PL BiH: Slobodi derbi, Sarajevo jedva, novi kiks Radnika!

Pročitajte rezultate i pogledajte golove sa dosadašnjih utakmica četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbal 10.08.2016 | 21:00
PL BiH: Slobodi derbi, Sarajevo jedva, novi kiks Radnika!
Najzanimljivija utakmica ovog kola odigrana je u Tuzli, gdje je Sloboda savladala drugoplasirani sarajevski Željezničar (2:0) i osamila se na liderskoj poziciji na tabeli.

Interesantan meč odigrao je novajlija u šampionatu, Krupa protiv Sarajeva na "Koševu", ali je na kraju ostala kratkih rukava nesrećnim autogolom Jašarevića u 89. minutu (3:2).

Ipak, osvjetlali su obraz treneru Slobodanu Starčeviću, koji je u najavi istakao da je san njegovih izabranika da nastupe na našem najvećem stadionu.

Drugi novajlija, jajački Metalege poražen je u Vitezu (1:0), a osvajač Kupa BiH Radnik samo remizirao u Bijeljini protiv ekipe Mladosti iz Doboj Kaknja. Taj dvoboj dva puta je prekidan zbog jakog vjetra i kiše.

Sarajevski Olimpik upisao je prvu pobjedu ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine! Na "Otoci" je rutinski savladan zenički Čelčik rezultatom 3:0 (1:0).

U prvoj utakmici četvrtog kola šampionata BiH, "vukovi" su upisali prva tri boda!

Poslije isitivanja snaga, Sarajije su krenule u napad i zahvaljujući mladom Sanjinu Leliću propustili stopostotnu šansu u 38. minutu.

Ipak, Lelić se iskupio već u narednom napadu kad je izbjegao ofsajd zamku i rutinski završio akciju za vođstvo Olimpika od 1:0.

U nastavku je već na samom početku prednost domaćih udvostručio Armin Mahović poslije asistencije Rijada Kobiljara, koji je bio jedan od najboljih aktera meča na "Otoci".

Kruna njegove dobre partije došla je u 83. minutu kad je postavio konačnih 3:0.

U derbiju četvrtog kola Sloboda je za samo četiri minuta postigla dva gola Željezničaru i osamila se na vrhu tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzlaci i Sarajlije odigrali su meč po pljusku posebno u prvom dijelu, pa je i kvalitet fudbala bio nešto lošiji u odnosu na drugo poluvrijeme, kad su i postignuti pogoci.

Imali su crno-crveni više prilika i u prvom poluvremenu, a najbolju je propustio Mahir Karić u 15. minutu kad je poslije sjajne asistencije Aleksandra Subića zaobišao i golmana Kenana Pirića, ali je loptu maltene sa gol linije izbacio Bokačini.

U finišu poluvremena dogodila se i jedna sporna situacija - lopta je u kaznenom prostoru pogodila u ruku igrača Želje Sinišu Stevanovića, ali je arbitar iz Istočnog Sarajeva Vladimir Bjelica pokazao da se igra nastavi zbog čega je uslijedio žestok protest i povici sa tribina "Tušnja".

Ipak, izabranici Husrefa Musemića su za samo četiri minuta riješili meč - najprije je u 53. minutu Amer Ordagić probio desnu stranu i centrirao, a Mladen Veselinović u padu glavom pogodio mrežu za 1:0.

Tačku na "blickrig" Slobode stavio je evrogolom Nemanja Stjepanović!

Od 21 čas na "Pecari" igra se hercegovački derbi između Širokog Brijega i mostarskog Zrinjskog.

Rezultati četvrtog kola

Srijeda:

Olimpik - Čelik 3:0 (1:0)

/Lelić 39, Mahović 49, Kobiljar 83/

Sloboda - Željezničar 2:0 (0:0)

/Veselinović 53, Efendić 57/

Vitez - Metalege 1:0 (1:0)

/Dedić 5/

Sarajevo - Krupa 3:2 (1:1)
/Radovac 8, Sarić 61 pen, Jašarević autogol 89 - Koljić 24 pen, Marušić 88/

Radnik - Mladost 0:0

Široki Brijeg - Zrinjski (21.00)

Tabela: Sloboda 10, Sarajevo 8, Željezničar 7, Zrinjski (-1) 6, Mladost 6, Krupa 5, Vitez 5, Čelik 4, Metalege 3, Olimpik 3, Široki Brijeg (-1) 2, Radnik 2.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar