Teža povreda Aleksandra Mitrovića ili...?!

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović iznet je na nosilima na utakmici sa Birmingemom u gostima u FA Kupu posle povrede noge. Rafa o Mitrovićevom stanju: Nije prelom, nego posekotina! Čeka se izveštaj lekara...

Fudbal 07.01.2017 | 21:30
Teža povreda Aleksandra Mitrovića ili...?!
Mediji prenose da je reč o težoj povredi kolena, kao i da se možda o prelomu noge. Mitrović se povredio već u desetom minutu posle dulea sa golmanom Birmingema.

Lekarska ekipa mu je dala kiseonik, zatim ga iznela sa terena, a navijači Njukasla su ga pozdravili skandiranjem „Mitro, Mitro, Mitro“.

Utihnuo je Sent Endrjuz na nekoliko minuta kada su lekarske ekipe pružale pomoć Aleksandru Mitroviću i na nosilima ga iznosile sa terena. Sa sve maskom za kiseonik oko usta i u pratnji klupskog doktora Pola Katersona. 

Prve informacije nisu bile nimalo optimistične. Engleski mediji spekulisali su da je u pitanju prelom noge, nešto slično pojavilo se i na zvaničnim stranicama Njukasla na društvenim mrežama. Srpski centarfor brzo je prevezen u bolnicu, iz kojih je stigla sledeća potvrda - nije prelom, već duboka posekotina. 

Gotovo identičnu tvrdnju ima i Njukaslov menadžer Rafa Benitez, što je otkrio na konferenciji za medije nakon što su Svrake remizirale sa Birmingemom (1:1) u utakmici trećeg kola FA Kupa. 

"Ima posekotinu na nozi i sada moramo da čekamo. Prevezen je u bolnicu i sada moramo da sačekamo da vidimo šta će se dogoditi, sve zavisi od lekara", poručio je Benitez. 

Upitan da li je Mitrović zaista slomio nogu usledio je sledeći odgovor:

„U pitanju je posekotina, nije važno gde. Glavna stvar je ta da nije dobro jer smo morali da koristimo izmenu. Njegov rani izlazak sa terena je promenio tok utakmice. Imali smo kontrolu i bili smo dominantni. Ali, izmena je promenila tok susreta“. 

Krajem decembra pojavile su se spekulacije po kojima se nekadašnji fudbaler Partizana i Anderlehta nalazi na meti Kristal Palasa, Midlsbroa i Svonsija, ali je Benitez kategorično odbacio mogućnost prodaje, iako je Srbin od 16 nastupa ove sezone čak 10 ostvario ulaskom sa klupe za rezerve.

Postigao je tri gola u Čempionšipu i dva u Liga kupu, dok je u reprezentaciji, kod selektora Slavoljuba Muslina, bio strelac tri puta na dve utakmice, protiv Austrije i Velsa.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar