КАН: Шампион без побједе, друга фаза "виси"! "Лавови са Атласа" побиједили након пет година!

Фудбалери Демократске Републике Конго два пута водили против Обале Слоноваче, али нису уписали победу. Репрезентација Марока уписала победу на Афричком купу нација, први пут после пет година и три турнира.

Фудбал 20.01.2017 | 22:40
КАН: Шампион без побједе, друга фаза "виси"! "Лавови са Атласа" побиједили након пет година!
Шампион је без победе у прва два кола и долази у опасност да не оде у нокаут фазу!

Фудбалери Обале Слоноваче приредили су још једно ружно изненађење навијачима ове репрезентације пошто ни у другом покушају на овогодишњем Афричком купу нација нису стигли до тријумфа. После Тога, зауставио их је и ДР Конго.

Два пута су водили "бронзани" са претходног АКН против актуелног шампиона, али је искуснији, познатији и једноставно бољи састав Обале Слоноваче стизао, али не и престизао ДР Конго.

ОБАЛА СЛОНОВАЧЕ - ДР КОНГО 2:2 (1:2)

Кебано је у 10. минуту довео, формално, госте у вођство, да би Вилфрид Бони у 26. минуту урадио оно што не ради у Премијер лиги – постигао гол. Међутим, преко Кабананге, ни два минута по прослави гола високог нападача, ново изједначење.

Упорност и напади исплатили су се у 67. минуту када је Дие поставио коначан резултат.

Он далеко више одговара ДР Конгу који сада води на табели групе "Ц" са 4 бода, а Обала Слоноваче има два. Касније се састају Того и Мароко, а у зависности од резултата ове утакмице зависи и у каквом ће расположењу шампион дочекати последње коло.

Тада се састају са Мароканцима.

Репрезентација Марока уписала победу на Афричком купу нација, први пут после пет година и три турнира.

Фудбалери Марока су последњу победу на континенталном шампионату Африке остварили 2012. године у Габону, а управо су у тој држави, пет година касније, дочекали нови тријумф савладавши Того.

Пола деценије и три турнира касније...

"Лавови са Атласа" су тако обрадовали своје навијаче након пораза у првом колу од ДР Конга и уочи последњег меча у групи имају шансу да прођу даље. Састају се са директним конкурентом, репрезентацијом Обале Слоноваче, која има бод мање од њих у овом тренутку.

Мароканци су рано примили гол, Досеви је Того довео у вођство у 5. минуту, али је до полувремена виђен преокрет.

Погађали су Бухадуз (14) и Сајс (21), да би коначан резултат утакмице Мароко – Того 3:1, поставио Ен-Несири у 72. минуту, уз велику помоћ голмана противничке екипе кога је "прескочила" лопта.

Того има теоретску шансу за пласман даље, али ће им бити потребна победа у последњем колу против ДР Конга, лидера групе "Ц" који има 4 бода и прилику да са првог места прође у нокаут фазу.

ТАБЕЛА: ДР Конго 4, Обала Слоноваче 2, Того 1, Мароко 0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар