ФА Куп: Арсеналов старт 2017. у знаку брадатог хероја!

Жиру сломио храбри Престон у 89. минуту! Француски голгетер још једном извукао лондонски клуб са дна и подарио му пласман у четврту рунду ФА купа.

Фудбал 07.01.2017 | 22:20
ФА Куп: Арсеналов старт 2017. у знаку брадатог хероја!
Арсеналов почетак 2017. године дефинитивно пролази у знаку само једне особе - Оливијеа Жируа! После сензационалног „шкорпиона“ против Кристал Паласа, онда и херојског издања у ремију са Борнмутом (3:3), толико оспоравани француски голгетер спречио је праву сензацију у трећем колу ФА Купа. Храбри Престон имао је реми на тацни све до 89. минута, а онда се појавило решење у лику Оливијеа Жируа и Престон је пао на колена - 2:1.

И тако је само демонстрирао свима колико је заправо важан шраф у екипи Арсена Венгера. Јер, на последњих осам утакмица које је стартовао од првог минута убележио је равно десет голова! 

Фудбалери енглеског друголигаша озбиљно су се потукли са мешовитим саставом који је на терен послао Венгер. И успео је да покаже завидан квалитет. Утакмица је завршена са утиском да не би било неправедно да је домаћин остварио тријумф и обезбедио пласман у четврту рунду ФА купа. Али, недостатак прибраности и искуства у одлучујућим тренуцима однели су превагу на страну лондонског гиганта.

Колико је Престон заиста озбиљно мучио Арсенал говоре дешавања из првог полувремена. Престон не само да је повео у раној фази меча, односно 7. минуту утакмице, већ је у првом полувремену пропустио још једну колосалну шансу да удвостручи вођство и можда изрежира потпуно другачији ток утакмице.

Али, домаћину се није дало да после Калума Робинсона прослави још један погодак против фаворизованог противника. Уместо тога стигао је велики преокрет.

Тек што је почео други део утакмице Арон Рамзи је затресао мрежу. Био је то сигуран хитац, леп, са ивице шеснаестерца. Био је то његов први гол после чак 28 утакмица без решене акције, а многе је одмах подсетио на нимало популарно „проклетство“ његових голова.

Међутим, у првом плану била је само утакмица. Арсенал је могао до другог поготка и раније, али је Жиру био у евидентном офсајду, што су приметиле и судије.

Притисак није јењавао, Престон је одолевао, али недовољно. У претпоследњем минуту уследио је један важан поглед Лукаса Переза и додавање које је уништило одбрану Престона. А Французу је остало само да заврши акцију. То је и учинио, на опште одушевљење многобројних Арсеналових навијача.

ФА КУП - РЕЗУЛТАТИ

Субота:

Манчестер јунајтед - Рединг 4:0
Акрингтон - Лутон 2:1
Бероу - Рохдејл 0:2
Бирмингем - Њукасл 1:1
Блекпул - Барнсли 0:0
Болтон - Кристал Палас 0:0
Брентфорд - Истлеј 5:1
Брајтон - МК Донс 2:0
Бристол Сити - Флитвуд 0:0
Евертон - Лестер 1:2
Хадерсфилд - Порт Вејл 4:0
Хал - Свонси 2:0
Ипсвич - Линколн Сити 2.2
Милвол - Борнмут 3:0
Норич - Саутемптон 2:2
КПР - Блекбурн 1:2
Ротерам - Оксфорд јунајтед 2:3
Стоук - Вулверхемптон 0:2
Сандерленд - Барнли 0:0
Сатон - Вимблдон 0:0
Вотфорд - Бартон 2:0
ВБА - Дерби 1:2
Виган - Нотингем 2:0
Викомб - Стоурбриџ 2:1
Престон - Арсенал 1:2

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар