Laurentis tu zaustavio, već je podsetio i na to kakav tretman Napoli ima na stadionima širom Italije.

“Ako pogledate šta se dešava na ostalim stadionima, ne vidite da se Italijani bune kada nam pevaju da nas ’Vezuv spere i odnese svojom lavom’. Ja nikada tako nešto ne bih poželeo ljudima u Torinu. Želim da njihovi navijači odrastu i budu kulturni, na onom nivou na kojem su recimo Napolitanci bili večeras“, zaključio je on. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar