"Srebrenica" je djelo izdajnika Srba

Radovan Karadžić je izjavio da je za Srebrenicu kriv "izdajnik srpskog naroda" koji je "najviše oštetio srpske interese".

Republika Srpska 08.12.2016 | 09:00
"Srebrenica" je djelo izdajnika Srba
Radovan Karadžić je uz napornu i dugačku proceduru sa potpisivanjem nekoliko dokumenata i odobrenjem samog Suda i, u ovom slučaju, osuđenika – pristao da, posle nemačkog “Cajta”, u svom prvom intervjuu za srpske medije posle presude Tribunala, i pošto je osuđen na 40 godina zatvora, za “Nedeljnik” odgovori na pitanja o ratnim dešavanjima devedesetih, svojoj ulozi u tim događajima, o uzrocima i posledicama, ko je kriv za raspad Jugoslavije, o zločinima, Srebrenici, svom hapšenju i izručenju.
 
"Rat sam doživeo sa velikom tugom, čak i pre nego što je rat izbio. Bio sam prilično siguran šta će se desiti ako se tok događaja nastavi, i produži sa guranjem ka nelegalnoj i jednostranoj nezavisnosti. I to ne samo na osnovu prošlosti već i na osnovu onoga što se dešavalo u Hrvatskoj 1991. godine", rekao je Karadžić

Po njegovom mišljenju, glavni krivci za rat su "izvan Bosne i Jugoslavije".

"Iako međuetnički odnosi nisu bili idealni, nama je išlo vrlo dobro i sa muslimanskim i sa hrvatskim strankama. Ja sam imao veoma dobar odnos sa gospodinom Izetbegovićem...", rekao je Karadžić.



"Meni se sviđala Hrvatska"

Prvi predsednik Republike Srpske žali zbog raspada Jugoslavije i načina na koji je rasturena.

"Ako je Jugoslavija morala biti rasturena, to je trebalo učiniti kao u Skandinaviji. Meni se sviđala Hrvatska, tamo sam stekao dobar deo svoje edukacije, i nikad lično nisam imao nikakvih problema, ali njihova osećanja protiv Jugoslavije i Srba su prevladala i rezultirala još jednim krvoprolićem", rekao je Karadžić.

O odgovornosti za zločine u Srebrenici, Karadžić je rekao:

"Ko god je to uradio, bio je to izdajnik srpskog naroda i najviše je oštetio srpske interese. To se nikad nije desilo u našoj istoriji, i nije se smelo dogoditi ni sada. To je bilo potpuno idiotski i glupo, počiniti zločin koji se mogao izbeći, i to na kraju rata koji smo dobijali. Za nas je to bilo potpuno neočekivano i neverovatno. Kao da je to učinila neka poremećena pamet", rekao je Karadžić.

Izvor: Nedeljnik

Komentari / 66

Ostavite komentar
Name

Nedjo2

08.12.2016 08:20

O Raso pa gdjece ti dusa sad si se sjetio do sada si imao amneziju i pricas gluposti a rekao si u skuostini da ce jedan narod nestati.

ODGOVORITE
Name

re

08.12.2016 08:31

Ko tone i za slamku se hvata.

Name

Dragan

08.12.2016 08:46

Pa i nestao je! Nestali Muslimani, pojavili se Bošnjaci. Danas Bošnjaci, sutra ko zna šta...

Name

СРБИН

08.12.2016 08:48

ЖИВИО ТИ БРАТЕ РАДОВАНЕ НА МНОГАЈА ЉЕТА

Name

Krcun

08.12.2016 09:12

Nedjo2 ne lupetaj. Ako ti šta nije jasno, a očito nije, nađi nekog pametnog da ti objasni da ne lupetaš!

Name

re dragan

08.12.2016 09:46

Da ti olakšam,zovi ih većinki narod u Bosni i hercegovini,eto.

Name

Rere dragan

08.12.2016 10:11

Većinski na 23% BiH :D

Name

rere dragan

08.12.2016 11:40

Kratak odgovor,zadnji popis stanovništva,aktualnih 15% Bošnjaka u RS je izazvalo neviđenu pometnju. 1,5% Brčko distrikt BiH je vrjednije od cijele istočne Bosne. Što se mene tiče,možeš pisati i na 12%,ništa to ne mijenja stvar.

Name

CrnoGorac

09.12.2016 08:19

Samo da se nadovežem na komentar od 23 Koliko ja znam,Bošnjaci Muslimani nikada nisu imali ni 1% ,tako da mu ovih tvoj 23% dođe kao istorijski uspjeh,nikada nisu imali ni više od 23%,što će reći da nisu izgubili ništa,naprotiv.

Name

Emko

09.12.2016 20:54

Procitaj nesto id garasanina ,dragane,biti ce ti jasno postojanje Bosnjaka muhamedovske,pravoslavne i katolicke vjere,moj brate Bosnjace pravoslavne vjere.

Name

Zenica

08.12.2016 08:22

Interesantno! Gdje je sad ona prica da je Srebrenica data za Vogoscu?

ODGOVORITE
Name

Robi sprajc

08.12.2016 08:40

Znas ti dobro ko je kriv bez tebe se nije moglo nista dogodit.

Name

Kobac

08.12.2016 08:45

Moglo je to i drugačije, da narod ne izgine onoliko.

Name

Кобац

08.12.2016 08:44

КО НЕ ВОЛИ РАДОВАНА НЕ ДОЧЕКО ЂУРЂЕВДАНА

ODGOVORITE
Name

Re Kobac

08.12.2016 11:55

Pogrešna si ti ptica bolje bi zvučao kao kukavica.

Name

zoka

08.12.2016 08:46

Odgovaracemo svi za svoja dela tamo gdje treba...

ODGOVORITE
Name

re Dragan

08.12.2016 09:26

Interesantan si cest na ovom portalu.Psuhijatar bi rekao da si nedovrsena licnost,a ja vjerujem da si ti obicna nepismena sovinisticka jajara

Name

Srbin

08.12.2016 08:53

Predsjednice Vi robijate jer ste upozorili na moguci nestanak Bosnjaka, koji iz tadasnje prespektive, izlaskom iz Jugoslavije nece imati mocnu drzavu da zastiti njihova egzistencijalna prava. Svi koji su ubijali a da nisu pitali za zdravlje su ili pusteni ili svjedoci saradnici. Niko od ubica nije procesuiran, narocito u tom slucaju monstruoznoe Srebrenice, monstruozne i po ubijanju u i oko nje ali i po kolicini konstrukcija i lazi koje se pokusavaju plasirati u vezi tog slucaja.

ODGOVORITE
Name

@srbin

08.12.2016 09:44

Rekao je da ce muslimanski narod nestati ako dodze do rata, a sad pričati ovako ili onako to su gluposti

Name

Srbin

08.12.2016 10:10

Kada vidim tvoj post i kroz njega koliko su Bosnjaci inteligentni, lako je doci do zakljucka da je vasa sudbina stvar slucaja, vi je ne kontrolisete niti imate uticaja na nju. Vasa sudbina je u tudjim rukama, zahvaljujuci izlasku iz Jugoslavije u kojoj ste bili faktor odlucivanja i gdje ste imali sve i svojim rukama. Sada mozete samo ici u dzamije i molite se Bogu da vas pogleda.

Name

za srb.

08.12.2016 16:17

Ici u dzmije a i crkve to su bozije kuce treba ali pravi vjernici,a ne oni koji zloupotrebljvaju vjeru i da se slikaju.

Name

Radašin

08.12.2016 09:48

Da nisu kasnile pare i oni bi se spasili ko igman goražde bihać gdje smo god krenuli u akciju vraćeni smo.Niko neće da kaže koliko ih je pobijo zulfo tursunovič sve one koji su se htjeli predati.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

08.12.2016 09:52

G. Karadzicu, za raspad Jugoslavije je kriva UDBA i vanjski faktori na celu sa rimskim Papom. Poslje Titove smrti vodeci jugoslavenski komunisti poput Stipe Mesica su sproveli preko UDBE Odluku Cetvrtog Kongresa KPJ od 1929 godine o razbijanju Jugoslavije kao "veliko SRBske tvorevine" na pokrajinske drzave, i jedinstvenog SRBskog narodnog bica na nove izmisljene pokrajinske "narode!" UDBA je prije rata osnovala preko svojih saradnika vecinu politicki stranaka preko kojih je narod zavadila i podjelila po vjerskoj i nacionalnoj osnovi. Vi to znate bolje od mene koji sam bio samo posmatrac nemilih dogadjaja a vi njihov ucesnik i tvorac. UDBA je zato mirno posmatrala naoruzanje hrvata iz Madjarske, a preko svojih saradnika UDBA je sama prodavala oruzje svim gradjanima bivse Jugoslavije bez razlike na njihovu vjeru pod izgovorom da narod moze da se brani od zla domacega. Zbog toga JNA nije mogla rat da spreci jer ona je bila isto kao i Vi sada zrtovana zbog visih komunisticki, vatikanski i NATO ciljeva sa kojim se zeli da ostvari njihov vjekivni san o unistenju SRBstva. Zlocin u Srebrenici nisu SRBi pocinili vec muslimani kao pripadnici Seva koji su pobili sami najveci broj svojih sugradjana sa znanjem vaseg "prijatelja" Alije Izabegovica u namjeri da posle optuze za pocinjene zlocine SRBe, kao sto su muslimani to vec bili uradili za svoje pocinjene zlocine u Sarajevu, Tuzli i drugim gradovima po Bosni. I uspjeli su. Pored takvih politicki vodja koji nisu mogli na vreme da shvate komunisticku i djavolsku osvetu SRBskom NARODU Svetog Save koji nije zeleo da se poklini rimskom Papi i Zapadu i da prihvati nenarodnu komunisticku ideoligiju. U zatvoru cete imati vremena da razmisljate slobodno o prohujalim dogadjajima. Zato Vas molim da predratne i ratne dogadjaje pogledate i sa moje tacke gledista i saznanja. Istina moze biti sakrivana. Istina moze biti proganjana. Ali prije ili posle Istina izbije na vidjeli dana u svoj svojoj snazi, ljepoti i slavi. Daj Boze da dozivimo pobjedi Istine nad komunistickim lazima, obmanama i podvalama gradjanima Jugoslavije!

ODGOVORITE
Name

Bn

08.12.2016 10:14

Ti si Mihajlo jedna budaletina da bog sačuva.

Name

Raspopu Mikiću

08.12.2016 11:21

I dalje te promatramo. Vreme ti je za one žutorumene pilule, komada tri.

Name

X

08.12.2016 11:26

Mihailo idi se lijeci,vrijeme davno bilo

Name

re Bn

08.12.2016 11:31

Ma čovjek je psihički prop'o k'o otoman

Name

Liječi se

08.12.2016 11:54

Liječi se Mihajlo ,poštedi nas sve skupa svojih "naučnih" komentara.Što reče najstariji Fazlinović " Ja budale braćo moja mila"

Name

Mihailo Mikic

08.12.2016 14:41

Mojim kriticarima zelim samo da porucim da razumijem u potpunosti zasto su oni toliko puno ljuti na mene. jer su oni glupi i neobavesteni o dogadjajima u kojima su ucestovali. Da nisu glupi bili bi tada pametniji i nebi jedan drugoga ubijali i klali u svakom ratu poput zivotinja zbog medjusobni vjerski razlika. Vjera je privatna stvar svakog covjeka koji moze da bude vjernik ali takodje i nevjernik. Vjernik ne ubija i ne kolje jedan drugog kako to rade sinovi i kceri brdovitog Balkana. Neko moze poput Pravoslavni SRBa Svetog Save da vjeruje na pravi nacin, a neko opet moze poput muslimana, rimokatolika i sektasa da vjeruje pogresno. To je njihov problem sve dok vjeru svoju drze za sebe i nepocnu silom da namecu drugom. Razumijem i bivse komunjare koji su bili i ostali slepi pored ociju da vide komunisticku podvalu SRBskom Narodu, i gluvi pored usiju da cuju vapaj SRBa za Istinom Hristovom i Pravdom Bozijom. Slepci ostaju slepci cjelig zivota. Gluvi ostaju gluvi a lopovi lopovima. Svi danasnji lopovi su bivsi komunisti ili njihova komunisticka kopilad koja nezna ni za Oca ni za Majku SRBiju. Oni ce takvi pomreti. Daj Boze zato da njima smrkne sto prije a gradjanima bise Jugoslavije i posebno SRBskom Narodu sve tri vjere da svane sto prije, jednom zauvjek. Zato slepci sklonite se dok ne progledate i vi gluvi uklonite se dok ne cujete i neshvatite VELIKU TAJNU KPJ DA SU KOMUNISTI NAJVECI GROBARI SRBSKOG NARODA SVETOG SAVE!

Name

Gogi

09.12.2016 20:50

A budale brate mili

Name

Kiki

08.12.2016 10:11

Ja mislim da je ovo Dragan Dabić. Pravi Radovan je u Moskvi.

ODGOVORITE
Name

zoka

08.12.2016 10:39

Dragane da ti olaksam ,ti si svrsen...

ODGOVORITE
Name

radovan

08.12.2016 10:39

Imenjace svaka ti je na mjestu.Zivio doktor Radovan Karadzic.Usao si u istoriju kao najveci srbin,hvala ti....

ODGOVORITE
Name

Mujo

08.12.2016 11:15

Pa ako ti je dobar idi i ubi se za njegovo dobro budalo jedna

Name

Ratković

08.12.2016 11:45

Radovane sve si znao samo jedno nisi.Silni Srbi unište svoje vodje čim se malo oslobode.Ne znaju to ni ove danasnje vodje,jer su ubijedjeni to se njima ne može desiti.Srbi su narod koji od svoje istorije nemaju nikakvu korist,jer im je pamćenje od jutra do samo sutra.Hvala tebi za ocuvanje Srpskog naroda u BiH i oprosti nam.

Name

radovan

08.12.2016 13:45

Al si ti mujo neki nervozan covjek.

Name

Duro

08.12.2016 10:43

Slazem se, onaj ko je nacinio Srebrenicu, taj nema pameti, ti koji su to naredili i ucinili trabaju ih Srbi sami njajstrozije osuditi. Misljenja sam da se Jugoslavaija raspala ponajprije iznutra, a veliki doprinos raspadu, mozda i najveci dosao je sa Zapada. Kako objasniti da je Amerika, samo kratko, par mjeseci "insistirala na opstanku Jugoslavije" a ubrzo zatim podrzala njen raspad. Ovaj danasnji primjer sa BiH je najbolji kako se moze jedna drzava cuvati ako se hoce. Svi znamo da Bosna ne funkcioneise, uprkos stranom upravljanju i svakodnevno uplitanju stranih faltora, Sforu, stranim ambasadorima i bezbroj drugih civilnih drustava snazno pomagani od Zapada. Oni se "ubise cuvajuci" Bosnu. Sta mislite da se je mozda neko potrudio na ovakah snazen nacin da cuva Jugoslaviju. Jugoslaviju je u poredjenju sa Bosnom bilo sigurno lakse cucati. Da li bi doslo do raspada. Ne, niko nije htjeo da je cuva. S toga sam misljanja, kad nije mogla da opstane Jugoslavija nece ni Bosna. BiH ce jos godinama i godinama zivotariti, dok se na shvati da zapravo Bosnu ne vrijedi vjacno cuvati.

ODGOVORITE
Name

Srbin

08.12.2016 11:45

BiH je drzava vazal ne vodi sopstvenu politiku i takve Velike sile obozavaju bilo Amerika bilo Rusija. I onda svaki dan na forumima mozes procitati molbe Bosnjaka da neko okupira BiH. Zamisli ti tog mozga, razvalis zemlju u kojoj ti je bilo dobro i u kojoj si se pitao, i onda molis da te neko kolonizuje. Pa africke zemlje do prije 50 - 60 godina se borile za slobodu, a vidi ove mamlaze Bosnjake i Hrvate, oni ce biti robovi samo da dobiju priliku da ubijaju Srbe i da ne odgovaraju za zlocine. Koja je to patologija.

Name

re Djuro

08.12.2016 15:29

Bosna je starija od Jugoslavije i zasto bi se raspadala jer podrazumjeva novo krvoprolice.Svi njeni gradjani trebaju je prihvatiti kao svoju domovinu i bice"MIRNA BOSNA" a oni koji je nece, naka idu gdje ce im biti bolje i opet "MIRNA BOSNA".

Name

Ja

08.12.2016 20:33

Srbima u RSu je dobro. Onima kojima se u njoj ne svidja neka idu gdje im se svidja. I tako "mirna Republika Srpska. Jel OK?

Name

za Ja

08.12.2016 22:22

Pa naravno da je OK.Kad je Bosna mirna,automatski je i RS,kome ne ne svidja ,neka trazi bolje.

Name

Ff

08.12.2016 11:13

Nije radovan najbeci srbin, dodik je najveci srbin

ODGOVORITE
Name

Апиан из Александрије

08.12.2016 12:11

Овако нешто се могло и претпоставити, код нас Срба. Ми смо једини народ на свијету који више цијени непријатеља свога од брата рођенога. Данашња слика је свједок несреће наше. Данас часни борци који су стварали Републику СРБску више цјене Милорада Додика ратног дезертера, од свога саборца. Иста је то слика била и послије оба свјеска рата. Нема нама спаса, док ту клетву не скине онај што је бацио на нас. Срећа, па је наша клетва већ закуцала на врата оним што су крвавим рукама и лажима, поубијали Србе. Можда смо давно прије требали проклети убице, а не праштати. Боже ми опрости, ја више не праштам, а убица осим у одбрани, никада пожелио неби.

ODGOVORITE
Name

RepublikaSRPSKA

08.12.2016 12:40

Hvala ti RASO sto si nas vodio kada je bilo najteze u okruzenju ustasa muslimana hrvata koje je zapad organizovao i podrzavao ali eto opstali smo nisu nam ponovili Jasenovac...Hvala Predsjednice!!!

ODGOVORITE
Name

MladaBosna

08.12.2016 14:44

Jeste RASO je ponos Srpski

Name

Balavac

08.12.2016 22:12

Hajde sada idi da obrises sline

Name

ferdo

08.12.2016 23:25

Zahvali se ti bogu, JNA koja nije ostvila Srbe u BIH i Hrvatskoj. Što se tiče vodenja, bilo je nikakvo. Moglo se sve brže i sa mnogo manje žrtava isa obe strane završiti. Onda sesti za sto i dogovarati. Prodali su Krajinu i nikad neće imati naše poštovanje. Za sve nas bi bilo najbolje da istorija može izbrisati to vrijeme.

Name

za Mlada Bosna

09.12.2016 22:17

Ponos za soviniste poput tebe.

Name

ISTINSKI

08.12.2016 13:21

MOJ RAŠO, A TI SI LIČNO ILI PREKO POSREDNIKA POSTAVLJAO TE POREMEĆENE UMOVE NA VISOKE FUNKCIJE DA VODE SRPSKI NAOROD, A ONI SU TEBI ILI TVOJIMA DOSTAVLJALI IZVJEŠTAJE O SVEMU I SVAČEMU, A ŠTO ZABORAVI ONU NJEGOŠEVU " SAD BI SRBIN, DANAS SRBOM BIO" KASNO MOJ RAŠO, PITAJ SVOJE POTČINJENJE?

ODGOVORITE
Name

Hm

08.12.2016 13:26

Radovan je kolateralna steta interesa najkrupnijeg svjetskog kapitala na podrucju Balkana. Nije kriv za sve ono sto su mu prikacili. Daleko od toga da je potpuno nevin. Ali je svakako manje kriv od Milosevica, Tudjmana, i Alije Izetbegovica., Da dalje ne spominjem, posebno sve one likove iz vana.

ODGOVORITE
Name

amin

09.12.2016 11:10

Istina

Name

de gothia.....

08.12.2016 18:40

Javi se - nema te!?

ODGOVORITE
Name

Ako

08.12.2016 20:29

Ako tadasnji predsednik republike ne zna, sta se tada zbivalo i ko je od srpskih vojnika (svejedno kojeg ranga) nesto napravio u Srebrenici, pitam se, sta da misli neko ko tada nije bio ni rodjen?

ODGOVORITE
Name

Priznanje

08.12.2016 22:10

Covjek priznaje da se zlocin desio

ODGOVORITE
Name

Апиан из Александрије

09.12.2016 13:54

...Hад Србима у Сребреници и околини.

