Божићна порука Уроша Ђурђевића: Мој животни мото је "стрпљен, спашен"!

Друга половина 2016. била је бајковита за голгетера Партизана, који је божићне празнике коначно дочекао у свом дому.

Фудбал 07.01.2017 | 21:00
Божићна порука Уроша Ђурђевића: Мој животни мото је "стрпљен, спашен"!
Урош Ђурђевић је експлодирао у дресу Партизана. Показао је квалитет и да више није само талентовани нападач, већ играч који може да буде ударна игла "парног ваљка".

- После три године Божић сам дочекао код куће. Много ми је недостајало да за овај велики празник будем окружен ближњима. У кући је увек посебна атмосфера, мама спрема одличну руску салату. Породица је на првом месту - каже Ђурђевић за "Блицспорт".

Иако није добио шансу, боравак у иностранству помогао му је да напредује.

- На то гледам као на велики плус у каријери. Много сам научио, сазрео. У Палерму је било лепо живети, град је на мору, уживао сам. С друге стране, Витесе и холандска лига су одлични за нападаче. За други тим сам постигао 20 голова на 18 утакмица, али права шансе је изостала.

Ђурђевић верује да је кључ свега стрпљење.

- "Стрпљен, спашен" - то је мото којим се руководим. Толико ми значи тај слоган, да сам га и истетовирао. Некад ме управо он описује.

Долазак у Партизан био је добар потез. На 14 утакмица - девет голова.

- У црно-белом дресу сам добио нешто што нисам имао преко границе. Континуитет и прилику да играм. Марко Николић ми је указао поверење и то ми много значи.

И миљеник је навијача.

- Где год да сам играо, навијачи су ме волели. Разлог? Једноставно је, увек дајем максимум. Борим се до последњег атома снаге. Људи то препознају. Драго ми је што су ме добро прихватили. Не могу да им обећам да ћу дати много голова, али могу да ћу на сваком мечу уложити све да стигнемо до тријумфа.

У Урошевим мислима је само Партизан.

- Понуде из иностранства ме нису занимале. Верујем да ћу бити још бољи. Проћи ћу припреме од првог дана, а то је основа у фудбалу.

Ђурђевић на сваком мечу има велику подршку.

- Девојка Миљана прати моје утакмице. Уз породицу, њена подршка ми много значи. Ту је, гледа мечеве Партизана и заиста је ослонац.

МЛАДА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА МОЖЕ МНОГО

Урош Ђурђевић је капитен младе репрезентације Србије која је успела да се кроз бараж пласира на Европско првенство у Пољској.

- Група није лака (Португалија, Македонија и Шпанија), али народ у нашој земљи има велика очекивања од младе репрезентације. Састављена је од светских шампиона и сви ми знамо како се побеђује. Мислим да имамо лепу прилику да направимо нови велики резултат - поручио је Ђурђевић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар