Božićna poruka Uroša Đurđevića: Moj životni moto je "strpljen, spašen"!

Druga polovina 2016. bila je bajkovita za golgetera Partizana, koji je božićne praznike konačno dočekao u svom domu.

Fudbal 07.01.2017 | 21:00
Božićna poruka Uroša Đurđevića: Moj životni moto je "strpljen, spašen"!
Uroš Đurđević je eksplodirao u dresu Partizana. Pokazao je kvalitet i da više nije samo talentovani napadač, već igrač koji može da bude udarna igla "parnog valjka".

- Posle tri godine Božić sam dočekao kod kuće. Mnogo mi je nedostajalo da za ovaj veliki praznik budem okružen bližnjima. U kući je uvek posebna atmosfera, mama sprema odličnu rusku salatu. Porodica je na prvom mestu - kaže Đurđević za "Blicsport".

Iako nije dobio šansu, boravak u inostranstvu pomogao mu je da napreduje.

- Na to gledam kao na veliki plus u karijeri. Mnogo sam naučio, sazreo. U Palermu je bilo lepo živeti, grad je na moru, uživao sam. S druge strane, Vitese i holandska liga su odlični za napadače. Za drugi tim sam postigao 20 golova na 18 utakmica, ali prava šanse je izostala.

Đurđević veruje da je ključ svega strpljenje.

- "Strpljen, spašen" - to je moto kojim se rukovodim. Toliko mi znači taj slogan, da sam ga i istetovirao. Nekad me upravo on opisuje.

Dolazak u Partizan bio je dobar potez. Na 14 utakmica - devet golova.

- U crno-belom dresu sam dobio nešto što nisam imao preko granice. Kontinuitet i priliku da igram. Marko Nikolić mi je ukazao poverenje i to mi mnogo znači.

I miljenik je navijača.

- Gde god da sam igrao, navijači su me voleli. Razlog? Jednostavno je, uvek dajem maksimum. Borim se do poslednjeg atoma snage. Ljudi to prepoznaju. Drago mi je što su me dobro prihvatili. Ne mogu da im obećam da ću dati mnogo golova, ali mogu da ću na svakom meču uložiti sve da stignemo do trijumfa.

U Uroševim mislima je samo Partizan.

- Ponude iz inostranstva me nisu zanimale. Verujem da ću biti još bolji. Proći ću pripreme od prvog dana, a to je osnova u fudbalu.

Đurđević na svakom meču ima veliku podršku.

- Devojka Miljana prati moje utakmice. Uz porodicu, njena podrška mi mnogo znači. Tu je, gleda mečeve Partizana i zaista je oslonac.

MLADA REPREZENTACIJA MOŽE MNOGO

Uroš Đurđević je kapiten mlade reprezentacije Srbije koja je uspela da se kroz baraž plasira na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

- Grupa nije laka (Portugalija, Makedonija i Španija), ali narod u našoj zemlji ima velika očekivanja od mlade reprezentacije. Sastavljena je od svetskih šampiona i svi mi znamo kako se pobeđuje. Mislim da imamo lepu priliku da napravimo novi veliki rezultat - poručio je Đurđević.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar