BL: Levandovski za preokret Bajerna!

Poslije mjesec dana pauze utakmicom 17. kola Frajburg – Bajern nastavljena je njemačka Bundesliga. Poklonite se geniju! Bajern pobedio Frajburg na premijeri prolećnog dela Bundeslige, a Poljak još jednom zadivio planetu.

Fudbal 20.01.2017 | 23:00
BL: Levandovski za preokret Bajerna!
Poslije mjesec dana pauze utakmicom 17. kola Frajburg – Bajern nastavljena je njemačka Bundesliga.

U prvom meču  FRAJBURG - BAJERN 1:2 nakon preokreta i majstorije Roberta Levandovskog, koji je postigao dva gola.

Onaj u 89. minutu je bio prava majstorija. Loptu je primio na grudi i bez spuštanja na zemlju prebacio s jedne noge na drugu, i poslije raspalio za pobjedu svog tima.

S tim da je cijelo vrijeme imao igrača na leđima. 14 gol Poljaka ove sezone u Bundesligi.

Levandovski je 13. gol postigao u 35. minutu, a Frajburg je do vođstva došao na početku utakmice, kada je Haberer postigao šesti gol sezone.

Bajern nije blistao, ali je na suvi kvalitet Roberta Levandovskog došao do tri boda.

Ni sneg, ni led ne mogu mu ništa - Robert Levandovski je čudo! Bajern je otvorio drugi deo sezone pobedom na teškom gostovanju u Frajburgu, ali o "trojci" podno Švarcvalda mogao bi samo da mašta da u timu nema poljskog genijalca. Jer ono što je Leva uradio u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je postigao gol za 2:1, slobodno se može podvesti pod čistu genijalnost.  

Znali smo da je vrhunski golgeter; znali smo da ume da nas oduševi i ponekom majstorijom; znali smo da gol može i da "izmisli" kao niko drugi; ali da sve to može da spoji u jedno u jednom trenutku sekunde i usput pobedi prirodu i onaj užasni deo terena u Frajburgu gde se lopta jedva kretala - e to smo videli tek večeras.

Bajern se mučio, Bajern nije mogao da dođe do svoje igre od leda ispred domaćeg tima u drugom poluvremenu, a onda je Levandovski rešio da se ne muči s terenom, već da sve što ima uradi dok je lopta u letu. I tako je i uradio. Na semaforu je stajalo 1:1 i tekao je 91. minut kada je Riberi povukao jedan od poslednjih napada Bavaraca. Prešao je dobrih tridesetak metara i onda kada je došao nadomak šesnaetsreca odlučuje se za centaršut. Leva istog trena pušta magiju - prijem na bradu, ili malo ispod, spušta loptu na nogu, pimplovanjem je namešta na šut i - BUM! 

Bajern je inače bio zreo da izgubi dva boda večeras. Daleko je to bilo od prepoznatljivog nivoa velikana iz Minhena - tome je doduše i teren dosta doprineo - što je Frajburg umeo da kazni. Prvi ozbiljan napad domaći su pretvorili u gol. Brza akcija Griga i Haberera i sjajna realizacija mladog napadača. 

Ančelotijevom timu dosta je trebalo da izjednači. Igrao se 35. minut kada je Daglas Kostacentrirao a - ko bi drugi, pobogu - Levandovski postigao svoj 60. gol u dresu Bajerna. Uradio je to Poljak na 80. meču. Primera radi, jedan Gerd Miler na 60. pogodak u dresu bavarskog tima čekao je do 93. utakmice...

I možda od svog ovog hvalospeva za Roberta Levandovskog ne bi bilo ništa da se projektil Maksa Filipa iz 86. minuta, umesto što je prohujao pored same leve stative gola Manuela Nojera, zario u mrežu Bajerna. Strašan šut. Sva sreća sa nebesa kao da pogledala goste.

I onda onaj momenat magije u 91. To može samo fudbal.

Ali Levandovski mora da bude na terenu... 

BUNDESLIGA 17. KOLO

Petak:

Frajburg – Bajern 1:2 (1:1)

/ Haberer 4 – Levandovski 35, 89 /

Subota:

Augzburg – Hofenhajm 15:30

Verder – Borusija Dortmund

Darmštat – Borusija Menhengladbah

Šalke – Ingolštat

Volfsburg – HSV

Lajpcig – Ajntraht (18:30)

Nedjelja

Bajer – Herta 15:30

Majnc – Keln 17:30

TABELA: Bajern (+1) 42, Lajpcig 36, Herta 30, Ajntraht 29, Hofenhajm 28, Borusija Dortmund 27, Keln 25, Frajburg (+1) 22, Bajer L. 21, Majnc 20, Šalke 18, Augzburg 18, Volfsburg 16, Borusija Menhengladbah 16, Verder 16, HSV 13, Ingolštat 12, Darmštat 8.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar