Ђилас: Поносан сам што ме мијења Даниловић!

Доскорашњи први човек Кошаркашког савеза Србије Драган Дјилас изјавио је да му је част што га је Предраг Даниловић наследио.

Кошарка 18.12.2016 | 22:15
Ђилас: Поносан сам што ме мијења Даниловић!
Ђилас верује да ће Даниловић бити успешан као што је он био током шест година у Сазоновој 83.

Даниловић је у четвртак једногласно изабран на Изборној скупштини КСС и у наредне четири године водиће Савез.

"Поносан сам што ме мења кошаркашка легенда као што је Даниловић, а пре мене била је још једна Драган Капичић. Част ми је била што сам био у таквој организацији и радио са великим људима. Надам се да ће бити успешни као што смо ми, а новим људима не би требало давати исте задатке јер не можемо увек да освајамо медаље", рекао је Ђилас новинарима после Скупштине у хотелу "М".

Он је поручио да је, за време свог шестогодишњег мандата, најпоноснији на европско злато женске репрезентације.

"Момци су били сјајни, два пута други, а да није било лакрдије у Турској имали бисмо још једно финале. Ипак, најдраже ми злато код жена, увек сам веровао у њих, као и селектора Марину Маљковић. Направљен је велики успех", додао је Ђилас.

Ђилас истиче да је, по његовом мишљењу, Србија најјача кошаркашка нација у Европи у овом тренутку.

"Сви бисмо волели да мушка селекција освоји злато на Европском првенству наредне године, после два сребра, која су огроман успех. Увек је боље када се чује српска химна на подијумуму", закључио је Ђилас.

Током Ђиласовог мандата мушка репрезентација Србије освојила је две сребрне медаље на Олимпијским играма и Светском првенству, док је женска селекција била златна на првенству Европе и бронзана у Рију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар