Пао извјештај Агенције за банкарство

Извјештај Агенције за банкарство Републике Српске о стању у банкарском сектору у прошлој години није прошао скупштинску процедуру и то због немара посланика СНСД-а Наташе Радуловић. Иако је настала пометња међу владајућима, опозиција ликује, јер како кажу, извјештај није ни смио да буде усвојен, јер би онда Парламент Српске дао легитимитет криминалу.

Република Српска 08.12.2016 | 19:53
Пао извјештај Агенције за банкарство
Извјештај о стању у банкарском сектору за прошлу годину је пао у Народној скупштини Републике Српске. Ако је судити према снимцима из скупштинске сале након што је расправа завршена, конци се се помрсили међу владајућом коалицијом, јер се посумњало на непослушност страначких војника. Испоставило се да је нова техника у Парламенту Српске коштала владајућу коалицију одлучујућег гласа.

За шефа Клуба посланика СНСД-а Радована Вишковића нема ништа спорно у томе што је Наташа Радуловић закаснила са својим "ДА". Да је било намјерно, онда би изгледа било проблема, јер ко је пак она да мисли другачије.

Све због рачуна који морају да се положе. Ако не шефу Клуба, онда свакако страначком, с обзиром на то да није усвојен документ о коме су посланици расправљали читав дан; документ који према тврдњама опозиције доказује да је Агенција за банкарство Републике Српске инструмент Владе Српске за тешки криминал.

Извјештај који званично показује да је укупни губитак банкарског сектора 85,9 милиона марака за прошлу годину није ни смио да буде усвојен, сматра опозиција. Јер се тиме даје легитимност, умјесто да се покрену кривични поступци због урушавања банкарске стабилности, поручује лидер НДП-а Драган Чавић.

Да је финансијски сектор угрожен, признају и у Агенцији за банкраство Републике Српске. Иако су управо они надзорни орган који је требало да спријечи крах Бобар банке и Банке Српске, или барем предвиди, за сада само констатују да стање није на задовољавајућем нивоу.

Славица Ињац, бивша директорка Агенције за банкарство и Сњежана Вујинић, бивша директорка ИРБ-а помпезно су ухапшене прије неколико мјесеци, управо због финансијских малверзација. До данас ипак нико није одговарао за наводни криминал. За то вријеме, велики износ депозита остао је закључан у пропалим банкама, милионски износи јавних предузећа, општина и градова бачени су у воду, а штета по финансијски сектор Републике Српске изгледа никада неће ни бити тачно утврђена.



БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ЦРНОГОРКА

08.12.2016 19:43

СТА СЕ ДЕСИЛО ,,ЂЕЦО МОЈА ''' НИЈЕ ДОБРО ГЛАСАЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Струцњак

08.12.2016 19:53

Цава струцњак !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лена

08.12.2016 20:20

Не знам да ли је то иронија у питању, а ако јесте, занима ме да ли искрено мислите да на политицкој сцени РС постоји струцнији и способнији политицар од Драгана Цавица, када се ради о економији? Да ли је тај цовјек икада у цијелој каријери рекао иста сто није било аргументовано, струцно и детаљно образлозено? Вријеме је најбољи показатељ, а њега није демантовало јос ниједном за разлику од других који сами себе демантују по три пута дневно.

Name

Ре- Лане

08.12.2016 20:37

1000% сте у праву.Човјек аргументовано полемише а нажалост народ као овце иде погрешним смјером.

Name

иq

08.12.2016 21:04

То је иq,такве су нам функционерке,тупе па дебеле вратови као код бикова,иq на граници ретардације,набацају шминке сразмјерно дебљини новчаника оно "има се може се",да види народ да су оне богате брате мили,објесе на себе некаквих прапораца,фаце за психијатрије,најбоље су за страшило у курузима...

Name

Ре

09.12.2016 14:58

Ха ха ха. знамо добро и за њега и за убице и за 100кг дроге из ст полиције у Краља Алфонса, за фирму у иностранству која као фол куоили енглези пивару...па градње...

Name

иронија

08.12.2016 20:56

Иронија је ова тупача која није знала гласати,иначе те ћурке слушају шефове,фаце им говоре колике су ћуркетине и сељанчуре,све вечерња политичка школе ,све психијатријски случајеви

ОДГОВОРИТЕ