FA Kup: Čelsi i Siti rutinski, Totenhem izbjegao senzaciju! Vulvsi izbacili Liverpul!

Mančester Siti i Čelsi zabeležili su lake pobede u šesneastini finala FA Kupa, dok su Vikomb Vonderersi zamalo napravili senzaciju protiv Totenhem Hotspura. Fudbaleri Liverpula završili su takmičenje u FA kupu u 1/16 finala porazom od Vulverhemptona na Enfildu sa 2:1.

Fudbal 28.01.2017 | 20:10
FA Kup: Čelsi i Siti rutinski, Totenhem izbjegao senzaciju! Vulvsi izbacili Liverpul!
Prvi put otkako je menadžer ekipe Jirgen Klop "Redsi" su vezali tri poraza. Prethodno je Liverpul ispao iz Liga kupa u polufinalu, a sada je usledilo novo iznenađenje.

Posle prvih 45 minuta gosti su imali dva gola prednosti pogocima Stirmana i Vajmana. Četiri minuta pre kraja Origi je uveo meč u neizvesnu završnicu.

Mogao je Liverpul do izjednačenja i revanša u poslednjih nekoliko minuta, ali su gosti uspešno sačuvali svoju mrežu.

Vulverhempton je poveo već u prvom minutu meča. Kosta je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara iskosa sa desne strane, a Stirman je ostao potpuno sam pred golom pa je bez problema zatresao mrežu.

Četiri minuta pre kraja prvog poluvremena na semaforu je pisalo 0:2. Ponovo je u ulozi asistenta bio Kosta, uspešno je u kontranapadu prošao igrače Liverpula, lepo ga je ispratio Vajnam, bio pred golmanom, koji je izašao jedan na jedan, ali ga je igrač Vulverhemptona obišao i smestio loptu u prazan gol.

Drama u finišu susreta posle pogotka Origija u 86. minutu. Izveden je korner sa desne strane, fudbaleri gostiju nisu uspeli da izbace loptu iz kaznenog prostora, pa Belgijanac glavom postiže pogotak. Ipak, to nije bilo dovoljno, jer ekipa Jirgena Klopa u poslednjih nekoliko minuta nije uspela da izbori makar revanš meč.

U duelu premijerligaša, 'Građani' su slavili na gostovanju Krisal Palasu 3:0 (1:0), dok su 'Plavci' takođe rutinski izašli na kraj sa drugoligašem Brentfordom kod kuće – 4:0 (2:0).

S druge strane, Vikomb su minuti delili od senzacije, pošto su do 84. minuta vodili na Vajt Hart Lejnu pogotkom Garija Tomspona. Ž

Međutim, Bamidele Ali sprečio je eliminaciju 'Pevaca' pet minuta kasnije, pre nego što je Son Heung-min, u sedmom minutu nadoknade ipak doneo prolaz domaćinu.

Prethodno su gosti, inače članovi Lige 2 (četvrtog ranga takmičenja), stvorili dva gola prednosti – pogocima Pol Hejsa u 23. i 36. minutu, iz penala, ali je domaći uspeo da se vrati već posle dvadeset mintuta igre u nastavku.

Najpre je Son Heung-min u 60. minutu smanjio zaostatak, da bi već četiri minuta potom Vinsent Jansen izjednačio, a pravo ludilo usledilo je u sudijskoj nadoknadi – kada je Korejac, posle duplog pâsa, uz dosta sreće, pogodio dalji ugao gola gostiju.

Nedaleko odatle, ekipa Antonija Kontea nije imali nikakvih problema da savlada Brentford u izmenjenom sastavu. Čelsi je poveo preko Vilijana već u 14. minutu, da bi na 2:0 povisio Pedro Rodriges u 21.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a u nastavku je naš Branislav Ivanović iskoristio šansu koju je dobio, pošto je već na startu sezone izgubio mesto u startnoj postavi. Kapiten reprezentacije Srbije bio je precizan u 70. minutu, da bi Miši Batšuaji postavi konačan rezulat iz penala u 81, posle faula upravo nad Banetom.

Ni momci Đozepa Gvardiole nisu imali problema da se domognu osmine finala, pošto su i lakše nego što se očekivalo savladali 'Orlove' na Selhurst Parku.

Delovalo je da neće biti pogodaka u prvih 45 minuta, ali je onda Rahim Sterling 120 sekundi pred odlazak na odmor savladao Vejna Henesija. Pobedu gostiju najavio je Liroj Sane u 71. minutu, da bi konačan rezutlat postavio Jaja Ture u nadoknadi vremena.

Iznenađenje je priredio član Lige 1 (treće lige) Oksford Taun, koji je izbacio Njukasl Junajted 3:0 (0:0), sjajnom igrom u drugom poluvremenu. Ceo meč za 'Svrake' odigrao je Aleksandar Mitrović.

U preostalim susretima, Blekburn je bio bolji od Blekpula 2:0, Barnli je istim rezutlatom porazio Bristol Siti, Linkol Siti je sa 3:1 savladao Brajton end Houv, Hadersfild eliminisao Ročdel kao gost sa ubedljivih 4:0, dok je Midlsbro jedva izbacio četvrtoligaša Akrington Stenli 1:0.

FA Kup – šesneastina finala:

Liverpul – Vulverhempton 1:2 (0:2)
Blekburn – Blekpul 2:0 (2:0)
Čelsi – Brentford 4:0 (2:0)
Kristal Palas – Man. Siti 0:3 (0:1)
Linkol – Brajton end Houv 3:1 (0:1)
Midlsbro – Akrington Stenli 1:0 (0:0)
Oksford – Njukasl 3:0 (0:0)
Ročdejl – Hadersfild Taun 0:4 (0:1)
Totenhem – Vikomb 4:3 (0:2)
18.30 Sautempton – Arsenal

nedelja:

13.00 Milvol – Votford
13.30 Fulam – Hal Siti
15.00 Suton Junajted – Lids Junajted
17.00 Man. Junajted – Vigan Atletik

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar