Pao izvještaj Agencije za bankarstvo

Izvještaj Agencije za bankarstvo Republike Srpske o stanju u bankarskom sektoru u prošloj godini nije prošao skupštinsku proceduru i to zbog nemara poslanika SNSD-a Nataše Radulović. Iako je nastala pometnja među vladajućima, opozicija likuje, jer kako kažu, izvještaj nije ni smio da bude usvojen, jer bi onda Parlament Srpske dao legitimitet kriminalu.

Republika Srpska 08.12.2016 | 19:53
Pao izvještaj Agencije za bankarstvo
Izvještaj o stanju u bankarskom sektoru za prošlu godinu je pao u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ako je suditi prema snimcima iz skupštinske sale nakon što je rasprava završena, konci se se pomrsili među vladajućom koalicijom, jer se posumnjalo na neposlušnost stranačkih vojnika. Ispostavilo se da je nova tehnika u Parlamentu Srpske koštala vladajuću koaliciju odlučujućeg glasa.

Za šefa Kluba poslanika SNSD-a Radovana Viškovića nema ništa sporno u tome što je Nataša Radulović zakasnila sa svojim "DA". Da je bilo namjerno, onda bi izgleda bilo problema, jer ko je pak ona da misli drugačije.

Sve zbog računa koji moraju da se polože. Ako ne šefu Kluba, onda svakako stranačkom, s obzirom na to da nije usvojen dokument o kome su poslanici raspravljali čitav dan; dokument koji prema tvrdnjama opozicije dokazuje da je Agencija za bankarstvo Republike Srpske instrument Vlade Srpske za teški kriminal.

Izvještaj koji zvanično pokazuje da je ukupni gubitak bankarskog sektora 85,9 miliona maraka za prošlu godinu nije ni smio da bude usvojen, smatra opozicija. Jer se time daje legitimnost, umjesto da se pokrenu krivični postupci zbog urušavanja bankarske stabilnosti, poručuje lider NDP-a Dragan Čavić.

Da je finansijski sektor ugrožen, priznaju i u Agenciji za bankrastvo Republike Srpske. Iako su upravo oni nadzorni organ koji je trebalo da spriječi krah Bobar banke i Banke Srpske, ili barem predvidi, za sada samo konstatuju da stanje nije na zadovoljavajućem nivou.

Slavica Injac, bivša direktorka Agencije za bankarstvo i Snježana Vujinić, bivša direktorka IRB-a pompezno su uhapšene prije nekoliko mjeseci, upravo zbog finansijskih malverzacija. Do danas ipak niko nije odgovarao za navodni kriminal. Za to vrijeme, veliki iznos depozita ostao je zaključan u propalim bankama, milionski iznosi javnih preduzeća, opština i gradova bačeni su u vodu, a šteta po finansijski sektor Republike Srpske izgleda nikada neće ni biti tačno utvrđena.



BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

CRNOGORKA

08.12.2016 19:43

STA SE DESILO ,,ĐECO MOJA ''' NIJE DOBRO GLASALA

ODGOVORITE
Name

Strucnjak

08.12.2016 19:53

Cava strucnjak !

ODGOVORITE
Name

Lena

08.12.2016 20:20

Ne znam da li je to ironija u pitanju, a ako jeste, zanima me da li iskreno mislite da na politickoj sceni RS postoji strucniji i sposobniji politicar od Dragana Cavica, kada se radi o ekonomiji? Da li je taj covjek ikada u cijeloj karijeri rekao ista sto nije bilo argumentovano, strucno i detaljno obrazlozeno? Vrijeme je najbolji pokazatelj, a njega nije demantovalo jos nijednom za razliku od drugih koji sami sebe demantuju po tri puta dnevno.

Name

Re- Lane

08.12.2016 20:37

1000% ste u pravu.Čovjek argumentovano polemiše a nažalost narod kao ovce ide pogrešnim smjerom.

Name

iq

08.12.2016 21:04

To je iq,takve su nam funkcionerke,tupe pa debele vratovi kao kod bikova,iq na granici retardacije,nabacaju šminke srazmjerno debljini novčanika ono "ima se može se",da vidi narod da su one bogate brate mili,objese na sebe nekakvih praporaca,face za psihijatrije,najbolje su za strašilo u kuruzima...

Name

Re

09.12.2016 14:58

Ha ha ha. znamo dobro i za njega i za ubice i za 100kg droge iz st policije u Kralja Alfonsa, za firmu u inostranstvu koja kao fol kuoili englezi pivaru...pa gradnje...

Name

ironija

08.12.2016 20:56

Ironija je ova tupača koja nije znala glasati,inače te ćurke slušaju šefove,face im govore kolike su ćurketine i seljančure,sve večernja politička škole ,sve psihijatrijski slučajevi

ODGOVORITE