Спалети: Џеко је савршен, од Пјанића је бољи и економ!

Тренер Роме Лућано Спалети у екслузивном интервјуу за сарајевско „Ослобођење“ нагласио да би његов идеалан нападач и на компјутеру изгледао као Един Џеко. О Миралему Пјанићу, мисли нешто "другачије"...

Фудбал 22.11.2016 | 14:30
Спалети: Џеко је савршен, од Пјанића је бољи и економ!
Лућано Спалети је "кривац" што капитен Босне и Херцеговине и ове сезоне носи дрес Роме.

Након лоше прве сезоне, сви су предвиђали како ће Џеко напустити Рим, а многи су ишли толико далеко говорећи како нико на Олимпику није задовољан Џеком.

На лицу мјеста, у тренинг кампу Тригорија, Спалети је„Ослобођењу“ открио због чега толико вјерује нападачу „змајева“, који на његово повјерење одговара головима...

„Када би један тренер могао на компјутеру направити прототип једног нападача, онда би направио себи идентичног играча као што је Един“, рекао је Спалети.

"Он је прототип савршеног нападача. Наравно, увијек је најбитније оно што приказује на терену, али Един је јак, висок и уз то брз за своју висину, борбен, агресиван и има јако добру технику. Међутим, оно што треба да поправи је мангуплук на терену и суровост пред голом. Не треба му страсти, има је, али све набројане карактеристике мора показати на терену. Дакле, он има све, али некад то не показује. То је све у њему, али некад заборави да све то посједује", додао је тренер римског клуба.

Када је Миралем Пјанић дрес Роме замијенио Јувентусовим, Спалети је у изјави за италијанске медије рекао како је су сви играчи римског састава свакако бољи од везисте БиХ.

„Цијела моја екипа је боља од Пјанића. У овом моменту су сви бољи од њега, укључујући и економа“, поновио је стратег „вучице“.

На тренутак нам се учинило да је Спалети јако љут на Пјанића, али постоји логичан разлог зашто то мисли.

„Нисам љут, али ја сам тренер Роме и сви који играју за Рому су бољи од њега. Пјанић је топ играч, шампион, али сада игра за други тим, а за мене су моји играчи најбољи на свијету“, појаснио је Италијан, који је онако за себе поновио: "Пјанић је фантастичан играч, фантастичан".

На питање шта се мора десити па да на крају сезоне улоге Јувентуса, који је тренутно водећи у Серији А и другопласиране Роме, буду замијењене, одговорио је конкретно:

„Џеко мора дати гол Јувентусу“, подвукао је Спалети у интервјуу сарајевском дневнику.

Иако у финишу прошле сезоне није пречесто играо, ипак се Џеко одлучио на останак.

„Кључна ствар за мене био је његов став. Заиста цијеним и волим код Едина то што је желио остати у клубу и доказати колико вриједи. Када сам разговарао са њим и рекао му да је он мој идеални центарфор, али да не игра баш најбоље, он ми је рекао да је свјестан тога и да жели остати и дати све од себе. Ја не лажем своје играче, увијек им кажем оно што мислим, а Един је такође према мени био искрен. Пришао ми је и рекао да жели остати и показати свима колико вриједи. То је био одговор који сам желио чути. Саиграчи су га прихватили као члана породице и то се заиста види на терену. (Данијеле) Де Роси је у неколико наврата жестоко прослављао Џекине голове, а касније ми је рекао да је то радио како би навијачима показао колико Џеко значи за наш тим. Един је сјајна особа, добар човјек. Вјерујем њему, вјерујем у њега и у сваком разговору с Едином осјетим колико је добра особа. Има високе људске вриједности“, завршио је Спалети причу о капитену БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар