БЛ: Левандовски за преокрет Бајерна!

Послије мјесец дана паузе утакмицом 17. кола Фрајбург – Бајерн настављена је њемачка Бундеслига. Поклоните се генију! Бајерн победио Фрајбург на премијери пролећног дела Бундеслиге, а Пољак још једном задивио планету.

Фудбал 20.01.2017 | 23:00
БЛ: Левандовски за преокрет Бајерна!
Послије мјесец дана паузе утакмицом 17. кола Фрајбург – Бајерн настављена је њемачка Бундеслига.

У првом мечу  ФРАЈБУРГ - БАЈЕРН 1:2 након преокрета и мајсторије Роберта Левандовског, који је постигао два гола.

Онај у 89. минуту је био права мајсторија. Лопту је примио на груди и без спуштања на земљу пребацио с једне ноге на другу, и послије распалио за побједу свог тима.

С тим да је цијело вријеме имао играча на леђима. 14 гол Пољака ове сезоне у Бундеслиги.

Левандовски је 13. гол постигао у 35. минуту, а Фрајбург је до вођства дошао на почетку утакмице, када је Хаберер постигао шести гол сезоне.

Бајерн није блистао, али је на суви квалитет Роберта Левандовског дошао до три бода.

Ни снег, ни лед не могу му ништа - Роберт Левандовски је чудо! Бајерн је отворио други део сезоне победом на тешком гостовању у Фрајбургу, али о "тројци" подно Шварцвалда могао би само да машта да у тиму нема пољског генијалца. Јер оно што је Лева урадио у првом минуту судијске надокнаде, када је постигао гол за 2:1, слободно се може подвести под чисту генијалност.  

Знали смо да је врхунски голгетер; знали смо да уме да нас одушеви и понеком мајсторијом; знали смо да гол може и да "измисли" као нико други; али да све то може да споји у једно у једном тренутку секунде и успут победи природу и онај ужасни део терена у Фрајбургу где се лопта једва кретала - е то смо видели тек вечерас.

Бајерн се мучио, Бајерн није могао да дође до своје игре од леда испред домаћег тима у другом полувремену, а онда је Левандовски решио да се не мучи с тереном, већ да све што има уради док је лопта у лету. И тако је и урадио. На семафору је стајало 1:1 и текао је 91. минут када је Рибери повукао један од последњих напада Бавараца. Прешао је добрих тридесетак метара и онда када је дошао надомак шеснаетсреца одлучује се за центаршут. Лева истог трена пушта магију - пријем на браду, или мало испод, спушта лопту на ногу, пимпловањем је намешта на шут и - БУМ! 

Бајерн је иначе био зрео да изгуби два бода вечерас. Далеко је то било од препознатљивог нивоа великана из Минхена - томе је додуше и терен доста допринео - што је Фрајбург умео да казни. Први озбиљан напад домаћи су претворили у гол. Брза акција Грига и Хаберера и сјајна реализација младог нападача. 

Анчелотијевом тиму доста је требало да изједначи. Играо се 35. минут када је Даглас Костацентрирао а - ко би други, побогу - Левандовски постигао свој 60. гол у дресу Бајерна. Урадио је то Пољак на 80. мечу. Примера ради, један Герд Милер на 60. погодак у дресу баварског тима чекао је до 93. утакмице...

И можда од свог овог хвалоспева за Роберта Левандовског не би било ништа да се пројектил Макса Филипа из 86. минута, уместо што је прохујао поред саме леве стативе гола Мануела Нојера, зарио у мрежу Бајерна. Страшан шут. Сва срећа са небеса као да погледала госте.

И онда онај моменат магије у 91. То може само фудбал.

Али Левандовски мора да буде на терену... 

БУНДЕСЛИГА 17. КОЛО

Петак:

Фрајбург – Бајерн 1:2 (1:1)

/ Хаберер 4 – Левандовски 35, 89 /

Субота:

Аугзбург – Хофенхајм 15:30

Вердер – Борусија Дортмунд

Дармштат – Борусија Менхенгладбах

Шалке – Инголштат

Волфсбург – ХСВ

Лајпциг – Ајнтрахт (18:30)

Недјеља

Бајер – Херта 15:30

Мајнц – Келн 17:30

ТАБЕЛА: Бајерн (+1) 42, Лајпциг 36, Херта 30, Ајнтрахт 29, Хофенхајм 28, Борусија Дортмунд 27, Келн 25, Фрајбург (+1) 22, Бајер Л. 21, Мајнц 20, Шалке 18, Аугзбург 18, Волфсбург 16, Борусија Менхенгладбах 16, Вердер 16, ХСВ 13, Инголштат 12, Дармштат 8.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар