Spaleti: Džeko je savršen, od Pjanića je bolji i ekonom!

Trener Rome Lućano Spaleti u eksluzivnom intervjuu za sarajevsko „Oslobođenje“ naglasio da bi njegov idealan napadač i na kompjuteru izgledao kao Edin Džeko. O Miralemu Pjaniću, misli nešto "drugačije"...

Fudbal 22.11.2016 | 14:30
Spaleti: Džeko je savršen, od Pjanića je bolji i ekonom!
Lućano Spaleti je "krivac" što kapiten Bosne i Hercegovine i ove sezone nosi dres Rome.

Nakon loše prve sezone, svi su predviđali kako će Džeko napustiti Rim, a mnogi su išli toliko daleko govoreći kako niko na Olimpiku nije zadovoljan Džekom.

Na licu mjesta, u trening kampu Trigorija, Spaleti je„Oslobođenju“ otkrio zbog čega toliko vjeruje napadaču „zmajeva“, koji na njegovo povjerenje odgovara golovima...

„Kada bi jedan trener mogao na kompjuteru napraviti prototip jednog napadača, onda bi napravio sebi identičnog igrača kao što je Edin“, rekao je Spaleti.

"On je prototip savršenog napadača. Naravno, uvijek je najbitnije ono što prikazuje na terenu, ali Edin je jak, visok i uz to brz za svoju visinu, borben, agresivan i ima jako dobru tehniku. Međutim, ono što treba da popravi je mangupluk na terenu i surovost pred golom. Ne treba mu strasti, ima je, ali sve nabrojane karakteristike mora pokazati na terenu. Dakle, on ima sve, ali nekad to ne pokazuje. To je sve u njemu, ali nekad zaboravi da sve to posjeduje", dodao je trener rimskog kluba.

Kada je Miralem Pjanić dres Rome zamijenio Juventusovim, Spaleti je u izjavi za italijanske medije rekao kako je su svi igrači rimskog sastava svakako bolji od veziste BiH.

„Cijela moja ekipa je bolja od Pjanića. U ovom momentu su svi bolji od njega, uključujući i ekonoma“, ponovio je strateg „vučice“.

Na trenutak nam se učinilo da je Spaleti jako ljut na Pjanića, ali postoji logičan razlog zašto to misli.

„Nisam ljut, ali ja sam trener Rome i svi koji igraju za Romu su bolji od njega. Pjanić je top igrač, šampion, ali sada igra za drugi tim, a za mene su moji igrači najbolji na svijetu“, pojasnio je Italijan, koji je onako za sebe ponovio: "Pjanić je fantastičan igrač, fantastičan".

Na pitanje šta se mora desiti pa da na kraju sezone uloge Juventusa, koji je trenutno vodeći u Seriji A i drugoplasirane Rome, budu zamijenjene, odgovorio je konkretno:

„Džeko mora dati gol Juventusu“, podvukao je Spaleti u intervjuu sarajevskom dnevniku.

Iako u finišu prošle sezone nije prečesto igrao, ipak se Džeko odlučio na ostanak.

„Ključna stvar za mene bio je njegov stav. Zaista cijenim i volim kod Edina to što je želio ostati u klubu i dokazati koliko vrijedi. Kada sam razgovarao sa njim i rekao mu da je on moj idealni centarfor, ali da ne igra baš najbolje, on mi je rekao da je svjestan toga i da želi ostati i dati sve od sebe. Ja ne lažem svoje igrače, uvijek im kažem ono što mislim, a Edin je takođe prema meni bio iskren. Prišao mi je i rekao da želi ostati i pokazati svima koliko vrijedi. To je bio odgovor koji sam želio čuti. Saigrači su ga prihvatili kao člana porodice i to se zaista vidi na terenu. (Danijele) De Rosi je u nekoliko navrata žestoko proslavljao Džekine golove, a kasnije mi je rekao da je to radio kako bi navijačima pokazao koliko Džeko znači za naš tim. Edin je sjajna osoba, dobar čovjek. Vjerujem njemu, vjerujem u njega i u svakom razgovoru s Edinom osjetim koliko je dobra osoba. Ima visoke ljudske vrijednosti“, završio je Spaleti priču o kapitenu BiH.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar