Šokantni rezultati socijalnog eksperimenta

Dečak, devojčica, pas i mačka. Da morate da birate, koga biste prvo spasili? To su odlučili da provere i novinari Dejli mejla zanimljivim eksperimentom u jednom njujorškom parku.

Zabava 21.08.2016 | 15:20
Šokantni rezultati socijalnog eksperimenta
Na četiri različite strane para, novinari su postavili kamere i ostavili dečaka devojčicu, odnosno psa i mačku same. Čekali su da vide kome će slučajni prolaznici prvo priteći u pomoć.

Dečak i devojčica dozivali su ljude u pomoć, ali tek nakon tri minuta neko je zaista prišao šestogodfišnjoj devojčici Čarli. Prišla joj je jedna žena i pitala za broj telefona da pozove njenu mamu.

Četiri minuta i 36 sekundi bilo je potrebno prolaznicima da primete da u parku na klupi sedi kuca bez vlasnika.

"Prišla sam joj zato što mi je delovala uplašeno. Da sam naišla na dete uradila bih isto. Mislim da je to posao nas kao ljudskih bića", rekla je jedna prolaznica.

Tek nakon deset minuta i 17 sekundi neko je prvi put prišao usamljenoj maci.

Ipak, poražavajuće je da je dečaku neko prišao i ponudio pomoć tek nakon 45 minuta. Dečak je sedeo na betonu, uplašen i sam, ali prolaznici nisu mnogo marili.

Mama dečaka koji je učestvovao u eksperimentu kaže da nije iznenađena.

"Ovo je Njujork. Gužva je. Svi gledaju svoja posla. Bilo bi divno da živimo u svetu u kome su deca najvažnija, ali nije tako", kaže dečakova mama.

Iznenađeni rezultatima? Kako biste vi postupili?

Izvor: Blic

Foto: screenshot

Komentari / 0

Ostavite komentar