На Балкану бјесни обавјештајни рат

Ноторна чињеница је да све обавештајне службе из земаља насталих распадом бивше Југославије између себе воде „тотални обавештајни рат“.

Босна и Херцеговина 30.12.2016 | 07:38
На Балкану бјесни обавјештајни рат
Рекао је то некадашњи шеф Тима за специјалне операције Службе државне безбедности СФРЈ Божидар Спасић, коментаришући ексклузивна сазнања "ЕуроБлица" да је Обавештајно-безбедносна агенција (ОБА) БиХ пре неколико месеци испланирала тајну акцију под кодним називом „Ушће“, чији је циљ дестабилизација Србије.

"Кад кажем тотални рат, то у обавештајном речнику значи да користе сваку прилику за врбовање агената са супротне стране и прикупљању података о економским, војним, полицијским и другим капацитетима циљане државе. Не верујем да је босанска ОБА технолошки опремљена за софистициране обавештајне продоре у Србију, али да су у стању испровоцирати одређене инциденте и међунационалне сукобе, пре свега у Санџаку где живи значајна бошњачка популација, не треба сумњати" закључује Спасић.

Министар безбедности БиХ Драган Мектић за „ЕуроБлиц“ тврди да није упознат са детаљима тајне акције ОБА под кодним називом „Ушће“.

"Проверићу о чему се ради. У овом тренутку ништа вам више не могу рећи" кратко је поручио Мектић.

Извор: ЕуроБлиц

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

кувар

30.12.2016 07:57

Да ли је могуће да стално наивно вјерујемо у овакве ствари?Да ли је ОБА једнонационалана?Има ли тамо Срба?Зар нисмо свјесни да је ово прича из Додикове кухиње:

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

30.12.2016 11:08

Има Срба. Бакирових. И у тзв А БиХ је било Срба. У ВРС је било и Муслимана и Хрвата. Да скратим, у ОСА има Срба али они не раде у интересу РС. Значи, као да их и нема.

Name

Хахаха

30.12.2016 11:03

Ух, бас добро сто су у рату, сви це се препасти и у БиХ, и у окрузењу. Хахаха, једина права истина је да ни један народ на овим просторима никада није имао било какве користи од својих тзв. обавјестајних слузби, вец само непоправљиву стету, то су у насим слуцајевима приватне квази организације огрезле у криминалу, корупцији, злу. Њихови припадници су најниза врста људске природе и зато се не треба ни цудити сто нам је све овако како је. Добровољно се јављам као и сви постени људи, а таквих је много, да ме стално контролису обавјестајне слузбе, домаце и стране. Вец ме хвата паника од њихове способности, хахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ха ха ха

31.12.2016 23:42

Немој тако.Нас народ казе: "и цорава кока надје неко зрно", м

Name

Продају маглу

30.12.2016 15:39

Јесу у питању јаке и вазне дрзаве у п.цку м.т.рину. Голи сљам себи дизе реп.

ОДГОВОРИТЕ