Na Balkanu bjesni obavještajni rat

Notorna činjenica je da sve obaveštajne službe iz zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije između sebe vode „totalni obaveštajni rat“.

Bosna i Hercegovina 30.12.2016 | 07:38
Na Balkanu bjesni obavještajni rat
Rekao je to nekadašnji šef Tima za specijalne operacije Službe državne bezbednosti SFRJ Božidar Spasić, komentarišući ekskluzivna saznanja "EuroBlica" da je Obaveštajno-bezbednosna agencija (OBA) BiH pre nekoliko meseci isplanirala tajnu akciju pod kodnim nazivom „Ušće“, čiji je cilj destabilizacija Srbije.

"Kad kažem totalni rat, to u obaveštajnom rečniku znači da koriste svaku priliku za vrbovanje agenata sa suprotne strane i prikupljanju podataka o ekonomskim, vojnim, policijskim i drugim kapacitetima ciljane države. Ne verujem da je bosanska OBA tehnološki opremljena za sofisticirane obaveštajne prodore u Srbiju, ali da su u stanju isprovocirati određene incidente i međunacionalne sukobe, pre svega u Sandžaku gde živi značajna bošnjačka populacija, ne treba sumnjati" zaključuje Spasić.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić za „EuroBlic“ tvrdi da nije upoznat sa detaljima tajne akcije OBA pod kodnim nazivom „Ušće“.

"Proveriću o čemu se radi. U ovom trenutku ništa vam više ne mogu reći" kratko je poručio Mektić.

Izvor: EuroBlic

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

kuvar

30.12.2016 07:57

Da li je moguće da stalno naivno vjerujemo u ovakve stvari?Da li je OBA jednonacionalana?Ima li tamo Srba?Zar nismo svjesni da je ovo priča iz Dodikove kuhinje:

ODGOVORITE
Name

Dragan

30.12.2016 11:08

Ima Srba. Bakirovih. I u tzv A BiH je bilo Srba. U VRS je bilo i Muslimana i Hrvata. Da skratim, u OSA ima Srba ali oni ne rade u interesu RS. Znači, kao da ih i nema.

Name

Hahaha

30.12.2016 11:03

Uh, bas dobro sto su u ratu, svi ce se prepasti i u BiH, i u okruzenju. Hahaha, jedina prava istina je da ni jedan narod na ovim prostorima nikada nije imao bilo kakve koristi od svojih tzv. obavjestajnih sluzbi, vec samo nepopravljivu stetu, to su u nasim slucajevima privatne kvazi organizacije ogrezle u kriminalu, korupciji, zlu. Njihovi pripadnici su najniza vrsta ljudske prirode i zato se ne treba ni cuditi sto nam je sve ovako kako je. Dobrovoljno se javljam kao i svi posteni ljudi, a takvih je mnogo, da me stalno kontrolisu obavjestajne sluzbe, domace i strane. Vec me hvata panika od njihove sposobnosti, hahaha.

ODGOVORITE
Name

re ha ha ha

31.12.2016 23:42

Nemoj tako.Nas narod kaze: "i corava koka nadje neko zrno", m

Name

Prodaju maglu

30.12.2016 15:39

Jesu u pitanju jake i vazne drzave u p.cku m.t.rinu. Goli sljam sebi dize rep.

ODGOVORITE