УЕФА о ЕУРО-у: Без сумњи око намјештања и клађења!

Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је да је Европско првенство у Француској протекло без иједне сумње у намештање утакмица и недозвољено клађење.

Фудбал 16.07.2016 | 15:00
УЕФА о ЕУРО-у: Без сумњи око намјештања и клађења!
УЕФА је навела да је пре Европског првенства у Француској, одржаног од 10. јуна до 10. јула, увела низ мера како би сузбила било какву забринутост око нерегуларности.

Судијама су током радионица пре турнира дате смернице да им помогну у суочавању са потенцијалним проблемима, укључујући и могући контакт са особама у покушајима да се наместе утакмице. Сличне смернице добили су и сви учесници турнира пре доласка у Француску, док је УЕФА преко свог система за праћење и откривање превара код кладјења проверавала неправилности.

"Нису се појавиле сумње за било коју од 51 утакмице на турниру у Француској. Веома смо задовољни исходом нашег програма који је први пут примењен на Европском првенству. У тесној сарадњи са француском полицијом и осталим заинтересованим странама, имали смо сигуран фудбалски турнир, у смислу кладјења. Анализа коју је спровела посебна радна групе Уефе показала је да су утакмице на Европском првенству протекле без икаквих проблема по питању интегритета", наводи се у саопштењу УЕФА.

Фудбалска репрезентација Португала освојила је Европско првенство пошто је после продужетака победила домаћина Француску (1:0).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар