Маратонац спава на згаришту уз смеће

Експлозија плинске боце разорила је кућу Драгутина Угреновића, познатог по дугим пешачењима и спортском духу, који је за неколико минута остао без имовине.

Република Српска 08.12.2016 | 15:46
Маратонац спава на згаришту уз смеће
Ватра се након експлозије у предсобљу, где се налазио шпорет са боцом, проширила на целу кућу. Изгорели су апарати, инсталације, намештај, столарија, попуцали зидови, урушили се стропови.

Ватрогаци који су из Градишке, удаљене тридесетак километара, стигли после дојаве Драгутинових комшија, спасили су кров и зидове. Међутим, штета је велика и за Драгутина који живи сам - ненадокнадива.

Највећи проблем за њега је зима, јер осим ове куће, нема другог смештаја.



"Нисам био код куће у тренутку експлозије плинске боце. Ујутро сам скувао кафу, доручковао и отишао. Полиција и ватрогасци нашли су ме на путу близу Доњих Подградаца, приликом повратка из Градишке.

Шокирао сам се када су ми рекли да ми је изгорела кућа и да ме траже, јер нису били сигурни да ли сам остао унутра или изашао" испричао нам је Драгутин показујући згариште.

Смрад паљевине ширио се двориштен и околином.

"Најжалије ми је бицикла којег сам добио на поклон после писања у “ЕуроБлицу” о мојим свакодневним пешачењима од Милошевог Брда до Градишке и натраг. Волим спорт, годинама радим у спортским клубовима, најдуже у ФК „Козара“ која је моја велика љубав" испричао нам је Драгутин, показујући последице експлозије.



Највећи проблем за њега је зима и хладноћа, јер су све просторије у кући уништене, а ветар дува са свих страна.

"Немам где зимовати него под овим гаравим строповима, у мраку, у смећу којег сада уклањам. Имао сам још један пех, посекао сам се чистећи стакло и лимове па сам и због тога морао у Хитну службу Дома здравља у Градишку, где су ми санирали повреде", рекао нам је овај несрећни 54-годишњак којем је, од све имовине, остао нетакнут  трактор у оближњој шупи.

Каже да су га посетили представници Центра за социјални рад и неколико пријатеља који су обећали помоћ. Ипак, она је за сада скромна и недовољна да би надокнадила бар делић изгубљене имовине. Драгутину су за сада најпречи прозор и врата за бар једну собу, како би могао коначити и уређивати преостали део куће, где више нема ни воде ни струје.



Дневно пешачи по 50 километара

Када је пре неколико година оболео због вишка килограма, Драгутин је одлучио да вежбањем и пешачењем врати се у нормалан живот. Смршао је 50 килограма, а спортски дух задржао.

Извор: ЕуроБлиц
Фото: Милан Пилиповић / РАС Србија

Коментари / 0

Оставите коментар