KAN: Šampion bez pobjede, druga faza "visi"! "Lavovi sa Atlasa" pobijedili nakon pet godina!

Fudbaleri Demokratske Republike Kongo dva puta vodili protiv Obale Slonovače, ali nisu upisali pobedu. Reprezentacija Maroka upisala pobedu na Afričkom kupu nacija, prvi put posle pet godina i tri turnira.

Fudbal 20.01.2017 | 22:40
KAN: Šampion bez pobjede, druga faza "visi"! "Lavovi sa Atlasa" pobijedili nakon pet godina!
Šampion je bez pobede u prva dva kola i dolazi u opasnost da ne ode u nokaut fazu!

Fudbaleri Obale Slonovače priredili su još jedno ružno iznenađenje navijačima ove reprezentacije pošto ni u drugom pokušaju na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija nisu stigli do trijumfa. Posle Toga, zaustavio ih je i DR Kongo.

Dva puta su vodili "bronzani" sa prethodnog AKN protiv aktuelnog šampiona, ali je iskusniji, poznatiji i jednostavno bolji sastav Obale Slonovače stizao, ali ne i prestizao DR Kongo.

OBALA SLONOVAČE - DR KONGO 2:2 (1:2)

Kebano je u 10. minutu doveo, formalno, goste u vođstvo, da bi Vilfrid Boni u 26. minutu uradio ono što ne radi u Premijer ligi – postigao gol. Međutim, preko Kabanange, ni dva minuta po proslavi gola visokog napadača, novo izjednačenje.

Upornost i napadi isplatili su se u 67. minutu kada je Die postavio konačan rezultat.

On daleko više odgovara DR Kongu koji sada vodi na tabeli grupe "C" sa 4 boda, a Obala Slonovače ima dva. Kasnije se sastaju Togo i Maroko, a u zavisnosti od rezultata ove utakmice zavisi i u kakvom će raspoloženju šampion dočekati poslednje kolo.

Tada se sastaju sa Marokancima.

Reprezentacija Maroka upisala pobedu na Afričkom kupu nacija, prvi put posle pet godina i tri turnira.

Fudbaleri Maroka su poslednju pobedu na kontinentalnom šampionatu Afrike ostvarili 2012. godine u Gabonu, a upravo su u toj državi, pet godina kasnije, dočekali novi trijumf savladavši Togo.

Pola decenije i tri turnira kasnije...

"Lavovi sa Atlasa" su tako obradovali svoje navijače nakon poraza u prvom kolu od DR Konga i uoči poslednjeg meča u grupi imaju šansu da prođu dalje. Sastaju se sa direktnim konkurentom, reprezentacijom Obale Slonovače, koja ima bod manje od njih u ovom trenutku.

Marokanci su rano primili gol, Dosevi je Togo doveo u vođstvo u 5. minutu, ali je do poluvremena viđen preokret.

Pogađali su Buhaduz (14) i Sajs (21), da bi konačan rezultat utakmice Maroko – Togo 3:1, postavio En-Nesiri u 72. minutu, uz veliku pomoć golmana protivničke ekipe koga je "preskočila" lopta.

Togo ima teoretsku šansu za plasman dalje, ali će im biti potrebna pobeda u poslednjem kolu protiv DR Konga, lidera grupe "C" koji ima 4 boda i priliku da sa prvog mesta prođe u nokaut fazu.

TABELA: DR Kongo 4, Obala Slonovače 2, Togo 1, Maroko 0.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar