Меморијални турнир: "Играјмо за 16"

Радио-телевизија Србије и ове године организатор је традиционалног меморијалног турнира у малом фудбалу "Играјмо за 16", који се одржава у знак сјећања на трагично настрадале колеге у бомбардовању зграде РТС-а 1999. године.

Регион 05.03.2017 | 17:56
Меморијални турнир: "Играјмо за 16"
Меморијални турнир "Играјмо за 16" одржава се осамнаести пут заредом, у знак сјећања на 16 погинулих колега у бомбардовању зграде Радио-телевизије Србије 1999. године од стране НАТО-а.

Представници БН телевизије, своје учешће започели су полагањем вијенаца и одавањем почасти погинулима испред споменика "Зашто?", код зграде РТС-а.

Члан организационог одбора и представник породица погинулих радника РТС-а Мирослав Медић захвалио је БН телевизији на учешћу, те истакао да је ова манифестација доказ да наше жртве никада неће бити заборављене.



"Овај меморијални турнир од почетка до данас попримио је међународни карактер. Прошле године смо имали 189 екипа, а када смо тек почели, имали смо четири екипе. Игра се у Београду, игра се у осам градова Србије, а у Београду имамо осам група. Игра се мушки фудбал, имамо и једну екипу гдје играју жене у малом фудбалу, играмо баскет, стони тенис и куглање, тако да је овај турнир прерастао у праву спортску манифестацију.

Желио бих да кажем да нам је посебно драго што сте наши гости, јер се кроз овај турнир сјећамо наших погинулих, али и страдања свих Срба који су изгубили животе у рату у БиХ. Сјећамо се и свих жртава у Србији, јер док год се сјећамо наших жртава, они су са нама и они живе са нама", рекао је Медић.



Радио телевизија БН, као већ традиционални учесник овог турнира, у оквиру првог кола групе "Медији" савладала је екипу "Телеграфа" резултатом 1:0, те тако на прави начин започела овогодишње такмичење.

Меморијални турнир "Играјмо за 16" попримио је интернационални карактер, те окупља велики број медија. Екипе БН телевизије, РТРС-а, Радио-телевизије Војводине, словеначке и македонске националне телевизије, спортских канала из региона, редакције писаних медија и екипе домаћина и колега Радио-телевизије Србије, својим учешћем дали су скроман допринос очувању сјећања на хероје професије.




Екипа РТВ БН такмичење наставља већ наредног викенда, а у групи су, поред осталих и Арена спорт, Тањуг, Блиц и Радио-телевизија Војводине.



(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бања Лука

05.03.2017 17:36

Поздрав за порезика гавру и свака цаст њему а и свима. Ово је за сваку похвалу.

ОДГОВОРИТЕ