ПЛ БиХ: Слободи дерби, Сарајево једва, нови кикс Радника!

Прочитајте резултате и погледајте голове са досадашњих утакмица четвртог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Фудбал 10.08.2016 | 21:00
ПЛ БиХ: Слободи дерби, Сарајево једва, нови кикс Радника!
Најзанимљивија утакмица овог кола одиграна је у Тузли, гдје је Слобода савладала другопласирани сарајевски Жељезничар (2:0) и осамила се на лидерској позицији на табели.

Интересантан меч одиграо је новајлија у шампионату, Крупа против Сарајева на "Кошеву", али је на крају остала кратких рукава несрећним аутоголом Јашаревића у 89. минуту (3:2).

Ипак, освјетлали су образ тренеру Слободану Старчевићу, који је у најави истакао да је сан његових изабраника да наступе на нашем највећем стадиону.

Други новајлија, јајачки Металеге поражен је у Витезу (1:0), а освајач Купа БиХ Радник само ремизирао у Бијељини против екипе Младости из Добој Какња. Тај двобој два пута је прекидан због јаког вјетра и кише.

Сарајевски Олимпик уписао је прву побједу ове сезоне у Премијер лиги Босне и Херцеговине! На "Отоци" је рутински савладан зенички Челчик резултатом 3:0 (1:0).

У првој утакмици четвртог кола шампионата БиХ, "вукови" су уписали прва три бода!

Послије иситивања снага, Сарајије су кренуле у напад и захваљујући младом Сањину Лелићу пропустили стопостотну шансу у 38. минуту.

Ипак, Лелић се искупио већ у наредном нападу кад је избјегао офсајд замку и рутински завршио акцију за вођство Олимпика од 1:0.

У наставку је већ на самом почетку предност домаћих удвостручио Армин Маховић послије асистенције Ријада Кобиљара, који је био један од најбољих актера меча на "Отоци".

Круна његове добре партије дошла је у 83. минуту кад је поставио коначних 3:0.

У дербију четвртог кола Слобода је за само четири минута постигла два гола Жељезничару и осамила се на врху табеле Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Тузлаци и Сарајлије одиграли су меч по пљуску посебно у првом дијелу, па је и квалитет фудбала био нешто лошији у односу на друго полувријеме, кад су и постигнути погоци.

Имали су црно-црвени више прилика и у првом полувремену, а најбољу је пропустио Махир Карић у 15. минуту кад је послије сјајне асистенције Александра Субића заобишао и голмана Кенана Пирића, али је лопту малтене са гол линије избацио Бокачини.

У финишу полувремена догодила се и једна спорна ситуација - лопта је у казненом простору погодила у руку играча Жеље Синишу Стевановића, али је арбитар из Источног Сарајева Владимир Бјелица показао да се игра настави због чега је услиједио жесток протест и повици са трибина "Тушња".

Ипак, изабраници Хусрефа Мусемића су за само четири минута ријешили меч - најприје је у 53. минуту Амер Ордагић пробио десну страну и центрирао, а Младен Веселиновић у паду главом погодио мрежу за 1:0.

Тачку на "блицкриг" Слободе ставио је евроголом Немања Стјепановић!

Од 21 час на "Пецари" игра се херцеговачки дерби између Широког Бријега и мостарског Зрињског.

Резултати четвртог кола

Сриједа:

Олимпик - Челик 3:0 (1:0)

/Лелић 39, Маховић 49, Кобиљар 83/

Слобода - Жељезничар 2:0 (0:0)

/Веселиновић 53, Ефендић 57/

Витез - Металеге 1:0 (1:0)

/Дедић 5/

Сарајево - Крупа 3:2 (1:1)
/Радовац 8, Сарић 61 пен, Јашаревић аутогол 89 - Кољић 24 пен, Марушић 88/

Радник - Младост 0:0

Широки Бријег - Зрињски (21.00)

Табела: Слобода 10, Сарајево 8, Жељезничар 7, Зрињски (-1) 6, Младост 6, Крупа 5, Витез 5, Челик 4, Металеге 3, Олимпик 3, Широки Бријег (-1) 2, Радник 2.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар