Memorijalni turnir: "Igrajmo za 16"

Radio-televizija Srbije i ove godine organizator je tradicionalnog memorijalnog turnira u malom fudbalu "Igrajmo za 16", koji se održava u znak sjećanja na tragično nastradale kolege u bombardovanju zgrade RTS-a 1999. godine.

Region 05.03.2017 | 17:56
Memorijalni turnir: "Igrajmo za 16"
Memorijalni turnir "Igrajmo za 16" održava se osamnaesti put zaredom, u znak sjećanja na 16 poginulih kolega u bombardovanju zgrade Radio-televizije Srbije 1999. godine od strane NATO-a.

Predstavnici BN televizije, svoje učešće započeli su polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulima ispred spomenika "Zašto?", kod zgrade RTS-a.

Član organizacionog odbora i predstavnik porodica poginulih radnika RTS-a Miroslav Medić zahvalio je BN televiziji na učešću, te istakao da je ova manifestacija dokaz da naše žrtve nikada neće biti zaboravljene.



"Ovaj memorijalni turnir od početka do danas poprimio je međunarodni karakter. Prošle godine smo imali 189 ekipa, a kada smo tek počeli, imali smo četiri ekipe. Igra se u Beogradu, igra se u osam gradova Srbije, a u Beogradu imamo osam grupa. Igra se muški fudbal, imamo i jednu ekipu gdje igraju žene u malom fudbalu, igramo basket, stoni tenis i kuglanje, tako da je ovaj turnir prerastao u pravu sportsku manifestaciju.

Želio bih da kažem da nam je posebno drago što ste naši gosti, jer se kroz ovaj turnir sjećamo naših poginulih, ali i stradanja svih Srba koji su izgubili živote u ratu u BiH. Sjećamo se i svih žrtava u Srbiji, jer dok god se sjećamo naših žrtava, oni su sa nama i oni žive sa nama", rekao je Medić.



Radio televizija BN, kao već tradicionalni učesnik ovog turnira, u okviru prvog kola grupe "Mediji" savladala je ekipu "Telegrafa" rezultatom 1:0, te tako na pravi način započela ovogodišnje takmičenje.

Memorijalni turnir "Igrajmo za 16" poprimio je internacionalni karakter, te okuplja veliki broj medija. Ekipe BN televizije, RTRS-a, Radio-televizije Vojvodine, slovenačke i makedonske nacionalne televizije, sportskih kanala iz regiona, redakcije pisanih medija i ekipe domaćina i kolega Radio-televizije Srbije, svojim učešćem dali su skroman doprinos očuvanju sjećanja na heroje profesije.




Ekipa RTV BN takmičenje nastavlja već narednog vikenda, a u grupi su, pored ostalih i Arena sport, Tanjug, Blic i Radio-televizija Vojvodine.



(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

05.03.2017 17:36

Pozdrav za porezika gavru i svaka cast njemu a i svima. Ovo je za svaku pohvalu.

ODGOVORITE