"Сребреница" је дјело издајника Срба

Радован Караџић је изјавио да је за Сребреницу крив "издајник српског народа" који је "највише оштетио српске интересе".

Република Српска 08.12.2016 | 09:00
"Сребреница" је дјело издајника Срба
Радован Караџић је уз напорну и дугачку процедуру са потписивањем неколико докумената и одобрењем самог Суда и, у овом случају, осуђеника – пристао да, после немачког “Цајта”, у свом првом интервјуу за српске медије после пресуде Трибунала, и пошто је осуђен на 40 година затвора, за “Недељник” одговори на питања о ратним дешавањима деведесетих, својој улози у тим догађајима, о узроцима и последицама, ко је крив за распад Југославије, о злочинима, Сребреници, свом хапшењу и изручењу.
 
"Рат сам доживео са великом тугом, чак и пре него што је рат избио. Био сам прилично сигуран шта ће се десити ако се ток догађаја настави, и продужи са гурањем ка нелегалној и једностраној независности. И то не само на основу прошлости већ и на основу онога што се дешавало у Хрватској 1991. године", рекао је Караџић

По његовом мишљењу, главни кривци за рат су "изван Босне и Југославије".

"Иако међуетнички односи нису били идеални, нама је ишло врло добро и са муслиманским и са хрватским странкама. Ја сам имао веома добар однос са господином Изетбеговићем...", рекао је Караџић.



"Мени се свиђала Хрватска"

Први председник Републике Српске жали због распада Југославије и начина на који је растурена.

"Ако је Југославија морала бити растурена, то је требало учинити као у Скандинавији. Мени се свиђала Хрватска, тамо сам стекао добар део своје едукације, и никад лично нисам имао никаквих проблема, али њихова осећања против Југославије и Срба су превладала и резултирала још једним крвопролићем", рекао је Караџић.

О одговорности за злочине у Сребреници, Караџић је рекао:

"Ко год је то урадио, био је то издајник српског народа и највише је оштетио српске интересе. То се никад није десило у нашој историји, и није се смело догодити ни сада. То је било потпуно идиотски и глупо, починити злочин који се могао избећи, и то на крају рата који смо добијали. За нас је то било потпуно неочекивано и невероватно. Као да је то учинила нека поремећена памет", рекао је Караџић.

Извор: Недељник

Коментари / 66

Оставите коментар
Name

Недјо2

08.12.2016 08:20

О Расо па гдјеце ти дуса сад си се сјетио до сада си имао амнезију и прицас глупости а рекао си у скуостини да це један народ нестати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.12.2016 08:31

Ко тоне и за сламку се хвата.

Name

Драган

08.12.2016 08:46

Па и нестао је! Нестали Муслимани, појавили се Бошњаци. Данас Бошњаци, сутра ко зна шта...

Name

СРБИН

08.12.2016 08:48

ЖИВИО ТИ БРАТЕ РАДОВАНЕ НА МНОГАЈА ЉЕТА

Name

Крцун

08.12.2016 09:12

Недјо2 не лупетај. Ако ти шта није јасно, а очито није, нађи неког паметног да ти објасни да не лупеташ!

Name

ре драган

08.12.2016 09:46

Да ти олакшам,зови их већинки народ у Босни и херцеговини,ето.

Name

Рере драган

08.12.2016 10:11

Већински на 23% БиХ :Д

Name

рере драган

08.12.2016 11:40

Кратак одговор,задњи попис становништва,актуалних 15% Бошњака у РС је изазвало невиђену пометњу. 1,5% Брчко дистрикт БиХ је врједније од цијеле источне Босне. Што се мене тиче,можеш писати и на 12%,ништа то не мијења ствар.

Name

ЦрноГорац

09.12.2016 08:19

Само да се надовежем на коментар од 23 Колико ја знам,Бошњаци Муслимани никада нису имали ни 1% ,тако да му ових твој 23% дође као историјски успјех,никада нису имали ни више од 23%,што ће рећи да нису изгубили ништа,напротив.

Name

Емко

09.12.2016 20:54

Процитај несто ид гарасанина ,драгане,бити це ти јасно постојање Босњака мухамедовске,православне и католицке вјере,мој брате Босњаце православне вјере.

Name

Зеница

08.12.2016 08:22

Интересантно! Гдје је сад она прица да је Сребреница дата за Вогосцу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роби спрајц

08.12.2016 08:40

Знас ти добро ко је крив без тебе се није могло ниста догодит.

Name

Кобац

08.12.2016 08:45

Могло је то и другачије, да народ не изгине онолико.

Name

Кобац

08.12.2016 08:44

КО НЕ ВОЛИ РАДОВАНА НЕ ДОЧЕКО ЂУРЂЕВДАНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Кобац

08.12.2016 11:55

Погрешна си ти птица боље би звучао као кукавица.

Name

зока

08.12.2016 08:46

Одговарацемо сви за своја дела тамо гдје треба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Драган

08.12.2016 09:26

Интересантан си цест на овом порталу.Псухијатар би рекао да си недоврсена лицност,а ја вјерујем да си ти обицна неписмена совинистицка јајара

Name

Србин

08.12.2016 08:53

Предсједнице Ви робијате јер сте упозорили на могуци нестанак Босњака, који из тадасње преспективе, изласком из Југославије неце имати моцну дрзаву да застити њихова егзистенцијална права. Сви који су убијали а да нису питали за здравље су или пустени или свједоци сарадници. Нико од убица није процесуиран, нароцито у том слуцају монструозное Сребренице, монструозне и по убијању у и око ње али и по колицини конструкција и лази које се покусавају пласирати у вези тог слуцаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@србин

08.12.2016 09:44

Рекао је да це муслимански народ нестати ако додзе до рата, а сад причати овако или онако то су глупости

Name

Србин

08.12.2016 10:10

Када видим твој пост и кроз њега колико су Босњаци интелигентни, лако је доци до закљуцка да је васа судбина ствар слуцаја, ви је не контролисете нити имате утицаја на њу. Васа судбина је у тудјим рукама, захваљујуци изласку из Југославије у којој сте били фактор одлуцивања и гдје сте имали све и својим рукама. Сада мозете само ици у дзамије и молите се Богу да вас погледа.

Name

за срб.

08.12.2016 16:17

Ици у дзмије а и цркве то су бозије куце треба али прави вјерници,а не они који злоупотребљвају вјеру и да се сликају.

Name

Радашин

08.12.2016 09:48

Да нису касниле паре и они би се спасили ко игман горажде бихаћ гдје смо год кренули у акцију враћени смо.Нико неће да каже колико их је побијо зулфо турсунович све оне који су се хтјели предати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

08.12.2016 09:52

Г. Карадзицу, за распад Југославије је крива УДБА и вањски фактори на целу са римским Папом. Посље Титове смрти водеци југославенски комунисти попут Стипе Месица су спровели преко УДБЕ Одлуку Цетвртог Конгреса КПЈ од 1929 године о разбијању Југославије као "велико СРБске творевине" на покрајинске дрзаве, и јединственог СРБског народног бица на нове измисљене покрајинске "народе!" УДБА је прије рата основала преко својих сарадника вецину политицки странака преко којих је народ завадила и подјелила по вјерској и националној основи. Ви то знате боље од мене који сам био само посматрац немилих догадјаја а ви њихов уцесник и творац. УДБА је зато мирно посматрала наорузање хрвата из Мадјарске, а преко својих сарадника УДБА је сама продавала орузје свим градјанима бивсе Југославије без разлике на њихову вјеру под изговором да народ мозе да се брани од зла домацега. Због тога ЈНА није могла рат да спреци јер она је била исто као и Ви сада зртована због висих комунистицки, ватикански и НАТО циљева са којим се зели да оствари њихов вјекивни сан о унистењу СРБства. Злоцин у Сребреници нису СРБи поцинили вец муслимани као припадници Сева који су побили сами највеци број својих суградјана са знањем васег "пријатеља" Алије Изабеговица у намјери да после оптузе за поцињене злоцине СРБе, као сто су муслимани то вец били урадили за своје поцињене злоцине у Сарајеву, Тузли и другим градовима по Босни. И успјели су. Поред таквих политицки водја који нису могли на време да схвате комунистицку и дјаволску освету СРБском НАРОДУ Светог Саве који није зелео да се поклини римском Папи и Западу и да прихвати ненародну комунистицку идеолигију. У затвору цете имати времена да размисљате слободно о прохујалим догадјајима. Зато Вас молим да предратне и ратне догадјаје погледате и са моје тацке гледиста и сазнања. Истина мозе бити сакривана. Истина мозе бити прогањана. Али прије или после Истина избије на видјели дана у свој својој снази, љепоти и слави. Дај Бозе да дозивимо побједи Истине над комунистицким лазима, обманама и подвалама градјанима Југославије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

08.12.2016 10:14

Ти си Михајло једна будалетина да бог сачува.

Name

Распопу Микићу

08.12.2016 11:21

И даље те проматрамо. Време ти је за оне жуторумене пилуле, комада три.

Name

X

08.12.2016 11:26

Михаило иди се лијеци,вријеме давно било

Name

ре Бн

08.12.2016 11:31

Ма човјек је психички проп'о к'о отоман

Name

Лијечи се

08.12.2016 11:54

Лијечи се Михајло ,поштеди нас све скупа својих "научних" коментара.Што рече најстарији Фазлиновић " Ја будале браћо моја мила"

Name

Михаило Микиц

08.12.2016 14:41

Мојим критицарима зелим само да поруцим да разумијем у потпуности засто су они толико пуно љути на мене. јер су они глупи и необавестени о догадјајима у којима су уцестовали. Да нису глупи били би тада паметнији и неби један другога убијали и клали у сваком рату попут зивотиња због медјусобни вјерски разлика. Вјера је приватна ствар сваког цовјека који мозе да буде вјерник али такодје и невјерник. Вјерник не убија и не коље један другог како то раде синови и кцери брдовитог Балкана. Неко мозе попут Православни СРБа Светог Саве да вјерује на прави нацин, а неко опет мозе попут муслимана, римокатолика и сектаса да вјерује погресно. То је њихов проблем све док вјеру своју дрзе за себе и непоцну силом да намецу другом. Разумијем и бивсе комуњаре који су били и остали слепи поред оцију да виде комунистицку подвалу СРБском Народу, и глуви поред усију да цују вапај СРБа за Истином Христовом и Правдом Бозијом. Слепци остају слепци цјелиг зивота. Глуви остају глуви а лопови лоповима. Сви данасњи лопови су бивси комунисти или њихова комунистицка копилад која незна ни за Оца ни за Мајку СРБију. Они це такви помрети. Дај Бозе зато да њима смркне сто прије а градјанима бисе Југославије и посебно СРБском Народу све три вјере да сване сто прије, једном заувјек. Зато слепци склоните се док не прогледате и ви глуви уклоните се док не цујете и несхватите ВЕЛИКУ ТАЈНУ КПЈ ДА СУ КОМУНИСТИ НАЈВЕЦИ ГРОБАРИ СРБСКОГ НАРОДА СВЕТОГ САВЕ!

Name

Гоги

09.12.2016 20:50

А будале брате мили

Name

Кики

08.12.2016 10:11

Ја мислим да је ово Драган Дабић. Прави Радован је у Москви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

08.12.2016 10:39

Драгане да ти олаксам ,ти си сврсен...

ОДГОВОРИТЕ
Name

радован

08.12.2016 10:39

Имењаце свака ти је на мјесту.Зивио доктор Радован Карадзиц.Усао си у историју као највеци србин,хвала ти....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо

08.12.2016 11:15

Па ако ти је добар иди и уби се за његово добро будало једна

Name

Ратковић

08.12.2016 11:45

Радоване све си знао само једно ниси.Силни Срби униште своје водје чим се мало ослободе.Не знају то ни ове данасње водје,јер су убиједјени то се њима не може десити.Срби су народ који од своје историје немају никакву корист,јер им је памћење од јутра до само сутра.Хвала теби за оцување Српског народа у БиХ и опрости нам.

Name

радован

08.12.2016 13:45

Ал си ти мујо неки нервозан цовјек.

Name

Дуро

08.12.2016 10:43

Слазем се, онај ко је нацинио Сребреницу, тај нема памети, ти који су то наредили и уцинили трабају их Срби сами њајстрозије осудити. Мисљења сам да се Југославаија распала понајприје изнутра, а велики допринос распаду, мозда и највеци досао је са Запада. Како објаснити да је Америка, само кратко, пар мјесеци "инсистирала на опстанку Југославије" а убрзо затим подрзала њен распад. Овај данасњи примјер са БиХ је најбољи како се мозе једна дрзава цувати ако се хоце. Сви знамо да Босна не функционеисе, упркос страном управљању и свакодневно уплитању страних фалтора, Сфору, страним амбасадорима и безброј других цивилних друстава сназно помагани од Запада. Они се "убисе цувајуци" Босну. Ста мислите да се је мозда неко потрудио на оваках сназен нацин да цува Југославију. Југославију је у поредјењу са Босном било сигурно лаксе цуцати. Да ли би досло до распада. Не, нико није хтјео да је цува. С тога сам мисљања, кад није могла да опстане Југославија неце ни Босна. БиХ це јос годинама и годинама зивотарити, док се на схвати да заправо Босну не вриједи вјацно цувати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

08.12.2016 11:45

БиХ је дрзава вазал не води сопствену политику и такве Велике силе обозавају било Америка било Русија. И онда сваки дан на форумима мозес процитати молбе Босњака да неко окупира БиХ. Замисли ти тог мозга, развалис земљу у којој ти је било добро и у којој си се питао, и онда молис да те неко колонизује. Па африцке земље до прије 50 - 60 година се бориле за слободу, а види ове мамлазе Босњаке и Хрвате, они це бити робови само да добију прилику да убијају Србе и да не одговарају за злоцине. Која је то патологија.

Name

ре Дјуро

08.12.2016 15:29

Босна је старија од Југославије и засто би се распадала јер подразумјева ново крвопролице.Сви њени градјани требају је прихватити као своју домовину и бице"МИРНА БОСНА" а они који је неце, нака иду гдје це им бити боље и опет "МИРНА БОСНА".

Name

Ја

08.12.2016 20:33

Србима у РСу је добро. Онима којима се у њој не свидја нека иду гдје им се свидја. И тако "мирна Република Српска. Јел ОК?

Name

за Ја

08.12.2016 22:22

Па наравно да је ОК.Кад је Босна мирна,аутоматски је и РС,коме не не свидја ,нека трази боље.

Name

Фф

08.12.2016 11:13

Није радован најбеци србин, додик је највеци србин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апиан из Александрије

08.12.2016 12:11

Овако нешто се могло и претпоставити, код нас Срба. Ми смо једини народ на свијету који више цијени непријатеља свога од брата рођенога. Данашња слика је свједок несреће наше. Данас часни борци који су стварали Републику СРБску више цјене Милорада Додика ратног дезертера, од свога саборца. Иста је то слика била и послије оба свјеска рата. Нема нама спаса, док ту клетву не скине онај што је бацио на нас. Срећа, па је наша клетва већ закуцала на врата оним што су крвавим рукама и лажима, поубијали Србе. Можда смо давно прије требали проклети убице, а не праштати. Боже ми опрости, ја више не праштам, а убица осим у одбрани, никада пожелио неби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РепубликаСРПСКА

08.12.2016 12:40

Хвала ти РАСО сто си нас водио када је било најтезе у окрузењу устаса муслимана хрвата које је запад организовао и подрзавао али ето опстали смо нису нам поновили Јасеновац...Хвала Предсједнице!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МладаБосна

08.12.2016 14:44

Јесте РАСО је понос Српски

Name

Балавац

08.12.2016 22:12

Хајде сада иди да обрисес слине

Name

фердо

08.12.2016 23:25

Захвали се ти богу, ЈНА која није оствила Србе у БИХ и Хрватској. Што се тиче водења, било је никакво. Могло се све брже и са много мање жртава иса обе стране завршити. Онда сести за сто и договарати. Продали су Крајину и никад неће имати наше поштовање. За све нас би било најбоље да историја може избрисати то вријеме.

Name

за Млада Босна

09.12.2016 22:17

Понос за совинисте попут тебе.

Name

ИСТИНСКИ

08.12.2016 13:21

МОЈ РАШО, А ТИ СИ ЛИЧНО ИЛИ ПРЕКО ПОСРЕДНИКА ПОСТАВЉАО ТЕ ПОРЕМЕЋЕНЕ УМОВЕ НА ВИСОКЕ ФУНКЦИЈЕ ДА ВОДЕ СРПСКИ НАОРОД, А ОНИ СУ ТЕБИ ИЛИ ТВОЈИМА ДОСТАВЉАЛИ ИЗВЈЕШТАЈЕ О СВЕМУ И СВАЧЕМУ, А ШТО ЗАБОРАВИ ОНУ ЊЕГОШЕВУ " САД БИ СРБИН, ДАНАС СРБОМ БИО" КАСНО МОЈ РАШО, ПИТАЈ СВОЈЕ ПОТЧИЊЕЊЕ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

08.12.2016 13:26

Радован је колатерална стета интереса најкрупнијег свјетског капитала на подруцју Балкана. Није крив за све оно сто су му прикацили. Далеко од тога да је потпуно невин. Али је свакако мање крив од Милосевица, Тудјмана, и Алије Изетбеговица., Да даље не спомињем, посебно све оне ликове из вана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

амин

09.12.2016 11:10

Истина

Name

де готхиа.....

08.12.2016 18:40

Јави се - нема те!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

08.12.2016 20:29

Ако тадасњи председник републике не зна, ста се тада збивало и ко је од српских војника (свеједно којег ранга) несто направио у Сребреници, питам се, ста да мисли неко ко тада није био ни родјен?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Признање

08.12.2016 22:10

Цовјек признаје да се злоцин десио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апиан из Александрије

09.12.2016 13:54

...Хад Србима у Сребреници и околини.

Name

Расо робија за све нас

09.12.2016 13:55

Да није стао на цело народа у страсна времена,сигурно би нам устасе и зелена легија опет приредили нови Јасеновац. Данас он робија за све нас и носи нас и даље на својим ледјима.Сто се тице Сребренице- па све је то лаз и подвала,доносе тијела људи који су умрли у Сарајеву,Бијељини и цак и тијела умрлих Срба.Не би требали Срби да се упецају на ову смисљену лаз Хариса и његових савјетника.Било је убијених у биткама,откуд да у застиценој зони постоји цитава дивизија и јос та дивизија под пуним наорузањем иде у пробој.Све око прице Сребреница је лаз да се унисте Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан босанац

09.12.2016 15:31

Ту твоју причу може да прихвати можда још по неко наиван .Наравно не намеравам вредјати.Звучи као преписана матрица из 1992 године.После толико година писати на такав начин .Боље те не коментарисати.

Name

Да се зна

09.12.2016 13:56

Оде лоптица на генералов дио стола. А оба су иста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демагогија

09.12.2016 18:43

Пинг понг, оди ми дођи ми, сврни наврни, лонац поклопац и сл.... А народ настрада, изгину, растури се, осиромаши.. Тако и са друге стране плота, све исто.

Name

За Милан-босанац

09.12.2016 19:39

Ја зивим у Р Српској и Србин сам из Р Српске а то сто ти себе називас за мене је увреда јер је та Босна напала на моје мјесто и убијала све сто је могла и под појмом Босна нема Срба,православља,цирилице, постоје севдах,илахије,езан...Ти хоцес да казес да није тацно да су нам покусали опет приредити Јасеновац и сл, па видис ли како су просли Срби који нису имали добре водје као Карадзиц и Младиц.Видис ли Србе у Лици, Банији,Барањи,Славонији,Кордуну,Метохији и Косову?Расо и Ратко су нас ујединили и организовали па смо успјели да се одбранимо од нове НДХ и то је тако једино истинито а ако ти то не видис, онда си цорав и глув на српска страдања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ти ниси из РС-а

10.12.2016 00:35

Ви који сте доселили из Хрватске у БЕИХА сте најгори... Несо

Name

Ре За Милан-босанац

10.12.2016 05:36

По написаном можемо закључити да си ти Хрват, православац, избјеглица којем је судбина у руке дала држављанство БиХ па са њим паламудиш како си Србин из Р.Српске... А љепота Босне се огледа у различитостима и због вас дошља ми не можемо да имамо нормалну државу у којој комшија гледа на комшију са поштовањем а не преко нишана... Крајње је вријеме да схватиш шта је Босна била и шта ће бити...

Name

за За Милан-босанац

11.12.2016 17:27

Зна народ и народ це увек знати ста је било.Увек је било да "победник" писе своју истину, која се својевремено ревидира. Зато се на брдовитом Бал-Кан(у) ниста никада не заврсава, него се једно те исто вековима врти у круг. Док буде освајаца бице и "истина".

Name

Мата

09.12.2016 20:45

Издајници хрватскога народа су направили Јасеновац по тој логици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

10.12.2016 06:23

Чуј сад није знао. Е свашта ћеш чути од овога човјека.

Name

Никола

10.12.2016 06:27

Ови који се заклињу у њега као вођу вјероватно нису упознати са много ствари, нека прочитају двије књиге од Плавшићке да себи мало отворе поглед.

ОДГОВОРИТЕ