Партизан: На Кипар без Божинова, али и Влаховића!

Марко Николић на други део припрема на Кипру води 28 играча (тројица голмана), али на списку нема Валерија Божинова и Душана Влаховића.

Фудбал 28.01.2017 | 19:30
Партизан: На Кипар без Божинова, али и Влаховића!
После Словеније, Партизан се од недеље/понедељка сели на Кипар, где ће му до 12. фебруара база бити у Лимасолу.

На сајту Партизана објављен је списак играча које ће тренер Марко Николић водити, а на њему нема двојице нападача - Валерија Божинова и, изненађујуће, Душана Влаховића. На списку су 25 играча и тројица голмана, с тим што ће се Немања Милетић и Марко Јевтовић придружити касније због обавеза према А селекцији Србије.

За Божинова је, мање-више, било очекивано да неће ићи. Њему на лето истиче уговор и ово је последњи тренутак да га Партизан прода и на њему нешто заради.

Некадашњи нападач Јувентуса, Лећеа, Манчестер ситија, Фиорентине... дошао је у Партизан у јуну 2015. и уговор му важи до лета 2017.

На сајту Партизана, међутим, нема образложења зашто  међу путницима нема младог нападача Душана Влаховића, за кога, према писању медија, постоји интересовање Сампдорије.

Најмлађи професионалац у историји Партизана, уједно и најмлађи стрелац у историји клуба, потписао је професионални уговор 12. фебруара 2016. године.

Према сазнањима МОНДА, Влаховић је имао озбиљну повреду пре извесног времена (пукао му је мишић), па је одлучено да је ипак боље да остане у Београду и потпуно се залечи како би био спреман за наставак сезоне.

ЕВО СПИСКА (ПРЕМА САЈТУ ПАРТИЗАНА):

- Голмани: Кљајић, Немања Стевановић и Јовичић;

- Дефанзивци: Богосавац, Вулићевић, Милетић (долази касније по повратку из САД), Радин, Остојић, Миленковић, Ћирковић, Мохамед Мунир, Бошњак;

- Везисти: Евертон, Јевтовић (долази касније по повратку из САД), Илић, Косовић, Марјановић, Дамњановић, Леонардо, Михајловић, Стевановић, Јанковић, Ђуричковић;

- Нападачи: Тавамба, Ђурђевић, Јовановић, Ђилас, Петров.

Стручни штаб Партизана предвидео је да у тих 13 дана боравка одради минимум 15 тренинга и одигра 6 тест мечева. Договорени су и противници, осим за 6. фебруар, када је био предвиђен меч са Апоелом, али ће га вероватно заменити неки украјински лигаш.

Према садашњем распореду, ово ће бити противници:

- 2. фебруара 2 меча: против пољске Короне и немачког Кикерс Офенбаха;

- 4. фебруара против литванског Атлантаса;

- 6 фебруара против једног украјинског лигаша;

- 8. фебруара против Левског из Бугарске;

- 11. фебруара против руског Урала као генерална проба за почетак пролећне сезоне.

Сатнице почетака мечева јошк нису потврђене, али према најавама Марка Николића, вероватна сатница је 16 часова, а 2. фебруара када се буду играла 2 меча сатнице су 11 и 17 часова (сва времена су локална). 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар