ФРА: Прштало у Дербију Медитерана!

Ница проклизала на Корзици, не помаже ни играч више! Лидер Лиге 1 освојио само бод код традиционално незгодног ривала.

Фудбал 20.01.2017 | 23:20
ФРА: Прштало у Дербију Медитерана!
Да ли се то полако, али сигурно назире крај бајке екипе Нице у Лиги 1? Екипа Лусијана Фавра поново је дошла до првог места на табели, али је освојила само бод на гостовању Бастији (1:1) у Дербију Медитерана одиграном у оквиру 21. кола француског шампионата.

То је тиму са Азурне обале четврти меч заредом без победе ако се рачуна и куп такмичење. Другопласирани Монако има бод мање, али у недељу дочекује Лоријан.

Ници вечерас није помогло ни то што је од 65. минута имала играча више због искључења капитена домаћих Јаника Каузака којем је то осми црвени картон у последње три сезоне по чему је апсолутни рекордер Лиге 1.

Храбро и паметно су играли домаћини са Корзике у првом полувремену, знали су тачно како да зауставе ривала и притом истовремено угрозе гол Нице.

Играо се 16. минут, када је Принс Онијанге најбоље снашао после једне комичне ситуације у казненом простору Нице. Код његовог шута који је уследио ништа није било комично. Напротив, довољно снажно и прецизно да натера голмана Валтера Бенитеза да капитулира.

Свесни ситуације, фудбалери Лусијана Фавра јурнули су свим снагама напред како би што пре дошли до поготка и какве-такве основе за потпуни преокрет.

И релативно брзо и лако је Ница успела да изједначи, пошто се у 33. минуту, после корнера изведеног са десне стране у казненом простору Бастије одлично снашао Арно Соске и то на дебију у овом клубу.

Све до 65. минута деловало је то као привидна иницијатива гостију. „Клај-клај“ доминација без неких превеликих прилика за гол и узбуђења. А онда је у поменутом минуту други жути картон и искључење зарадио капитен Бастије, Јаник Каузак.

До краја утакмице Ница је „сабила“ екипу Бастије на њену половину, постигла је у финишу гол који је оправдано поништен због офсајда. Имао је и у судијској надокнади Марио Балотелиприлику да из слободног ударца донесе победе, али је голман Жан Луј Леса добро интервенисао.

ЛИГА 1, 21. КОЛО

Петак
Бастија - Ница 1:1 (1:1)
/Онијанге 17 - Соке 33/

Субота
17.00 Нант - ПСЖ
20.00 Бордо - Тулуз
20.00 Каен - Нанси
20.00 Дижон - Лил
20.00 Генган - Рен
20.00 Мец - Монпеље

Недеља
15.00 Монако - Лоријан
17.00 Сент Етјен - Анже
21.00 Лион - Марсељ

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар