Шокантни резултати социјалног експеримента

Дечак, девојчица, пас и мачка. Да морате да бирате, кога бисте прво спасили? То су одлучили да провере и новинари Дејли мејла занимљивим експериментом у једном њујоршком парку.

Забава 21.08.2016 | 15:20
Шокантни резултати социјалног експеримента
На четири различите стране пара, новинари су поставили камере и оставили дечака девојчицу, односно пса и мачку саме. Чекали су да виде коме ће случајни пролазници прво притећи у помоћ.

Дечак и девојчица дозивали су људе у помоћ, али тек након три минута неко је заиста пришао шестогодфишњој девојчици Чарли. Пришла јој је једна жена и питала за број телефона да позове њену маму.

Четири минута и 36 секунди било је потребно пролазницима да примете да у парку на клупи седи куца без власника.

"Пришла сам јој зато што ми је деловала уплашено. Да сам наишла на дете урадила бих исто. Мислим да је то посао нас као људских бића", рекла је једна пролазница.

Тек након десет минута и 17 секунди неко је први пут пришао усамљеној маци.

Ипак, поражавајуће је да је дечаку неко пришао и понудио помоћ тек након 45 минута. Дечак је седео на бетону, уплашен и сам, али пролазници нису много марили.

Мама дечака који је учествовао у експерименту каже да није изненађена.

"Ово је Њујорк. Гужва је. Сви гледају своја посла. Било би дивно да живимо у свету у коме су деца најважнија, али није тако", каже дечакова мама.

Изненађени резултатима? Како бисте ви поступили?

Извор: Блиц

Фото: сцреенсхот

Коментари / 0

Оставите коментар