Draksler - IN, Di Marija - OUT!

Nemac nije zamena za Hesea, već vrlo verovatnije za Argentinca kojem Žorž Mendeš priprema teren na Dalekom istoku!

Fudbal 26.12.2016 | 22:00
Draksler - IN, Di Marija - OUT!
PSŽ je završio veliki posao dvođenjem Julijana Drakslera, a mnogi su se zapitali zašto su Sveci zagrizli ovako krupan zalogaj dovođenjem Nemca kada na toj poziciji već imaju nekolicinu skupo plaćenih igrača. Poput Hesea, Di Marije, Lukasa Moure i Ben Arfe.

Dolazak Drakslera mogao bi da znači i neke zvučne odlaske sa Park prinčeva. Španski ofanzivac Hese je totalno rauzčarenje i on će najverovatnije na pozajmicu u Las Palmas, ali na izlaznim vratima Pari Sen Žermena je i argentinski reprezentativac Anhel Di Marija.

Dnevnik Lekip jutros javlja da bi popularni Fideo mogao u januaru da Pariz zameni za Kinu. U još jednom mega-transferu prebogatih kineskih klubova. Ime potencijalnog kupca se ne navodi, kao ni visina transfera, ali nema sumnje da će Kinezi rado pristati na kupovinu još jedne zvezde svetskog fudbala.

Di Marijin status se pogoršao od letošnjeg dolaska Unaja Emerija na klupu Svetaca. Argentinac je u PSŽ došao pre godinu i po dana iz Mančester Junajteda za 63.000.000 evra i u debitantskoj sezoni je ostavio dobar utisak i imao dobar učinak na terenu. Ali sa Emerijem stvari ne funkcionišu baš najbolje… Kao ni sa klupskim čelnicima.

Od odlaska Zlatana Ibrahimovića sa kojim je Di Marija imao sjajnu konekciju na terenu, Argentinac ne može da se prepozna. Ove sezone ima tri gola i sedam asistencija što i nije loš učinak, ali problem su njegovo nezalaganje na terenu i nezainteresovanost, dok mu Emeri zamera na neadekvatnoj fizičkoj spremi zbog koje Gaučos izgleda umorno na terenu.

Nezadovoljstvo Di Marijom su prethodnih nedelja isticali i prvi čovek kluba Naser al-Kelaifi, i sportski direktor Patrik Klajvert. Argentinca su na zub uzeli i nezgodni francuski mediji i u njemu pronašli glavnog krivca nešto slabijih rezultata Pari Sen Žermena na početku sezone.

Sve bi moglo da bude rešeno transferom, a jedini koji mogu da plate visoku cenu za DiMariju u januaru su Kinezi. Njegov agent Žorž Mendeš je odradio nekoliko bombastičlnih poslova na Dalekom istoku i već je počeo da priprema teren za dolazak Di Marije. Spekuliše se da Mendeš pokušava da izdejstvuje ugovor vredan 30.000.000 evra godišnje za Gaučosa. 

Dolazak Drakslera je samo ubrzao scenrio za odlazak Di Marije, a ne treba smetnuti s uma da još jedan igrač dolazi na istu poziciju ove zime. Đovani Lo Selso iz argentinskog Rosarija je kupljen još pre šest meseci za 10.000.000 evra uz dogovor da šest meseci ostane u Rosariju kao pozajmljen igrač. On će se ovog januara priključiti Svecima tako da bi on trebalo da zameni Hesea dok je Draksler zamena za Di Mariju. Takođe, najavljuje se i vrlo verovatan dolazak još ednog ofanzivnog veziste. Reč je o Karlosu Pavonu iz Boke Juniors.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar