ФА Куп: Челси и Сити рутински, Тотенхем избјегао сензацију! Вулвси избацили Ливерпул!

Манчестер Сити и Челси забележили су лаке победе у шеснеастини финала ФА Купа, док су Викомб Вондерерси замало направили сензацију против Тотенхем Хотспура. Фудбалери Ливерпула завршили су такмичење у ФА купу у 1/16 финала поразом од Вулверхемптона на Енфилду са 2:1.

Фудбал 28.01.2017 | 20:10
ФА Куп: Челси и Сити рутински, Тотенхем избјегао сензацију! Вулвси избацили Ливерпул!
Први пут откако је менаџер екипе Јирген Клоп "Редси" су везали три пораза. Претходно је Ливерпул испао из Лига купа у полуфиналу, а сада је уследило ново изненађење.

После првих 45 минута гости су имали два гола предности погоцима Стирмана и Вајмана. Четири минута пре краја Ориги је увео меч у неизвесну завршницу.

Могао је Ливерпул до изједначења и реванша у последњих неколико минута, али су гости успешно сачували своју мрежу.

Вулверхемптон је повео већ у првом минуту меча. Коста је извео слободан ударац са око 25 метара искоса са десне стране, а Стирман је остао потпуно сам пред голом па је без проблема затресао мрежу.

Четири минута пре краја првог полувремена на семафору је писало 0:2. Поново је у улози асистента био Коста, успешно је у контранападу прошао играче Ливерпула, лепо га је испратио Вајнам, био пред голманом, који је изашао један на један, али га је играч Вулверхемптона обишао и сместио лопту у празан гол.

Драма у финишу сусрета после поготка Оригија у 86. минуту. Изведен је корнер са десне стране, фудбалери гостију нису успели да избаце лопту из казненог простора, па Белгијанац главом постиже поготак. Ипак, то није било довољно, јер екипа Јиргена Клопа у последњих неколико минута није успела да избори макар реванш меч.

У дуелу премијерлигаша, 'Грађани' су славили на гостовању Крисал Паласу 3:0 (1:0), док су 'Плавци' такође рутински изашли на крај са друголигашем Брентфордом код куће – 4:0 (2:0).

С друге стране, Викомб су минути делили од сензације, пошто су до 84. минута водили на Вајт Харт Лејну поготком Гарија Томспона. Ж

Међутим, Бамиделе Али спречио је елиминацију 'Певаца' пет минута касније, пре него што је Сон Хеунг-мин, у седмом минуту надокнаде ипак донео пролаз домаћину.

Претходно су гости, иначе чланови Лиге 2 (четвртог ранга такмичења), створили два гола предности – погоцима Пол Хејса у 23. и 36. минуту, из пенала, али је домаћи успео да се врати већ после двадесет минтута игре у наставку.

Најпре је Сон Хеунг-мин у 60. минуту смањио заостатак, да би већ четири минута потом Винсент Јансен изједначио, а право лудило уследило је у судијској надокнади – када је Корејац, после дуплог пâса, уз доста среће, погодио даљи угао гола гостију.

Недалеко одатле, екипа Антонија Контеа није имали никаквих проблема да савлада Брентфорд у измењеном саставу. Челси је повео преко Вилијана већ у 14. минуту, да би на 2:0 повисио Педро Родригес у 21.

Тим резултатом отишло се на одмор, а у наставку је наш Бранислав Ивановић искористио шансу коју је добио, пошто је већ на старту сезоне изгубио место у стартној постави. Капитен репрезентације Србије био је прецизан у 70. минуту, да би Миши Батшуаји постави коначан резулат из пенала у 81, после фаула управо над Банетом.

Ни момци Ђозепа Гвардиоле нису имали проблема да се домогну осмине финала, пошто су и лакше него што се очекивало савладали 'Орлове' на Селхурст Парку.

Деловало је да неће бити погодака у првих 45 минута, али је онда Рахим Стерлинг 120 секунди пред одлазак на одмор савладао Вејна Хенесија. Победу гостију најавио је Лирој Сане у 71. минуту, да би коначан резутлат поставио Јаја Туре у надокнади времена.

Изненађење је приредио члан Лиге 1 (треће лиге) Оксфорд Таун, који је избацио Њукасл Јунајтед 3:0 (0:0), сјајном игром у другом полувремену. Цео меч за 'Свраке' одиграо је Александар Митровић.

У преосталим сусретима, Блекбурн је био бољи од Блекпула 2:0, Барнли је истим резутлатом поразио Бристол Сити, Линкол Сити је са 3:1 савладао Брајтон енд Хоув, Хадерсфилд елиминисао Рочдел као гост са убедљивих 4:0, док је Мидлсбро једва избацио четвртолигаша Акрингтон Стенли 1:0.

ФА Куп – шеснеастина финала:

Ливерпул – Вулверхемптон 1:2 (0:2)
Блекбурн – Блекпул 2:0 (2:0)
Челси – Брентфорд 4:0 (2:0)
Кристал Палас – Ман. Сити 0:3 (0:1)
Линкол – Брајтон енд Хоув 3:1 (0:1)
Мидлсбро – Акрингтон Стенли 1:0 (0:0)
Оксфорд – Њукасл 3:0 (0:0)
Рочдејл – Хадерсфилд Таун 0:4 (0:1)
Тотенхем – Викомб 4:3 (0:2)
18.30 Саутемптон – Арсенал

недеља:

13.00 Милвол – Вотфорд
13.30 Фулам – Хал Сити
15.00 Сутон Јунајтед – Лидс Јунајтед
17.00 Ман. Јунајтед – Виган Атлетик

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар