Јунакиња Вимблдона: Живот је хтио да је одвоји од тениса, а она је све побиједила!

Ни Новак Ђоковић, ни Роџер Федерер, ни Сем Квери, ни сестре Вилијамс, нико од њих није обележио досадашњи Вимблдон, већ је то учинила Франческа Џонс. Иако има само 15 година и такмичи се у јуниорској конкуренцији, она је истинска јунакиња.

Тенис 08.07.2016 | 10:15
Јунакиња Вимблдона: Живот је хтио да је одвоји од тениса, а она је све побиједила!
Рођена је синдромом кожног поремећаја, односно ретком појавом која изазива бројне проблеме руку и ногу, тачније неравномеран распоред прстију.

Живот је дакле није мазио и има по три прста и палац на обе руке, али то јој не смета да остварује снове, па је о њеним подухвату писао и угледни "Гардијан".

Иако јој је десна рука, управо она којом игра тенис, драстично мања, ни то је није омело да на јуниорском гренд слему и да на теренима најчувеније траве одушеви - све.

После чак три операције зглоба током протеклих годину дана дошла је на Вимбдлон. И, не, уопште се не ради о резултатима, они нису у првом плану.

Јесте у првом колу славила победом над Арангом, а у другом је поражена од Американке Деј са 6:4, 5:7, 1:6.

И није ни битно што ће учествовати и у дублу, далеко је важнија порука коју шаље 15-годишња Британка, а то је да ништа не може да вас спута ка сновима ако их довољно желите. Њена воља је толико јака...

"Ако поново будем морала на операцију, није проблем. Дајем све од себе да будем део света. Постоје одређене мале ствари које ме ремете у игри, као када ми пукне нокат, што се често догоди јер изузетно јако држим рекет", каже Франческа.

Она открива додатне проблеме који је прате.

"Имам три прста на десном стопалу, на 'јачој' нози, тако да ће ми баланс увек бити слабија страна. Ипак, како сазревам са годинама, тако радим на томе", додаје Џонс.

Рођена је у Бредфорду и имала је велику подршку родитеља, па је једно време провела на академији у Барселони, а уједно је била и четврта на свету у конкуренцији до 14 година.

Запамтите, Франческа Џонс је најбољи пример да ништа није немогуће.

"Ништа ми не смета, поносна сам и нећу дозволити да ме било шта спута. Критике ме само мотивишу и ако неко гледа шта радим, то може само да претвори у своју корист", врло је јасна њена порука.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар