Бх.милионер: Од покер апарата до империје

Урбана је легенда да је Сенад Џамбић, електричар по струци, и један од најбогатијих у БиХ, добио позамашну своту новца на наградној игри у иностранству, након чега је у Тузли отворио свој први трговачки објекат симболичног назива “Бинго”, данас један од два највећа малопродајна ланца у БиХ.

Босна и Херцеговина 15.09.2016 | 22:55
Бх.милионер: Од покер апарата до империје
Магазин "Форбс" је овог тузланског предузетника лане сврстао на друго место по богатству у БиХ, са приходом од 258,9 милиона евра, док је прво место заузимао Изудин Ахметлић, власник "Хифа групе", која послује у нафтном сектору, са приходом од 330,5 милиона евра.

Џамбић се за годину дана попео са трећег места на друго (у 2014. имао је приход од око 235 милиона евра). Аналитичари тврде да би убрзо могао да избије и на прво место као први милијардер у БиХ. Џамбић, према анализи босанског портала Бизнисинфо, тренутно "дише за вратом" ланцу "Конзум" најбогатијег Хрвата Ивице Тодорића.

Један је од ретких са "Форбсове" листе најбогатијих људи који живи у стану, и то у, за његова примања, скромних 100 квадрата, са четворо деце. Иако је прича о лутрији занимљива, он објашњава да то и јесте само легенда.

"Пре рата, негде 1985. године, двојица браће и ја имали смо кошнице. Било је ту неких 120 кошница на аутобусу. Годишње смо знали да произведемо и до 30 тона меда. Пре рата деведесетих радио сам у руднику, а држао сам и билијаре и флипере. Касније сам увео и покер-апарате. Од 1985. бавио сам се тиме и настала је фирма. Асоцијација на „Бинго“ потиче из тог времена. Нисам добио новац на лутрији, па уложио. Почело је и развијало се овако како вам причам. Зарадимо нешто и одмах уложимо и све тако", сведочио је Џамбић за федералне медије.

Његов стан у Тузли, како каже, има сто квадрата у у њему живи и његово четворо деце.

"Можда сам један од највећих привредника, али најбогатији нисам сигурно. И када би ови што су богатији од мене хтели да инвестирају као што ја радим, свима би нам било боље", рекао је власник "Бинга" за Патриу.

Његово богатство се мери стотинама милиона, али он тврди да је и те како задужен.



"Видите, не сакупљам новац и не депонујем га у стране банке. Све што зарађујемо, ми одмах инвестирамо и ширимо се даље. Желимо да у сваком кутку БиХ имамо неки свој објекат. И идемо том циљу све боље. Радимо много с Европском банком за обнову и развој (ЕБРД) и задужени јесмо. Без кредита не може се радити", каже он.

Босна и Херцеговина је за њега, без обзира на тешку политичку и економску ситуацију у држави, земља у којој вреди живети и у коју вреди инвестирати. Недостаје само, како верује, политичка подршка и национална освештеност код грађана.

"Грађани су ти који могу јако пуно допринети побољшању економске ситуације у земљи. Довољно је да када иду у трговину купују домаће производе. Свако ко тако не ради нека има на уму да руши БиХ", упозорава Џамбић.

Најсрећнији је, каже, када дође пред фабрику „Мајевица“ у Тузланском кантону, а тамо десетине и десетине трактора и камиона пуних домаће робе чекају истовар.

Једноставним речима објашњава своју пословну филозофију.

"Мене је драги Бог ставио да, ипак, мало идем испред овог нашег народа, подржим ову нашу производњу, а и да се мало почнемо мењати као народ. Да се прекине с оним нашим: 'Таман, мени доста'. Да, дакле, престанемо тако размишљати и да кренемо према напред и увек идемо даље и боље. Не смемо стати! Значи, ни у једном послу не можемо рећи: 'Е, сад је доста, више ми не треба'. Увек морамо ићи, пратити конкуренцију, бити испред ње... у свему", истиче Џамбић за “Аваз”.

Групација “Бинго” која тржне центре има по целој БиХ дикретно и индиректно упошљава око 5.000 људи. Џамбић има већинско власништво у још 11 фирми у БиХ, које се баве некретнинама, производњом одеће, грицкалица и прикупљањем отпада.

"Када бих продао „Бинго“, издао бих све. То би била катастрофа и за мене и за моје сараднике и за кооперанте, произвођаче... Јер, нико вам не би могао гарантовати да ће и даље откупљивати оно што производите. Мени је важно да сам здрав. Једем двапут дневно, водим рачуна о себи... И сад да продам, имао бих неких пара, али то, опет, морам у нешто уложити, радити. И да опет идем испочетка", рекао је за “Аваз”.

„Бинго“ код потрошача игра на карту домаћих производа и ниских цена - истиче економиста Горан Радивојац, оцењујући да је преузимањем француског ланца 'Интереx' додатно утврдио позицију већег трговачког ланца, када је постао присутнији и у Српској.

Радивојац додаје и да очигледно да у трговинском ланцу 'Бинго' познају локално тржиште, да имају добре рокове плаћања према домаћим произвођачима и нису оптерећени екстерним факторима, кредитним задужењима или распрострањености на другим тржиштима.

Извор: Блиц

Коментари / 79

Оставите коментар
Name

Димњачар

15.09.2016 11:18

Свака част, вријеме ја да у Босни владају босанске фирме. Да сезонско воће и поврће долази онако како је Бог заповједио - на трактору, свјеже, директно са њиве. Мислим да је народ појео и превише смећа из "комшилука", и дубоко замрзнутих кенгурова из Аустралије. Нисам никада ногом крочио у Бинго продавницу, мемам нити једну у близини, али ако је судећи по коментарима људи, продају домаће производе у већем броју од свих других, што је за сваку похвалу. Љубоморни ће увијек наћи неку ману, поготово стручњаци којима је највећи успјех у животу Грмечка корида и уградња плина у Голфа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутрални

15.09.2016 12:34

Голфа двојку :)

Name

ре

15.09.2016 13:09

Ти си урбани сељачина са Сокоца. Урбанизовао си се прије десетак година и мислиш да си покупио сву памет свијета. Завуци се у димљак и псссст......

Name

ре.ре

15.09.2016 15:34

ДимЉак казес,...хммм, јако си елоквентан видим. Препоруцујем ти да сто висе цитас коментаре споменутог Димњацара, јер мозес понесто и да науцис.

Name

ререре

15.09.2016 17:11

Ајде ти ко лектор, учи од димњачара. Теби је битно да он хвали бих и пуца клемпе Србима. Напу... се димњачару.

Name

Димњачар

15.09.2016 22:14

Ја сам се родио 150 метара од Себиља на чаршији, одрастао међу мало већим мангупима од рудоње и побратима му Бакира. Таквима као ти (дим-Љ-ак) смо продавали цигле за ценера. Такође сам поносан на своју Романију, од њих сам наслиједио да је имати своје ЈА битније од главе на раменима. Ја нисам имао проблема други дан "реинтеграције" попити кафу са својом рајом на сред чаршије, нити су се они некога бојали да седмицу послије дођу на јање у сред Мокрог. Поштовање се заслужују, клемпо један неписмени, нема тог оружја које га може наметнути. Док год Бинго има само ЈЕДАН домаћи производ више на својим полицама, увијек ће имати моје поштовање и подршку. То се људима којима је највећи "пословни" потез украсти камион дрва и бити "добар" 300 марака, једноставно не може објаснити. Уживај у своме Голфу. Не паркиравај га на сунце, да ти плин не разнесе то мало биједе што имаш.

Name

БМW

16.09.2016 07:46

Ре димњацар:по саставу реценица и износењу твога мисљења се види да си градско дијете и да немас везе са национализмом.Не стидис се да говорис о својим романијским коријенима сто је јос једна врлина.Има их јос таквих сто су одмах послије рата досли својој куци у Сарајево,циста образа иако су сви у граду знали да су били у ВРС(има их у мојој фамилији)!Не контам засто у Босни не би замјерили богатство или успјех када би им досао Србијанац,Хрват или Турцин а свом цовјеку који улазе и отвара радна мјеста замјере и умањују његов успјех!Настави тако људски коментарисати да могу понекад процитати какав паметан коментар.Поздрав теби и свим људима добре воље!

Name

ре димњачар

16.09.2016 08:39

По свему судећи ти си дио оних који су слободно довозили возила из Сарајева у Мокро и Соколац, па си тако заимао. Видиш, ја сам, на твоју жалост рођен на Маријин двору. Био сам у рату и из њега изашао чиста образа. Не мрзим никога, ко другачије мисли од мене, као што ти чиниш. У коментарима пљујеш по Србима, називаш најпогрднијим ријечима, а истичеш своју неку културу. О Бингу нисам написао ни ријечи, већ само пишем због твојих безобразлука и понижаваља. Ето ја нисам нити крезуб нити клемпав, а не возим ни голфа, не крадем шуму, али сам СРБИН и то са поносом истичем. Не пљујем по мом народу као што ти радиш, ваљда да би се увукао у дупе овима око Себиља, око којег су се, колико ја знам увијек окупљали физиканери тражећи посао на дневницу. Нађи и прочитак коментар оног момка из Ледића, којем је 1992. године убијен брат од 18 мјесеци. Теби је упућен и твојим увредама. Горе је бити морални биједник од материјалног. Три пута је у животу, имати па немати.

Name

Димњачар

16.09.2016 09:18

Напротив БМW, ја сам жестоки националиста, само је моја националност Босанац! Мој отац је први и задњи пут био у Србији 1987 године, на братовој заклетви у Краљеву. Сјео човјек у воз у Сарајеву, у Краљеву доручковали у некаквој кафанчуги, одслушали "заклетву" ЈНА и марш назад у Босну. То је моја "веза" са Србијом! То што неки људи болују од кризе идентитета, то је њихов проблем. У рату сам попушио фору као и већина, док сам сконтао ко кога "брани", било је касно. Нисам бјежао због својих родитеља, а сутра да се опет зарати... опет би остао. Сљедећи пут би ратовао скупа са "осталима", скидао би редом све конститутивне. А ров би ми копао мој брат од стрица, ратни "инвалид" у пензији. Притисла га машина у Шипаду на Соколцу, док су је крали и утоварали на Тамића из Електродистрибуције Пале...

Name

ре Димњачар

16.09.2016 09:39

Свака ти је златна,веома мудро збориш

Name

ре писмени димњачар

16.09.2016 09:51

Ја бих, ти би ....... Чуј неки имају кризу идентитета јер нису босанци-бошњаци-муслимани. Отвори свој родни лист па прочитај шта си по националности и у којој си држави рођен. Како си само јадан.

Name

Димњачар

16.09.2016 10:09

Ти са Марин Двора ме заобиђи! Ја сам сваки динар поштено зарадио са својих десет прстију. Никада нисам од државе затражио ни чачкалицу, нити ми треба. Постоји школа, постоје књиге, у комбинацији са упорношћу свака будала може направити свој живот бољим. Коментарисања у кафани уз пиву и цигару су за људе без мозга. У праву си за чаршију, ту смо увијек имали на раполагању сељаке и шиптаре који су чекали да их покупимо за какав физиканерски посао. Ја ћу увијек критиковати неписмену стоку јер заслужују, без обзира о коме се ради. БН гледа цијела Босна, људи вам сервирају аферу за афером 24/7, све у најмање детаље, али џабе, ви само желите да будете "Срби" (а у ствари сте Босански Православци), и да гласате за онога ко вам обећа некакву "велику Србију". Уопште вас не интересује што и ваша дјеца пропадају, бјеже главом без обзира. Ви сте једноставно болесни у глави. Ти уживај у своме србовању на батерије, драго ми је што (ако не лажеш) ниси крезуб. Ја немам времена за глупости, радије га трошим градећи бољи живот за моје дијете. Ти пробај да мијешаш мало дјетелине са сламом, боље је за пробаву...

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

16.09.2016 11:44

@Димњачар Одакле теби право да ти мени и мојој дјеци одређујеш шта смо по националности? Ти ако си Босанац, буди Босанац , буди и Бошњак, твој проблем, ја ти не желим сугерисати, али исто тако немаш право ти нама да одређујеш...

Name

ре димњачар задњи пут

16.09.2016 12:24

Не знам шта си видио у овој комбинацији слама и дјетелина. Мени нешто не иде. Није ми јасно како можеш уживати у томе. Још једном прочитај коментар момка из Ледића, теби је упућен и твојим увредама. Уживај у слами и дјетелини, романијски хајдуче, ко фол.....

Name

БМW

16.09.2016 13:03

Ре димњацар:добро је сто си споменуо кризу идентитета.Слусао сам једног конобара,прије рата,у једном мјесту у истоцној Босни када прица о њиховој колегиници Нади како је отисла у посјету фамилији у Србију а када се вратила поцела говорити две,цео,леп и бео,хаха.Пита се цовјек како Србијанци не проговоре ијекавицу када у додју у посјету и Босну?Видио сам такодје Босњаке када се рукују и поздрављају са Турцима и Арапима како им се додворавају,мислим јадно.....

Name

за димњацара

16.09.2016 15:50

Димњацар, цини ми се да има наде за нас босанце. Недај им пардона.ни једним,ни другим,ни трецим.

Name

зворник

16.09.2016 17:15

Па димњацар види се да ниси кроцио у Бинго никада ја јесам једном и висе никада производи из РС негдје мало у цоску из Србије ниједног из федерације и Турске сваки други зато не прицај о домацим производима

Name

Димњачар

16.09.2016 17:19

Никоме ја СРК не одређујем како да живи свој живот, ти се изјашњавај и као Еским ако желиш. Ја само износим чињенице, а вама ако сметају... баш штета. Обишао сам 21 земљу до сада, увијек су ме ословљавали као босанца. То ми никада није представљало "проблем" јер је то једноставно чињеница, истина, језички исправно. Када сви на првоме мјесту будемо Босанци и Херцеговци, свима ће нам бити боље. За момка из Ледића не желим превише коментарисати, јер не знам да ли је у питању истина или нечија зајебанција. Ја бих волио упознати фамилију која није изгубила барем једног ближег члана у посљедњем рату. У рату се гине, барем је тако у задњих милион година. А ти "Лекторе", боље се фатај каквог посла, заради себи хљеба, купи нове гаће да имаш обући за референдум.

Name

Драско

17.09.2016 06:52

Све је то фино али ја прочитах о послу са покер апаратима осамдесетих година. Паметном доста...

Name

ре Зворник

17.09.2016 07:53

Ако ниси знао за димњачара је домаће из Турске. Он је рођен 150 метара од Себиља, МЗ Турска.

Name

Реалиста

15.09.2016 11:23

Наравно, овдје нема коментара. Маса се ложи само на запаљиве изјаве у којима има Додика, референдума, пописа становништва, отцјепљења, бурки и сличних ср***...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Реалиста

15.09.2016 11:54

Па они се хране мрзњом према Додику али могу га повуци за ону ствар...Најсмјесније је сто многи Босњаци се представљају као Срби по коментарима пљујуци по референдуму,Српској и Председнику Додику али проконтани су и само дзаба тросе ријеци по коментарима.

Name

ре.

15.09.2016 12:25

Баш тако

Name

Драган

15.09.2016 12:50

Одакле му подршка за старт великог бизниса? Одакле му подршка да ради са ЕБРД-ом? Што би се рекло: Лако је бити светац, кад ти је Бог отац.

Name

Грешка

15.09.2016 12:06

Овдје је вјероватно у питању грешка, ради се о Џомбићу,а не Џамбићу, тако да не владају босанске фирме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бисцанин

15.09.2016 12:32

Респект за господина има много моје фам ради у бингу и презадовољни су знаци мозе и насе несто да буде добро не само страно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо,Слатина-Тузла

16.09.2016 15:35

бисцанин или тзв. бисцанин Немојте тако , "Бингов" боту(е) радници су тамо у полуфеудалном статусу!!

Name

Насер

16.09.2016 16:20

Е црвени ти боље да мање коментарисес ста то теби фали у Тз...да ти мало казем посто си СДП ста сте ви то за време владавине направили највеца корупција у Босни и Херцег.је у ТК боље да мање коментарисес ЕДО..

Name

Карадоз

15.09.2016 12:41

Овај цовјек је геније од 120 косница правио 30 тона меда..... па да су Јапанске ....одвади брате нисимогао ни 10% тога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

15.09.2016 13:11

Карадјордје, Карамарко, Карадоз...све Каре на све три стране.

Name

пцелар

16.09.2016 07:41

Како није могао,прољетна испаса,љетна испаса а онда и отава..

Name

Абц

16.09.2016 13:09

Радиле пцеле ко да су зељезне на струју.

Name

Турбо Тајкун

15.09.2016 12:57

Цовјек има толико лове а понаса се нормално,није бахат,скроман,постен а није ни грмаљ.Свака цаст за Господина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

15.09.2016 22:34

Скроман и способан.. Браво госп Сенаде

Name

ДулеСавиц

16.09.2016 13:29

Неки су оцајни да му натоваре неку етикету. Превисе је цист.

Name

Ре димњацар

15.09.2016 13:34

Колики је насеров дио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

$

15.09.2016 15:42

А колика је тарифа код твоје сестре?

Name

РадикалНО

15.09.2016 21:10

Е то ти је право питање. И није само Насер иза леђа. Али човјек је имао супер пчеле.

Name

Ре Радикал

15.09.2016 21:55

Какав Насер и бакраци. Има он јацу позадину Горана Салиховица и све оне који су близи Салиховицу. Зна се све ко. Ако падне Салиховиц повуце и гсп. Бинга. Само полако све це то народ позлатити.

Name

Сјебавање

15.09.2016 15:35

Многима није добро када ово процитају,...хаха, сјеб

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поклапање

15.09.2016 15:39

Побједаааа, ово је јос једна побједа за РС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

15.09.2016 16:13

Као да сам нешто слично чуо , када је Милорад Додик гостовао у "Ћирилици" ... Толико сличности, он је помињао неке салоне намјештаја , овај кошнице... Године између 1992.-1995. , нико не помиње. Колико је врећа брашна коштала у Тузли у ратним годинама, сјећа ли се неко? Вријеме је друже да уђеш у политику,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.09.2016 22:14

1000 км брасно,40 сецер,40 лазна нафта,20 цигаре,прави бензин 70,кукуруза 5,јаје 5,резањ цурте 5....

Name

Едо,Слатина-Тузла

16.09.2016 15:33

ре Цијене у Тузли јуни 1993. - април 1994. такве су биле , 100 % сте у праву !!

Name

Ре

16.09.2016 21:46

И шта то има са Сенадом Бингом? Када се ти Едо већ јављаш, што не написа да је до 2002 године имао само једну пиљару на Б.Малти. Да се вози у просјечном ауту, а у тексту пише, што је и тачно, да живи у стану са 4 дјеце у 100 квадрата. Да није материјалиста и да потпомогне сваку домаћу фирму која западне у кризу. Свака сличност изнесена у првом коментару не стоји. Профитера има свугдје, али овај то није.

Name

БЛ

17.09.2016 15:29

Ко је имао једну пиљару? Онај ко има једну пиљару мозе добити само цир на зелудцу а не 100 милиона марака.

Name

#

15.09.2016 20:38

Док је ММФа, и страних сила које нас вец 25 година силују врсеци на тај нацин геноцид над нама, ови се могу богатити. Све су нам фабрике сатрали и отворили магацине стране робе. Уз то све, народ глуп ко ноц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доминатриx

15.09.2016 23:27

Бинго доминира, некима теско пада, а ту су и завист,..љубомора. А љубоморне дусе,..могу да га п..е! хахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

16.09.2016 05:07

Овај има пара више о Додика и Закира заједно

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОРАН ЦВИЈАНОВИЦ

16.09.2016 07:16

Боље да је и нас цовјек одавдје који це остављати капитал унутар насе дрзаве а не као Конзум извлацити новац у ЦРО.и тиме сиромасити дрзаву..опет су нам такви помагали у поплавама ста смо само тешањског кисељака дзаба попили и колико су тесањски привредници помагали граду Добоју какви су такви су наси су суградјани без обзира на нацију..зивио Дзомбиц..и сви слицни њему..

ОДГОВОРИТЕ
Name

%

16.09.2016 12:00

Та твоја прица овдје уопсте није позељна. О тој помоци треба сутјети, у ствари није се ни десила......

Name

ЗОРАН ЦВИЈАНОВИЦ

16.09.2016 13:21

Сто да не прицам па људи су помагали лицно сам присуствовао једној њиховој испоруци јер сам за време поплаве исао по цитавој рс и видјео конвој хране који долази из Тесња а то сто си ти задојени националисте јбг твоја ствар. %%%%

Name

Мане

16.09.2016 13:26

То је то. Политицари треба да се дрзе оваквих способних људи И да им се прилагоди економска политика, а не да су препустени себи. Хрватска да увози из БиХ колико ми од њих би војску послала на границе, а ни Србија аналогно неби пуно другације поступала. Свако гледа свој интерес И то је то. Ми немамо Вуцица који би угостио овакве људе И омогуцио им да отворе јос коју творницу па се сликао тамо. Не, овдје само о аферама, референдумима, будалестинама, ... а сто виси то отпада.

Name

делмуса

17.09.2016 12:03

Зовем се Мустафа Делић, из Градаца сам... за вријеме поплава , прије пар година,дао сам фиат дуцато маxи комби с намирницама, дао сам чамац, и потопио у неповрат два мотора пенте, извлачући људе из потопљених објеката... халлалусум и опет би дао, на десетине нас је скочило из Градачца, помогло напаченим људима у босанском шамцу... ( иако скорашња историја није то заслужила, јер ти појединци и данас живе на тим просторима , испирају мозак оваквим примитивним људима који обично типкају на тастатури и величају национално)! Нека ради Бинго, нека раде све домаче радње и домаћа производња, нек се купује домаће... Многима су овдје коментари непотребни... то су ситне и јадне душе... подржимо домаће и купујмо домаће, да временом постанемо што квалитетнији и повољнији крајњем конзументу наших производа...

Name

Јоја с Козаре

16.09.2016 10:24

Само ви купујте у муслиманским пиљарама, они ће бити још богатији. Шта има од производа из Републике СРБске, а да не кажем из СРПије, на њиховим тезгама? Ништа. Мућните мало главом, куд и коме своје паре бацате, да не кажем угледајте се на њих, ал нема вајде то спомињати, они су се код СРПа удомаћили, ко уш,

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Јаја

16.09.2016 11:56

Касно је,..вец је касно, поклопили су

Name

ДАЛАБУ

16.09.2016 12:15

ДА ИМАШ СВОЈЕ ПИЉАРЕ КУПОВАО БИ КОД ЊИХ

Name

??????????

16.09.2016 12:22

Не дипр на стау. Шта се то производи толико у РС осим тензија

Name

ЗОРАН ЦВИЈАНОВИЦ

16.09.2016 13:18

Немас ти појма па удји у један Бинго у републици српској па цес наци и производе из Рс е сад нама није крив један Сенад сто су наси политицари довели рс у ситуацију да јој је производња равна нули..привреда у расулу ја лицно купујем у Бингу и доста производа има из насе Републике.

Name

@јојан

16.09.2016 13:22

Због таквих мајмуна нам је онако како јесте. Ретрдирани мајмун не зна ста је трзисте. Бинго иде ниским цјенама, раднике слабо плаца, форсира домацу производњу. У кредитима су И боре се. Бураз ми је радио са њима И изененадио се како добру екипу имају. Овај тип није настао као остали тајкуни, али је И питање хоце ли опстати. Наса политицка сцена не стити овакве ни домацу производњу, зато И нема сансе да висе плаца раднике. Онда би морао дици цјене производа И то је крај. @јојан републико-српскуј мајмуне.

Name

Ре јоја

16.09.2016 21:34

Михаило зашо се не потписујеш својим именом? Ти никада ниси ушао у овај Бинго, али ни у било коју радњу у РС, јер се налазиш у трећој земљи и отуда шириш своју "злобу" као заразу на овом порталу. Свака познатија "марка" из РС налази се на Бинговим полицама. Други човјек овог Бинга је Српкиња из ТЗ. И ја сада требам насјести на твоје глупости. Ти негираш сам себе, јер упорно причаш против Америке у којој се налазиш и дижеш Русију у небо, али ти се нешто не иде из Америке, а нама би "солио" памет.

Name

Из

16.09.2016 10:44

А колике су плате упосленицима код ових гиганата ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

прле

16.09.2016 11:14

Ма све го голцати лопов....уђите само у круг ИНЦЕЛА видјећете како се разваљује држава, шта је багра урадикла, али још" немогу развалит" што је Тито направио.....

Name

Мерсудин Јахиц Сребреник

16.09.2016 11:15

Једва 400 КМ

Name

&&

16.09.2016 11:54

Теби Мерсудине Јахицу не треба дати ни 200,...глупсоне

Name

ре

16.09.2016 12:26

Пријава доприноса је на минималац. А до 400 КМ добијеш у коверти-кеш.

Name

Мислим-ман

16.09.2016 16:57

Па шта. Зар је 400 КМ лоша плата. Шта треба - да се може ауто од сваке плате купити. За које паре раде Литвански Бугарски чешки радници? Па у Босни још имају додаци на оброке превоз, гдје то има у Европи још. Има мали милион препрека да запослис радника у својој фирми у Босни. Кад имаш посо шути и ради док не изађе нешто ново и боље, тако је у Европи свугдје (Ако те уопсте који и запосли) Само фазом је у томе што нас народ сматра да је он најбољи напаметнији и да као такав треба само да се појави негдје и да га енглези французи и Нијемци одма оките Еурима. Знам само кад балканац додје у Европу прво што уради је то да се поклопи шути и ради. Па зашто то одмах на Балкану не уради?

Name

БЛ

17.09.2016 15:26

А ста мене брига колике су плате у Литванији?Мене занимају само плате у Босни.

Name

Сврцо

17.09.2016 16:40

И не требамо боље зивити. Цуј ове изјаве плата од 400 КМ је супер ок. Гдје ја зивим qq мени

Name

Требиње

16.09.2016 18:40

Како добр ради у Требињу ово љето није могао климатизирати објекат било је 50 степени .Газда нема шта,а робови раде за 400 маркица не дај божекеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@

16.09.2016 19:50

Ти немој радити, има ко хоце,..сацекај да плата буде 1500 па покусај

Name

Радник

17.09.2016 07:24

Ја радим у Бингу. Плате су 650 са топлим оброком и редовне су. То је реална плата за наше услове само што се многи равнају према министрима, начелницима итд па мисле да и трговац треба имат 2000 КМ и службено ауто. А када дођу избори да се шта промјени онда сви сједе у кафићима.

Name

Тома

16.09.2016 21:11

Хвала за овај прилог о привреди. О овим темама би требало писати и проблемима које људи имају. Ми се тросимо на темама и аферама од којих никакве користи. Цисти реалитy схоw великих криминалаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зр

16.09.2016 21:20

Газда Славуљица претукао свог радника зато што је тражио плату, повреде су теже. Нек бн објави вјероватно ће бити занимљивих коментара. Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

17.09.2016 15:38

Па нису луди да то објаве.

Name

Мирза Ступине комшија

17.09.2016 08:26

Живим у сусједном улазу, комшија Сенад и породица веома скромни, не знам да су икада возили ново ауто, културни, кућни одгој на висини увијек поздраве све комшије. Может се распитати заиста дивни људи. Желим комшији добог здравља и пуно среће. Комшија Мирза

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

17.09.2016 15:37

Ма ја возе голфа двицу, љетују на паноници и купују обуцу код кинеза, резије некако пребију и плате.

Name

Ре БЛ

17.09.2016 18:14

Причаш глупости. Ако већ човјека не познајеш онда се не проваљуј џаба

Name

мистер x

17.09.2016 13:11

Ста знам ,ја мислим да је вецина објеката пренатрпана свим и свацим и без добре климе,,Цијене су ко Сwедској ??(бар у Тузли и у Угљевику) па ти гледај,Има и пластике и безвезних ствари и и оне су јефтине али зивотне основне намирнице скупе.То дефиниитвно посто сам љетос био и гледао лицно.

ОДГОВОРИТЕ