Name

Raso robija za sve nas

09.12.2016 13:55

Da nije stao na celo naroda u strasna vremena,sigurno bi nam ustase i zelena legija opet priredili novi Jasenovac. Danas on robija za sve nas i nosi nas i dalje na svojim ledjima.Sto se tice Srebrenice- pa sve je to laz i podvala,donose tijela ljudi koji su umrli u Sarajevu,Bijeljini i cak i tijela umrlih Srba.Ne bi trebali Srbi da se upecaju na ovu smisljenu laz Harisa i njegovih savjetnika.Bilo je ubijenih u bitkama,otkud da u zasticenoj zoni postoji citava divizija i jos ta divizija pod punim naoruzanjem ide u proboj.Sve oko price Srebrenica je laz da se uniste Srbi.

ODGOVORITE
Name

milan bosanac

09.12.2016 15:31

Tu tvoju priču može da prihvati možda još po neko naivan .Naravno ne nameravam vredjati.Zvuči kao prepisana matrica iz 1992 godine.Posle toliko godina pisati na takav način .Bolje te ne komentarisati.

Name

Da se zna

09.12.2016 13:56

Ode loptica na generalov dio stola. A oba su ista.

ODGOVORITE
Name

Demagogija

09.12.2016 18:43

Ping pong, odi mi dođi mi, svrni navrni, lonac poklopac i sl.... A narod nastrada, izginu, rasturi se, osiromaši.. Tako i sa druge strane plota, sve isto.

Name

Za Milan-bosanac

09.12.2016 19:39

Ja zivim u R Srpskoj i Srbin sam iz R Srpske a to sto ti sebe nazivas za mene je uvreda jer je ta Bosna napala na moje mjesto i ubijala sve sto je mogla i pod pojmom Bosna nema Srba,pravoslavlja,cirilice, postoje sevdah,ilahije,ezan...Ti hoces da kazes da nije tacno da su nam pokusali opet prirediti Jasenovac i sl, pa vidis li kako su prosli Srbi koji nisu imali dobre vodje kao Karadzic i Mladic.Vidis li Srbe u Lici, Baniji,Baranji,Slavoniji,Kordunu,Metohiji i Kosovu?Raso i Ratko su nas ujedinili i organizovali pa smo uspjeli da se odbranimo od nove NDH i to je tako jedino istinito a ako ti to ne vidis, onda si corav i gluv na srpska stradanja.

ODGOVORITE
Name

ti nisi iz RS-a

10.12.2016 00:35

Vi koji ste doselili iz Hrvatske u BEIHA ste najgori... Neso

Name

Re Za Milan-bosanac

10.12.2016 05:36

Po napisanom možemo zaključiti da si ti Hrvat, pravoslavac, izbjeglica kojem je sudbina u ruke dala državljanstvo BiH pa sa njim palamudiš kako si Srbin iz R.Srpske... A ljepota Bosne se ogleda u različitostima i zbog vas došlja mi ne možemo da imamo normalnu državu u kojoj komšija gleda na komšiju sa poštovanjem a ne preko nišana... Krajnje je vrijeme da shvatiš šta je Bosna bila i šta će biti...

Name

za Za Milan-bosanac

11.12.2016 17:27

Zna narod i narod ce uvek znati sta je bilo.Uvek je bilo da "pobednik" pise svoju istinu, koja se svojevremeno revidira. Zato se na brdovitom Bal-Kan(u) nista nikada ne zavrsava, nego se jedno te isto vekovima vrti u krug. Dok bude osvajaca bice i "istina".

Name

Mata

09.12.2016 20:45

Izdajnici hrvatskoga naroda su napravili Jasenovac po toj logici.

ODGOVORITE
Name

Veteran

10.12.2016 06:23

Čuj sad nije znao. E svašta ćeš čuti od ovoga čovjeka.

Name

Nikola

10.12.2016 06:27

Ovi koji se zaklinju u njega kao vođu vjerovatno nisu upoznati sa mnogo stvari, neka pročitaju dvije knjige od Plavšićke da sebi malo otvore pogled.

ODGOVORITE