Дракслер - ИН, Ди Марија - ОУТ!

Немац није замена за Хесеа, већ врло вероватније за Аргентинца којем Жорж Мендеш припрема терен на Далеком истоку!

Фудбал 26.12.2016 | 22:00
Дракслер - ИН, Ди Марија - ОУТ!
ПСЖ је завршио велики посао двођењем Јулијана Дракслера, а многи су се запитали зашто су Свеци загризли овако крупан залогај довођењем Немца када на тој позицији већ имају неколицину скупо плаћених играча. Попут Хесеа, Ди Марије, Лукаса Моуре и Бен Арфе.

Долазак Дракслера могао би да значи и неке звучне одласке са Парк принчева. Шпански офанзивац Хесе је тотално раузчарење и он ће највероватније на позајмицу у Лас Палмас, али на излазним вратима Пари Сен Жермена је и аргентински репрезентативац Анхел Ди Марија.

Дневник Лекип јутрос јавља да би популарни Фидео могао у јануару да Париз замени за Кину. У још једном мега-трансферу пребогатих кинеских клубова. Име потенцијалног купца се не наводи, као ни висина трансфера, али нема сумње да ће Кинези радо пристати на куповину још једне звезде светског фудбала.

Ди Маријин статус се погоршао од летошњег доласка Унаја Емерија на клупу Светаца. Аргентинац је у ПСЖ дошао пре годину и по дана из Манчестер Јунајтеда за 63.000.000 евра и у дебитантској сезони је оставио добар утисак и имао добар учинак на терену. Али са Емеријем ствари не функционишу баш најбоље… Као ни са клупским челницима.

Од одласка Златана Ибрахимовића са којим је Ди Марија имао сјајну конекцију на терену, Аргентинац не може да се препозна. Ове сезоне има три гола и седам асистенција што и није лош учинак, али проблем су његово незалагање на терену и незаинтересованост, док му Емери замера на неадекватној физичкој спреми због које Гаучос изгледа уморно на терену.

Незадовољство Ди Маријом су претходних недеља истицали и први човек клуба Насер ал-Келаифи, и спортски директор Патрик Клајверт. Аргентинца су на зуб узели и незгодни француски медији и у њему пронашли главног кривца нешто слабијих резултата Пари Сен Жермена на почетку сезоне.

Све би могло да буде решено трансфером, а једини који могу да плате високу цену за ДиМарију у јануару су Кинези. Његов агент Жорж Мендеш је одрадио неколико бомбастичлних послова на Далеком истоку и већ је почео да припрема терен за долазак Ди Марије. Спекулише се да Мендеш покушава да издејствује уговор вредан 30.000.000 евра годишње за Гаучоса. 

Долазак Дракслера је само убрзао сценрио за одлазак Ди Марије, а не треба сметнути с ума да још један играч долази на исту позицију ове зиме. Ђовани Ло Селсо из аргентинског Росарија је купљен још пре шест месеци за 10.000.000 евра уз договор да шест месеци остане у Росарију као позајмљен играч. Он ће се овог јануара прикључити Свецима тако да би он требало да замени Хесеа док је Дракслер замена за Ди Марију. Такође, најављује се и врло вероватан долазак још едног офанзивног везисте. Реч је о Карлосу Павону из Боке Јуниорс.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар