Тежа повреда Александра Митровића или...?!

Српски фудбалер Александар Митровић изнет је на носилима на утакмици са Бирмингемом у гостима у ФА Купу после повреде ноге. Рафа о Митровићевом стању: Није прелом, него посекотина! Чека се извештај лекара...

Фудбал 07.01.2017 | 21:30
Тежа повреда Александра Митровића или...?!
Медији преносе да је реч о тежој повреди колена, као и да се можда о прелому ноге. Митровић се повредио већ у десетом минуту после дулеа са голманом Бирмингема.

Лекарска екипа му је дала кисеоник, затим га изнела са терена, а навијачи Њукасла су га поздравили скандирањем „Митро, Митро, Митро“.

Утихнуо је Сент Ендрјуз на неколико минута када су лекарске екипе пружале помоћ Александру Митровићу и на носилима га износиле са терена. Са све маском за кисеоник око уста и у пратњи клупског доктора Пола Катерсона. 

Прве информације нису биле нимало оптимистичне. Енглески медији спекулисали су да је у питању прелом ноге, нешто слично појавило се и на званичним страницама Њукасла на друштвеним мрежама. Српски центарфор брзо је превезен у болницу, из којих је стигла следећа потврда - није прелом, већ дубока посекотина. 

Готово идентичну тврдњу има и Њукаслов менаџер Рафа Бенитез, што је открио на конференцији за медије након што су Свраке ремизирале са Бирмингемом (1:1) у утакмици трећег кола ФА Купа. 

"Има посекотину на нози и сада морамо да чекамо. Превезен је у болницу и сада морамо да сачекамо да видимо шта ће се догодити, све зависи од лекара", поручио је Бенитез. 

Упитан да ли је Митровић заиста сломио ногу уследио је следећи одговор:

„У питању је посекотина, није важно где. Главна ствар је та да није добро јер смо морали да користимо измену. Његов рани излазак са терена је променио ток утакмице. Имали смо контролу и били смо доминантни. Али, измена је променила ток сусрета“. 

Крајем децембра појавиле су се спекулације по којима се некадашњи фудбалер Партизана и Андерлехта налази на мети Кристал Паласа, Мидлсброа и Свонсија, али је Бенитез категорично одбацио могућност продаје, иако је Србин од 16 наступа ове сезоне чак 10 остварио уласком са клупе за резерве.

Постигао је три гола у Чемпионшипу и два у Лига купу, док је у репрезентацији, код селектора Славољуба Муслина, био стрелац три пута на две утакмице, против Аустрије и Велса.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар