FA Kup: Arsenalov start 2017. u znaku bradatog heroja!

Žiru slomio hrabri Preston u 89. minutu! Francuski golgeter još jednom izvukao londonski klub sa dna i podario mu plasman u četvrtu rundu FA kupa.

Fudbal 07.01.2017 | 22:20
FA Kup: Arsenalov start 2017. u znaku bradatog heroja!
Arsenalov početak 2017. godine definitivno prolazi u znaku samo jedne osobe - Olivijea Žirua! Posle senzacionalnog „škorpiona“ protiv Kristal Palasa, onda i herojskog izdanja u remiju sa Bornmutom (3:3), toliko osporavani francuski golgeter sprečio je pravu senzaciju u trećem kolu FA Kupa. Hrabri Preston imao je remi na tacni sve do 89. minuta, a onda se pojavilo rešenje u liku Olivijea Žirua i Preston je pao na kolena - 2:1.

I tako je samo demonstrirao svima koliko je zapravo važan šraf u ekipi Arsena Vengera. Jer, na poslednjih osam utakmica koje je startovao od prvog minuta ubeležio je ravno deset golova! 

Fudbaleri engleskog drugoligaša ozbiljno su se potukli sa mešovitim sastavom koji je na teren poslao Venger. I uspeo je da pokaže zavidan kvalitet. Utakmica je završena sa utiskom da ne bi bilo nepravedno da je domaćin ostvario trijumf i obezbedio plasman u četvrtu rundu FA kupa. Ali, nedostatak pribranosti i iskustva u odlučujućim trenucima odneli su prevagu na stranu londonskog giganta.

Koliko je Preston zaista ozbiljno mučio Arsenal govore dešavanja iz prvog poluvremena. Preston ne samo da je poveo u ranoj fazi meča, odnosno 7. minutu utakmice, već je u prvom poluvremenu propustio još jednu kolosalnu šansu da udvostruči vođstvo i možda izrežira potpuno drugačiji tok utakmice.

Ali, domaćinu se nije dalo da posle Kaluma Robinsona proslavi još jedan pogodak protiv favorizovanog protivnika. Umesto toga stigao je veliki preokret.

Tek što je počeo drugi deo utakmice Aron Ramzi je zatresao mrežu. Bio je to siguran hitac, lep, sa ivice šesnaesterca. Bio je to njegov prvi gol posle čak 28 utakmica bez rešene akcije, a mnoge je odmah podsetio na nimalo popularno „prokletstvo“ njegovih golova.

Međutim, u prvom planu bila je samo utakmica. Arsenal je mogao do drugog pogotka i ranije, ali je Žiru bio u evidentnom ofsajdu, što su primetile i sudije.

Pritisak nije jenjavao, Preston je odolevao, ali nedovoljno. U pretposlednjem minutu usledio je jedan važan pogled Lukasa Pereza i dodavanje koje je uništilo odbranu Prestona. A Francuzu je ostalo samo da završi akciju. To je i učinio, na opšte oduševljenje mnogobrojnih Arsenalovih navijača.

FA KUP - REZULTATI

Subota:

Mančester junajted - Reding 4:0
Akrington - Luton 2:1
Berou - Rohdejl 0:2
Birmingem - Njukasl 1:1
Blekpul - Barnsli 0:0
Bolton - Kristal Palas 0:0
Brentford - Istlej 5:1
Brajton - MK Dons 2:0
Bristol Siti - Flitvud 0:0
Everton - Lester 1:2
Hadersfild - Port Vejl 4:0
Hal - Svonsi 2:0
Ipsvič - Linkoln Siti 2.2
Milvol - Bornmut 3:0
Norič - Sautempton 2:2
KPR - Blekburn 1:2
Roteram - Oksford junajted 2:3
Stouk - Vulverhempton 0:2
Sanderlend - Barnli 0:0
Saton - Vimbldon 0:0
Votford - Barton 2:0
VBA - Derbi 1:2
Vigan - Notingem 2:0
Vikomb - Stourbridž 2:1
Preston - Arsenal 1:2

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar