UEFA o EURO-u: Bez sumnji oko namještanja i klađenja!

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da je Evropsko prvenstvo u Francuskoj proteklo bez ijedne sumnje u nameštanje utakmica i nedozvoljeno klađenje.

Fudbal 16.07.2016 | 15:00
UEFA o EURO-u: Bez sumnji oko namještanja i klađenja!
UEFA je navela da je pre Evropskog prvenstva u Francuskoj, održanog od 10. juna do 10. jula, uvela niz mera kako bi suzbila bilo kakvu zabrinutost oko neregularnosti.

Sudijama su tokom radionica pre turnira date smernice da im pomognu u suočavanju sa potencijalnim problemima, uključujući i mogući kontakt sa osobama u pokušajima da se nameste utakmice. Slične smernice dobili su i svi učesnici turnira pre dolaska u Francusku, dok je UEFA preko svog sistema za praćenje i otkrivanje prevara kod kladjenja proveravala nepravilnosti.

"Nisu se pojavile sumnje za bilo koju od 51 utakmice na turniru u Francuskoj. Veoma smo zadovoljni ishodom našeg programa koji je prvi put primenjen na Evropskom prvenstvu. U tesnoj saradnji sa francuskom policijom i ostalim zainteresovanim stranama, imali smo siguran fudbalski turnir, u smislu kladjenja. Analiza koju je sprovela posebna radna grupe Uefe pokazala je da su utakmice na Evropskom prvenstvu protekle bez ikakvih problema po pitanju integriteta", navodi se u saopštenju UEFA.

Fudbalska reprezentacija Portugala osvojila je Evropsko prvenstvo pošto je posle produžetaka pobedila domaćina Francusku (1:0).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar