Марко Николић: Побједе у дербију усрећиће навијаче

"Тим ће некад да игра боље, некад лошије, али никад неће да изостане давање последње капи крви за тај дрес" - каже за Блицспорт тренер Партизана Марко Николић.

Фудбал 06.01.2017 | 10:00
Марко Николић: Побједе у дербију усрећиће навијаче
- За све остало што их чини задовољним, а то су победе у дербију, трофеји и успех у Европи, потрудићемо се ми на терену - додаје 37-годишњи стручњак.

А шта им обећавате?

- Ништа не обећавам. Тим ће некад да игра боље, некад лошије, али никад неће да изгуби агресивност и борбеност у остављању последње капи живота за црно-бели дрес. Играч Партизана увек мора да има такав приступ.

Ближи се крај распуста, колико је заиста био распуст за вас?

- Нисам напуштао Београд, време сам проводио са породицом, са сарадницима из стручног штаба у планирању припрема. Мало времена је било за пријатеље.

Очекујете ли све играче на прозивци? Леонарду је продужен одмор до 16. јануара, да ли је још неком?

- Сви ће бити на почетку припрема, а и Леонардо ће се вратити пре него што медији мисле.

Тренери воле да имају на старту све играче, међутим, у пракси је то редак случај. Прелазни рок је тек почео?

- Не очекујем турбулентан прелазни рок. То не треба да буде имиџ Партизана. Када би се свака вест објављена током прелазног рока обистинила, имали бисмо 30 нових играча. А то није реално.

Шта је реално ове зиме?

- Један, два, највише три одласка, и то планирана, логична, која не могу да поремете концепт тима. И исто толико долазака, у зависности од одлазака. Потребан нам је централни бек, пошто нас је напустио Балажиц, а за све остале евентуалне одласке су спремне алтернативе.

Да ли је тај дефанзивац Никола Вујадиновић, колико је близу Хумске?

- Дуго га познајем, ценим, али трансфер није готов. Никола је под уговором и док не реши то с клубом у Кини... Да ли ће успети, зависи од њега.

У коликој мери учествујете у прелазном року? 

- Не би било добро да директор ради на своју руку, или тренер буде својеглав, да не сарађује са људима из клуба. На срећу, Ивица Илиев и ја се дуго познајемо.

Још јесенас је стигао Камерунац Тавамба. У нападу имате и Ђурђевића, Божинова, Ђурђића, младе Влаховића и Јовановића?

- Ту рачунам и Петрова, па их је седморица, а два су места у постави. Другим речима, гужва је у нападу.

Како је смањити?

- Да неки нађу други клуб.

А ако, ипак, сви остану?

- Онда тренер одлучује ко ће да игра.

Хоће ли Партизан бити јачи на пролеће?

- Континуитет играчког кадра може да најави да ће играти боље. Озбиљни клубови не праве велике промене у јануару. Хијерархија, улоге у свлачионици, плус припреме и време за усавршавање, све то наводи на очекивање бољих игара Партизана - поручује Николић.

СВАКА РЕЧ О ИЛИЋУ СУВИШНА

Саша Илић и даље у Партизановом дресу. И после 40. године...?

- Нико није био против. У договору са мном, директором, људима из клуба, чини се да никад раније није продужио уговор. Наравно, на опште задовољство. А причати о њему после свега што је урадио, пре свега као о човеку, било би депласирано.

БОШЊАК И ПЕТРОВ ПОД КОНТРОЛОМ

Страхиња Бошњак је јесенас потписао професионални уговор, колико је сада, с непуних 18, спреман за велику сцену?

- Бошњак је на моје инсистирање потписао уговор, као и Сава Петров. Те момке Партизан мора да држи под контролом јер су будућност клуба. Они то знају.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар