Dante o Baloteliju: Nije on toliko lud!

Brazilski štoper priča kako je biti saigrač jednog od najkontroverznijih fudbalera 21. veka.

Fudbal 22.11.2016 | 14:00
Dante o Baloteliju: Nije on toliko lud!
Mario Baloteli je kao napadač Intera i Mančester sitija bio poznat po raznoraznim incidentima i detinjarijama, da bi poslednjih godina u Liverpulu i Milanu popravio ponašanje i istovremeno drastično nazadovao kao igrač.

Od nekada najtalentovanijeg fudbalera sveta, za koga su veliki klubovi plaćali desetine miliona evra, spao je na to da ga Liverpul poslednjeg dana letošnjeg prelaznog roka pusti u Nicu bez obeštećenja.

I, kada su ga već svi otpisali, Baloteli se vratio golovima i dobrim partijama, kojima je doprineo da klub sa Azurne obale posle 13 odigranih kola bude lider francuskog prvenstva, ispred učesnika Lige šampiona - Monaka, Pari sen Žermena i Liona.

Brazilski štoper Dante, takođe je letos došao u Nicu, iz Volfsburga i zanimljivo je čuti kakvo mišljenje ima o saigraču, o kome je prethodno samo slušao senzacionalne priče.

"Mislio sam da će biti mnogo luđi! Istina je da voli da se šali, ali ne toliko koliko biste možda očekivali. Nije egoista, stalo mu je da ekipa bude bolja. Kada god nešto ne valja na treningu, priđe mi i kaže 'Dante, moramo da popravimo to i to'", rekao je iskusni štoper.

Dante je u reprezentaciji Brazila igrao sa asovima kao što je Nejmar, a u Bajernu pored Arjena Robena i Franka Riberija, koga ceni najviše od svih.

"Sto odsto sam siguran da je Mario najviša svetska klasa, kao neki moji bivši saigrači. Ima sve. Najviše mi se dopada kada je fokusiran na terenu i ne dozvoli da ga isprovociraju čuvari, ili da se iznervira zbog sudijskih odluka".

Baloteli je na šest nastupa u prvenstvu Francuske dao šest golova. Trener Lusijen Favr dozirano mu pruža šansu, kako ne bi "sagoreo" posle dve sezone tokom kojih je minimalno igrao. Tako u nedelju nije ni bio u Sent Etjenu, gde je Nica slavila rezultatom 1:0.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar