Marko Nikolić: Pobjede u derbiju usrećiće navijače

"Tim će nekad da igra bolje, nekad lošije, ali nikad neće da izostane davanje poslednje kapi krvi za taj dres" - kaže za Blicsport trener Partizana Marko Nikolić.

Fudbal 06.01.2017 | 10:00
Marko Nikolić: Pobjede u derbiju usrećiće navijače
- Za sve ostalo što ih čini zadovoljnim, a to su pobede u derbiju, trofeji i uspeh u Evropi, potrudićemo se mi na terenu - dodaje 37-godišnji stručnjak.

A šta im obećavate?

- Ništa ne obećavam. Tim će nekad da igra bolje, nekad lošije, ali nikad neće da izgubi agresivnost i borbenost u ostavljanju poslednje kapi života za crno-beli dres. Igrač Partizana uvek mora da ima takav pristup.

Bliži se kraj raspusta, koliko je zaista bio raspust za vas?

- Nisam napuštao Beograd, vreme sam provodio sa porodicom, sa saradnicima iz stručnog štaba u planiranju priprema. Malo vremena je bilo za prijatelje.

Očekujete li sve igrače na prozivci? Leonardu je produžen odmor do 16. januara, da li je još nekom?

- Svi će biti na početku priprema, a i Leonardo će se vratiti pre nego što mediji misle.

Treneri vole da imaju na startu sve igrače, međutim, u praksi je to redak slučaj. Prelazni rok je tek počeo?

- Ne očekujem turbulentan prelazni rok. To ne treba da bude imidž Partizana. Kada bi se svaka vest objavljena tokom prelaznog roka obistinila, imali bismo 30 novih igrača. A to nije realno.

Šta je realno ove zime?

- Jedan, dva, najviše tri odlaska, i to planirana, logična, koja ne mogu da poremete koncept tima. I isto toliko dolazaka, u zavisnosti od odlazaka. Potreban nam je centralni bek, pošto nas je napustio Balažic, a za sve ostale eventualne odlaske su spremne alternative.

Da li je taj defanzivac Nikola Vujadinović, koliko je blizu Humske?

- Dugo ga poznajem, cenim, ali transfer nije gotov. Nikola je pod ugovorom i dok ne reši to s klubom u Kini... Da li će uspeti, zavisi od njega.

U kolikoj meri učestvujete u prelaznom roku? 

- Ne bi bilo dobro da direktor radi na svoju ruku, ili trener bude svojeglav, da ne sarađuje sa ljudima iz kluba. Na sreću, Ivica Iliev i ja se dugo poznajemo.

Još jesenas je stigao Kamerunac Tavamba. U napadu imate i Đurđevića, Božinova, Đurđića, mlade Vlahovića i Jovanovića?

- Tu računam i Petrova, pa ih je sedmorica, a dva su mesta u postavi. Drugim rečima, gužva je u napadu.

Kako je smanjiti?

- Da neki nađu drugi klub.

A ako, ipak, svi ostanu?

- Onda trener odlučuje ko će da igra.

Hoće li Partizan biti jači na proleće?

- Kontinuitet igračkog kadra može da najavi da će igrati bolje. Ozbiljni klubovi ne prave velike promene u januaru. Hijerarhija, uloge u svlačionici, plus pripreme i vreme za usavršavanje, sve to navodi na očekivanje boljih igara Partizana - poručuje Nikolić.

SVAKA REČ O ILIĆU SUVIŠNA

Saša Ilić i dalje u Partizanovom dresu. I posle 40. godine...?

- Niko nije bio protiv. U dogovoru sa mnom, direktorom, ljudima iz kluba, čini se da nikad ranije nije produžio ugovor. Naravno, na opšte zadovoljstvo. A pričati o njemu posle svega što je uradio, pre svega kao o čoveku, bilo bi deplasirano.

BOŠNJAK I PETROV POD KONTROLOM

Strahinja Bošnjak je jesenas potpisao profesionalni ugovor, koliko je sada, s nepunih 18, spreman za veliku scenu?

- Bošnjak je na moje insistiranje potpisao ugovor, kao i Sava Petrov. Te momke Partizan mora da drži pod kontrolom jer su budućnost kluba. Oni to znaju.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar