Да ли је званичнике надзирала ОБА?!

Министар економских односа и спољне трговине БиХ Мирко Шаровић рекао да ће Савјет министара БиХ да повјери да ли је Обавештајно-безбједносна агенција БиХ надзирала функционере из Србије.

Босна и Херцеговина 29.12.2016 | 16:59
Да ли је званичнике надзирала ОБА?!
"Било који документ те или сличне врсте тражићемо да се испита као и сваки детаљ који је потребно истражити што због јавности што због законитости рада институција", рекао је Шаровић, пише Клиx.ба

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић раније је потврдио да Србија има сазнања о обавјештајним мјерама према њеним званичницима.

Шаровић упитан, да ли сматра да ће власт из Република Српска коју води СНСД у својим документима провести идеју о сецесији Републике Српске од БиХ и какви су ставови званичног Београда у вези с тим с обзиром на то да и Савез за промене комуницира са званичницима Србије.

"Да ли би то Србија подржала морали би питати службени Београд. Ја не могу у вези с тим ништа. СНСД ово питање већ има у свом партијском документу, а да ли ће покушати да га инсталира као документ унутар институција Српске не знам. Идућа година није изборна година и не вјерујем да ће се то десити ускоро. Остаје да видимо шта ће да буде 2018. године", рекао је он.

(Клиx.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

треба знати

29.12.2016 17:53

СДА је састављена од политичког, војног и обавјештајног крила. Политичко крило је транспарентно док су ова два у илегали, подразумијева се. Нико није наиван да повјерује да су угашене активности АИД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво гелен

29.12.2016 20:33

Сад због рада муслиманских обавјештајца,у шта не вјерујем,ми треба да ститимо Додика и његов криминал. Додик је повезан са параобавјештајном службе Србије чији је једини циљ пљачка под кишобраном патриотизама. И Додик и сви ти полтрони Трилатералне комисије су најобичније кукавице и олош који смије да ради само против свог народа. Да имају муда и знања пљацкали би по западу а неби били њихови полтрони. У земљама својих ментора могли бих да буду само подморници као и њихов идол по пљачки Данко Ђунић.