Данте о Балотелију: Није он толико луд!

Бразилски штопер прича како је бити саиграч једног од најконтроверзнијих фудбалера 21. века.

Фудбал 22.11.2016 | 14:00
Данте о Балотелију: Није он толико луд!
Марио Балотели је као нападач Интера и Манчестер ситија био познат по разноразним инцидентима и детињаријама, да би последњих година у Ливерпулу и Милану поправио понашање и истовремено драстично назадовао као играч.

Од некада најталентованијег фудбалера света, за кога су велики клубови плаћали десетине милиона евра, спао је на то да га Ливерпул последњег дана летошњег прелазног рока пусти у Ницу без обештећења.

И, када су га већ сви отписали, Балотели се вратио головима и добрим партијама, којима је допринео да клуб са Азурне обале после 13 одиграних кола буде лидер француског првенства, испред учесника Лиге шампиона - Монака, Пари сен Жермена и Лиона.

Бразилски штопер Данте, такође је летос дошао у Ницу, из Волфсбурга и занимљиво је чути какво мишљење има о саиграчу, о коме је претходно само слушао сензационалне приче.

"Мислио сам да ће бити много луђи! Истина је да воли да се шали, али не толико колико бисте можда очекивали. Није егоиста, стало му је да екипа буде боља. Када год нешто не ваља на тренингу, приђе ми и каже 'Данте, морамо да поправимо то и то'", рекао је искусни штопер.

Данте је у репрезентацији Бразила играо са асовима као што је Нејмар, а у Бајерну поред Арјена Робена и Франка Риберија, кога цени највише од свих.

"Сто одсто сам сигуран да је Марио највиша светска класа, као неки моји бивши саиграчи. Има све. Највише ми се допада када је фокусиран на терену и не дозволи да га испровоцирају чувари, или да се изнервира због судијских одлука".

Балотели је на шест наступа у првенству Француске дао шест голова. Тренер Лусијен Фавр дозирано му пружа шансу, како не би "сагорео" после две сезоне током којих је минимално играо. Тако у недељу није ни био у Сент Етјену, где је Ница славила резултатом 1:0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар