FRA: Prštalo u Derbiju Mediterana!

Nica proklizala na Korzici, ne pomaže ni igrač više! Lider Lige 1 osvojio samo bod kod tradicionalno nezgodnog rivala.

Fudbal 20.01.2017 | 23:20
FRA: Prštalo u Derbiju Mediterana!
Da li se to polako, ali sigurno nazire kraj bajke ekipe Nice u Ligi 1? Ekipa Lusijana Favra ponovo je došla do prvog mesta na tabeli, ali je osvojila samo bod na gostovanju Bastiji (1:1) u Derbiju Mediterana odigranom u okviru 21. kola francuskog šampionata.

To je timu sa Azurne obale četvrti meč zaredom bez pobede ako se računa i kup takmičenje. Drugoplasirani Monako ima bod manje, ali u nedelju dočekuje Lorijan.

Nici večeras nije pomoglo ni to što je od 65. minuta imala igrača više zbog isključenja kapitena domaćih Janika Kauzaka kojem je to osmi crveni karton u poslednje tri sezone po čemu je apsolutni rekorder Lige 1.

Hrabro i pametno su igrali domaćini sa Korzike u prvom poluvremenu, znali su tačno kako da zaustave rivala i pritom istovremeno ugroze gol Nice.

Igrao se 16. minut, kada je Prins Onijange najbolje snašao posle jedne komične situacije u kaznenom prostoru Nice. Kod njegovog šuta koji je usledio ništa nije bilo komično. Naprotiv, dovoljno snažno i precizno da natera golmana Valtera Beniteza da kapitulira.

Svesni situacije, fudbaleri Lusijana Favra jurnuli su svim snagama napred kako bi što pre došli do pogotka i kakve-takve osnove za potpuni preokret.

I relativno brzo i lako je Nica uspela da izjednači, pošto se u 33. minutu, posle kornera izvedenog sa desne strane u kaznenom prostoru Bastije odlično snašao Arno Soske i to na debiju u ovom klubu.

Sve do 65. minuta delovalo je to kao prividna inicijativa gostiju. „Klaj-klaj“ dominacija bez nekih prevelikih prilika za gol i uzbuđenja. A onda je u pomenutom minutu drugi žuti karton i isključenje zaradio kapiten Bastije, Janik Kauzak.

Do kraja utakmice Nica je „sabila“ ekipu Bastije na njenu polovinu, postigla je u finišu gol koji je opravdano poništen zbog ofsajda. Imao je i u sudijskoj nadoknadi Mario Balotelipriliku da iz slobodnog udarca donese pobede, ali je golman Žan Luj Lesa dobro intervenisao.

LIGA 1, 21. KOLO

Petak
Bastija - Nica 1:1 (1:1)
/Onijange 17 - Soke 33/

Subota
17.00 Nant - PSŽ
20.00 Bordo - Tuluz
20.00 Kaen - Nansi
20.00 Dižon - Lil
20.00 Gengan - Ren
20.00 Mec - Monpelje

Nedelja
15.00 Monako - Lorijan
17.00 Sent Etjen - Anže
21.00 Lion - Marselj

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar