Кисело млијеко да дотјерате линију

Млечни производи убрзавају метаболизам па се лакше губе килограми. Ова намирница побољшава имунитет, помаже избацивање токсина.

Здравље 11.07.2016 | 10:43
Кисело млијеко да дотјерате линију
КИСЕЛО млеко не само да лети освежава и чини ситим, ова млечна намирница веома позитивно утиче на метаболизам, па се користи као главни састојак у дијетама. Помоћу дијете са киселим млеком можете скинути од пет до шест килограма за 10 дана.

Кисело млеко је изузетно корисна намирница која нормализује активност органа за варење, побољшава имунитет, помаже "скупљање" и избацивање токсина из организма и подстиче метаболизам. Оно садржи све неопходне нутритиве: масноће, угљене хидрате и протеине и зато спада у ред комплетних намирница.

Кисело млеко се добија деловањем млечно-киселинских бактерија (бацила и кока) - као и квасних гљивица. Велика дијететска вредност киселог млека је у томе што се под дејством млечне киселине мења колидна структура масти и беланчевина, тако да се добијају фине громуљице које организам лакше вари и искоришћава. Кисело млеко садржи одређене материје које потпомажу растењу и размножавању оних бактерија које врше синтезу витамина Б комплекса.

Комбинујете кисело млеко са осталим, здравим намирницама у дијети коју препоручујемо, а пошто је у питању рестриктивна дијета, не би требало да се држи дуже од 14 дана.

Количина киселог млека коју ћете користити у појединим рецептима зависи од жеље и укуса. Битно је да се поједе 500 г киселог млека дневно, а ви бирате како ћете их распоредити по оброцима.

Док држите дијету са киселим млеком, препоручују се следеће намирнице:

* Природно кисело млеко - 500 г дневно
* Воће - до 300 г дневно (осим грожђа, диња и лубеница због велике количине шећера коју садрже)
* Месо - до 100 г дневно (риба, пилетина и ћуретина са одстрањеном кожицом и масноћом)
* Поврће - до 300 г дневно (парадајз, ротква, краставац, паприка)
* Зелениш - до 300 г дневно (зелена салата, кељ, купус, рукола).

Новости
фото: интернет





ПРИМЕР ЈЕЛОВНИКА
Доручак: Желе од киселог млека и малина, шољица зеленог чаја или шољица чистог сока од поморанџе.
Ручак: Шоља топлог биљног чаја, хладна супа направљена од киселог млека и краставаца исечених на ситне колутиће, 100 г бареног меса, салата од краставца, парадајза и зачинског биља, кисело млеко по жељи.
Ужина: Парадајз са киселим млеком. У кисело млеко додајте мало сенфа, мало соли и у блендеру кратко измиксајте.
Вечера: Шоља топлог биљног чаја, боранија на пари са киселим млеком, чаша топле лимунаде без шећера.

Коментари / 0

Оставите коментар