Video - Na današnji dan: Pola vijeka ''Sina vjetra''...

Golovi, pobede, trofeji i priznanja nisu jedini testament velike karijere...

Fudbal 09.01.2017 | 21:00
Video - Na današnji dan: Pola vijeka ''Sina vjetra''...
Nema čoveka na svetu koji nije barem čuo za njega. Bilo da prati sport ili ne. Ko je s kraja prošlog veka gledao fudbal divio se njegovoj genijalnosti na terenu, ko nije bio zaljubljen u “bubamaru” pratio je njegove “vratolomije” van terena. U Argentini samo je on po popularnosti mogao da se približi Maradoni. Bili su veliki drugari. Saborci u svakom smislu te reči. I današnji klinci, koji tada nisu bili ni rođeni, znaju ko je on i uglavnom ga zovu Kokaniđa.

Legendarni “Sin vetra” Klaudio Kaniđa proslavlja danas 50. rođendan.

Pojedini savremenici koji su ga gledali uživo, na treninzima ili utakmicama, spremni su da se zakunu da je po fudbalskom znanju mogao da se nosi sa svojim najboljim prijateljem, ali i njega su oduvek golicale mnoge stvari koje baš i nemaju mnogo veze sa fudbalom. Nikada nije krio da je u njegovom odnosu sa drogama bilo mnogo više od običnog “kokeiranja” zbog čega je karijera i te kako ispaštala.



Kaniđa je igrao za dva najveća argentinska kluba, River Plejtu i Boku juniors, gde ga je doveo upravo Maradona. Na Monumentalu i Bombonjeri bio je i najbolji. U Evropi je promenio dosta ekipa, ali osim u Atalanti u periodu 1989-1992. malo gde je iskazao svoj strašni potencijal. Bio je još u Veroni, Romi, Benfiki, Dandiju, Rendžersu... 

U reprezentaciju je ušao posle svetske titule '86. u Meksiku i igrao sve do 2002. U Italiji 1990. bio je na vrhuncu. Doveo je svoj tim do finala, ali u njemu nije zaigrao zbog suspenzije i Nemci su pobedili Argentinu sa 1:0. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar