Видео - На данашњи дан: Пола вијека ''Сина вјетра''...

Голови, победе, трофеји и признања нису једини тестамент велике каријере...

Фудбал 09.01.2017 | 21:00
Видео - На данашњи дан: Пола вијека ''Сина вјетра''...
Нема човека на свету који није барем чуо за њега. Било да прати спорт или не. Ко је с краја прошлог века гледао фудбал дивио се његовој генијалности на терену, ко није био заљубљен у “бубамару” пратио је његове “вратоломије” ван терена. У Аргентини само је он по популарности могао да се приближи Марадони. Били су велики другари. Саборци у сваком смислу те речи. И данашњи клинци, који тада нису били ни рођени, знају ко је он и углавном га зову Коканиђа.

Легендарни “Син ветра” Клаудио Каниђа прославља данас 50. рођендан.

Поједини савременици који су га гледали уживо, на тренинзима или утакмицама, спремни су да се закуну да је по фудбалском знању могао да се носи са својим најбољим пријатељем, али и њега су одувек голицале многе ствари које баш и немају много везе са фудбалом. Никада није крио да је у његовом односу са дрогама било много више од обичног “кокеирања” због чега је каријера и те како испаштала.



Каниђа је играо за два највећа аргентинска клуба, Ривер Плејту и Боку јуниорс, где га је довео управо Марадона. На Монументалу и Бомбоњери био је и најбољи. У Европи је променио доста екипа, али осим у Аталанти у периоду 1989-1992. мало где је исказао свој страшни потенцијал. Био је још у Верони, Роми, Бенфики, Дандију, Ренџерсу... 

У репрезентацију је ушао после светске титуле '86. у Мексику и играо све до 2002. У Италији 1990. био је на врхунцу. Довео је свој тим до финала, али у њему није заиграо због суспензије и Немци су победили Аргентину са 1:0. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар